Fransa'nın Gazze'den tahliyeleri sürüyor! Sayı 200'ü aştı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Fransa'nın Gazze'den tahliyeleri sürüyor! Sayı 200'ü aştı

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

Fransa, İsrail ordusunun saldırısı altındaki Gazze Şeridi'den 42 kişiyi daha tahliye etti. Böylece 7 Ekim 2023'ten bu yana Fransa'nın Gazze'den tahliye ettiği kişilerin sayısı 200'ü aştı.

İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik saldırıları 7 Ekim 2023'ten bu yana şiddetini artırarak devam ediyor. Fransa, bombardıman altındaki Gazze'den 42 kişiyi daha tahliye ettiğini duyurdu.

Fransa Dışişleri Bakanlığı, Gazze'den tahliye edilenlerin 'Fransız vatandaşları, Fransa'da oturma izni olanlar, Fransız Enstitüsü çalışanları ve onların aileleri' olduğunu açıkladı.

SAYI 200'Ü AŞTI

Açıklamada, Fransa'nın Refah'taki sınır kapısından 42 kişiyi tahliye ettiği, böylece çatışmaların başından bu yana Gazze'den tahliye edilenlerin sayısının 200'ü aştığı belirtildi.

Tahliye çalışmasının, yakın zamanda bölgeye ziyaret gerçekleştiren Fransa Dışişleri Bakanı Sejourne'nin 'diplomatik çabalarının meyvesi' olduğu ifade edildi.

Tahliyenin, Fransa'nın Kahire Büyükelçiliği ile koordineli bir şekilde yürütüldüğü aktarıldı ve bir kez daha çatışmaların durdurulması çağrısı yapıldı.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...