Ankaralılar telefona sarıldı, 1.330 ihbar yapıldı! Tedbir amaçlı elektik kesintileri başladı...

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Ankaralılar telefona sarıldı, 1.330 ihbar yapıldı! Tedbir amaçlı elektik kesintileri başladı...

Gündem Haberleri  / Anadolu Ajansı

Ankara adeta sağana teslim oldu. Valiliğin “Gök gürültülü kuvvetli sağanak yağışlara dikkat” uyarısından sonra etkili olan yağmur, hayatı felç etti. Yollar göle döndü, toplu taşıma araçları mahsur kaldı. Vatandaşlar dizine kadar suya battı. Birçok evi de su bastı. Vali Vasip Şahin son açıklamasında, 1.300 civarında ihbar yapıldığını belirterek, "Şu ana kadar 950 su baskınına müdahale edildi." dedi. Öte yandan başkentte bazı bölgelerde tedbir amaçlı elektrikler kesildi, işte son durum...

Ankara’da günlerdir devam eden sağanak ve dolu, hayatı olumsuz etkiliyor. Şiddetli yağış sebebiyle bazı cadde ve sokaklar göle dönerken, trafik durdu. Başkentte şiddetli yağışlara hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, dizine kadar su içinde yürümek zorunda kaldı.

Ankaralılar telefona sarıldı, 1.330 ihbar yapıldı! Tedbir amaçlı elektik kesintileri başladı... - 1. Resim

Bazı vatandaşlar otobüs duraklarına ve metrolara sığındı. Art arda yağan dolu ve şiddetli yağmur sonrası trafik kilitlendi. Elmadağ, Keçiören, Çankaya ve Yenimahalle, Sincan ilçelerinde su baskınları sebebiyle araçlar yolda mahsur kaldı.

Ankaralılar telefona sarıldı, 1.330 ihbar yapıldı! Tedbir amaçlı elektik kesintileri başladı... - 2. Resim

Kuvvetli yağış yüzünden bazı evleri de su bastı. Ankara Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezine çok sayıda ihbar geldi.

Ankaralılar telefona sarıldı, 1.330 ihbar yapıldı! Tedbir amaçlı elektik kesintileri başladı... - 3. Resim

VALİLİK UYARMIŞTI

Ankara Valiliği, gün içerisinde şehirde yaşanacak yağışlara yönelik vatandaşlara, “Meteoroloji Genel Müdürlüğü Ankara Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi verilerine göre; gök gürültülü kuvvetli sağanak yağışlara dikkat!” uyarısında bulunmuştu.

Ankaralılar telefona sarıldı, 1.330 ihbar yapıldı! Tedbir amaçlı elektik kesintileri başladı... - 4. Resim

ALT GEÇİTLER TIKANDI

Ankara Valisi Vasip Şahin, Kazım Karabekir Caddesi'nde, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Kentin yoğun yağış aldığına dikkati çeken Şahin, Ankaralılara geçmiş olsun dileklerini iletti. Şiddetli yağış sonucu can kaybı olmadığını ifade eden Şahin, "Alt geçitlerimiz, battıçıktı denilen alt geçitlerimiz yoğun yağış nedeniyle yer yer tıkanmış vaziyette. Onlara da ekipler müdahale ediyor." diye konuştu.

Ankaralılar telefona sarıldı, 1.330 ihbar yapıldı! Tedbir amaçlı elektik kesintileri başladı... - 5. Resim

Şahin, tüm ekiplerin sahada olduğunu belirterek, şöyle devam etti: "AFAD Müdürlüğümüzün, Emniyet Müdürlüğümüzün trafik ekipleri, dalgıç ekipleri, Emniyet Genel Müdürlüğünden gelen yine dalgıç kurtarma ekipleri, belediyenin itfaiye ve ASKİ personeli ve diğer tüm ilgili birim ve kuruluşlarımızın tüm ekipleri burada ve yoğun bir şekilde müdahale ediliyor. Şu anda Ankara'da akşam aldığı yağmurdan sonra azalmış olsa da bir yağış devam ediyor. İnşallah kısa zamanda yağış durur ve müdahaleler hızla sonuç alır."

Ankaralılar telefona sarıldı, 1.330 ihbar yapıldı! Tedbir amaçlı elektik kesintileri başladı... - 1. Resim

"950 SU BASKININA MÜDAHALE EDİLDİ"

Herhangi bir talepte bulunan, mağduriyet yaşayan bütün vatandaşlara en kısa zamanda ulaşmanın en büyük hedefleri olduğunu söyleyen Şahin, "Şu ana kadar yaklaşık 1.330 su baskını ihbarı geldi. Bunların 950'sine müdahale edildi. 350'sine de müdahaleye devam ediliyor." şeklinde konuştu.

Ankaralılar telefona sarıldı, 1.330 ihbar yapıldı! Tedbir amaçlı elektik kesintileri başladı... - 7. Resim

Şahin, yağışın özellikle Yenimahalle ilçesinde yoğunlaştığını kaydederek, tüm ilçelerde ekiplerin çalışmasının sürdüğünü aktardı.

Ankaralılar telefona sarıldı, 1.330 ihbar yapıldı! Tedbir amaçlı elektik kesintileri başladı... - 8. Resim

Birkaç gündür yoğun yağış uyarısı yaptıklarını anımsatan Şahin, "Tahminler doğrultusunda bugün için de ikaz yayınladık. Vatandaşlarımızın özellikle dikkatli ve tedbirli olmasını istiyoruz. Önlemlerimiz artarak devam edecek." ifadelerini kullandı.

Ankaralılar telefona sarıldı, 1.330 ihbar yapıldı! Tedbir amaçlı elektik kesintileri başladı... - 2. Resim

TEDBİR AMAÇLI ELEKTRİK KESİNTİLERİ BAŞLADI

EGO Genel Müdürlüğü, başkentteki şiddetli yağışın ardından bazı bölgelerde tedbir amaçlı elektrik kesintisi uygulandığını bildirdi. EGO Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, şu sözlere yer verildi: "Ankara'da meydana gelen kuvvetli yağış nedeniyle bazı metro hatlarında su seviyesi artmış ve bu bölgelerdeki enerji tedbiren kesilmiştir. Aşırı yağıştan kaynaklanan olumsuz etkilere karşı yolcularımızın yaşadığı mağduriyeti hızlıca çözümlemek için tüm ekiplerimiz görevleri başındadır."

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...