9 Omicron vakası tespit edildi, başbakan düğününü erteledi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
9 Omicron vakası tespit edildi, başbakan düğününü erteledi

DÜNYA Haberleri  / AA

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, ülkede 9 Omicron vakası tespit edildiğini ve buna bağlı olarak alınan bir dizi yeni kısıtlamalar nedeniyle düğününü ertelediğini açıkladı.

Bugüne kadar 15 bini aşkın koronavirüs vakası ve buna bağlı olarak 52 can kaybı yaşanan Yeni Zelanda'da tespit edilen 9 yeni vakanın Omicron varyantı olduğu tespit edildi. Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, Covid-19’un Omicron varyantına yönelik yeni kısıtlamalar getirildiğini duyurdu.

BAŞBAKANIN DÜĞÜNÜ ERTELENDİ

BBC'deki habere göre, Omicron'un yayılma hızını yavaşlatmak için ülkede yeni önlemler alınacağını belirten Ardern, yakında yapılması planlanan kendi düğün törenini de ertelediğini kaydetti. Ardern, maske zorunluluğu, bir araya gelmelerde limit ve aşı belgesi uygulamasına geçildiğini dile getirerek, salgın nedeniyle çok daha yıkıcı etkilere maruz kalan binlerce Yeni Zelandalıdan farkı olmadığını söyledi.

DÜĞÜNLERE 100 KİŞİ SINIRI

Ülkede maske kuralları sıkılaştırılırken, bar ve restoranların yanı sıra düğün gibi etkinliklerde en fazla 100 kişinin bulunmasına izin verilecek.

Yeni Zelanda'da şimdiye kadar 15 bin 550 Covid-19 vakası görülürken, 52 kişi virüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...