Ablukanın 141'inci günü! Gazze'de bebekler 'yetersiz beslenme' nedeniyle ölüyor

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı, Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı, Türkiye Gazetesi

141 gündür İsrail ordusunun ablukası altında bulunan Gazze Şeridi'nde bebekler, yetersiz beslenme nedeniyle ölmeye başladı.

İşgalci İsrail ordusu tarafından 7 Ekim 2023'ten bu yana abluka altında bulunan Gazze Şeridi'nde insanlık dramı sürüyor. Son 24 saatte 92 kişinin daha hayatını kaybettiği bölgede acı bilanço artmaya devam ederken, bu rakamların çoğunu kadın ve çocuklar oluşturuyor.

Filistin Sağlık Bakanlığı,İsrail'in saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının 29 bin 606’ya, yaralananların sayısının ise 69 bin 737’ye yükseldiğini duyurdu. Ölenlerin az 12 bin 660’ının çocuk, 8 bin 570’inin de kadın olduğu biliniyor.

BEBEKLER AÇLIKTAN ÖLMEYE BAŞLADI

141 gündür İsrail'in yoğun saldırılarına ve ablukasına maruz kalan Gazze Şeridi'nde bebekler açlıktan ölmeye başladı.

Bölgeye yiyecek-içecek akışı sağlanamazken, özellikle yenidoğan bebekler, anne sütünden ve mamadan mahrum kaldıkları için ciddi açlıkla karşı karşıya.

Açlık, yetersiz beslenme, hastanelerdeki donanımların yetersizliği ve bunların yol açtığı hastalıklar sebebiyle birçok bebeğin hayatını kaybettiği belirtildi.

O bebeklerden birisi de Mahmut Fettah isimli iki aylık bebek. Mahmut Fettah, 'yetersiz beslenme' nedeniyle son nefesini verdi.

Ablukanın 141'inci günü! Gazze'de bebekler 'yetersiz beslenme' nedeniyle ölüyor - 1. Resim

HER 6 ÇOCUKTAN BİRİ CİDDİ DÜZEYDE YETERSİZ BESLENİYOR

Birleşmiş Milletler (BM), İsrail ablukası altında bulunan Gazze Şeridi'nde 1 milyon çocuğun her gün travmalarla karşılaştığını açıkladı ve UNRWA, Gazze'nin kuzeyinde her 6 çocuktan birinin ciddi düzeyde yetersiz beslendiğini duyurdu.

Özellikle Gazze'nin kuzeyinde yaşayan Filistinlilerin un bulamadıkları için hayvan yemlerini öğüterek tüketmek zorunda kaldığı bildiriliyor.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı, Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...