Öğretmenlere atama müjdesi! Bakan Tekin tarih verdi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Öğretmenlere atama müjdesi! Bakan Tekin tarih verdi

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, konuk olduğu TV programında öğretmen atamalarına yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, "Öğretmen atamalarını önümüzdeki hafta pazartesi günü kabine toplantısı olursa o gün açıklamış olacağız. Rakamda uzlaştık. 2023 KPSS puanları heba olmayacak, biz atamalarımızı yapacağız" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, katıldığı canlı yayın programında gündeme ilişkin soruları cevapladı. Bakan Tekin, milyonların merak ettiği öğretmen atamalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Tekin'in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"PAZARTESİ AÇIKLANABİLİR"

Öğretmen atamalarını önümüzdeki hafta pazartesi günü kabine toplantısı olursa o gün açıklamış olacağız. Rakamda uzlaştık. 2023 KPSS puanları heba olmayacak, biz atamalarımızı yapacağız.

Öğretmenlere atama müjdesi! Bakan Tekin tarih verdi - 1. Resim

"ÖZEL OKULLAR FAHİŞ FİYATLARI AŞAĞIYA ÇEKECEK"

Bizim yönetmeliğimizdeki yetkimiz öğrenci kayıt olduğu andan itibaren yıllık artışların ne olacağına biz karar veriyoruz. Depremin ve pandeminin meydana getirdiği koşullarda yaşadıkları ekonomik koşullar sebebiyle özel okullar zor durumdaydılar. Bunu yaptığımızda özel okullar üzerinde yetkimiz olan kısımda onları sınırlandırıyoruz.

"LGS SINAV TAKVİMİNDE DEĞİŞİKLİK YOK"

YSK başkanımızla seçim takvimi açıklandığı gün 2019 tecrübesinden de hareketle olası bir seçim yenilenmesi durumunda sıkıntı yaşar mıyız diye kendisiyle konuştuk değerlendirme yaptık.

"GÜNCEL GELİŞMELERİ MÜFREDATA ENTEGRE ETMEK ZORUNDAYIZ"

En son müfredat değişikliği 2017 yılında kısmi müfredat değişikliği yapılmıştı onun öncesinde 2006 veya 2007'ydi dolayısıyla zaman olarak müfredat değişikliğini tartışmanın çok absürt olmadığı bir dönemi yaşıyoruz. Dünyanın hiçbir tarafında bizim kadar müfredat değişikliği yoğun bir şekilde tartışılmıyor. Güncel gelişmeleri zaten müfredata entegre etmek zorundayız.

Öğretmenlere atama müjdesi! Bakan Tekin tarih verdi - 2. Resim

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...