CANLI ANLATIM

Gazze'de son durum... İsrail, yeni 'güvenli bölge' ilan edileceğini duyurdu

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Gazze'de son durum... İsrail, yeni 'güvenli bölge' ilan edileceğini duyurdu

Dünya Haberleri  / İhlas Haber Ajansı / Anadolu Ajansı

Can kaybının 34 bin 568'e yükseldiği Gazze'den son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki katliamları sürerken ordu radyosundan 'güvenli bölge' açıklaması geldi. Öte yandan, ABD Dışişleri Bakanı Blinken, İsrail'de Cumhurbaşkanı Herzog ile görüştü. İşte Gazze'den son gelişmeler...

Canlı Anlatım Özeti
  • NETANYAHU, ABD DIŞİŞLERİ BAKANI BLİNKEN İLE BİR ARAYA GELDİ
  • GAZZE'DEKİ İŞSİZLİK ORANI YÜZDE 75'E YÜKSELDİ
  • İSRAİL İLE HAMAS ARASINDAKİ GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR
  • ABD: ÇOK GÜÇLÜ TEKLİF VAR
  • ATEŞKES GÖRÜŞMELERİ
  • GAZZE'DE CAN KAYBI ARTIYOR
  • BLINKEN, İSRAİL'DE HAMAS'I SUÇLADI
  • 'YENİ 'GÜVENLİ BÖLGE' İLAN EDİLECEK'
  • TRUMP'TAN NETANYAHU'YA ELEŞTİRİ
  • HAMAS'TAN ÇİN'DE KRİTİK GÖRÜŞME
  • CAN KAYBI ARTIYOR

01.05.2024 15:00

NETANYAHU, ABD DIŞİŞLERİ BAKANI BLİNKEN İLE BİR ARAYA GELDİ

İsrail Basın Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Netanyahu ile Blinken'ın Batı Kudüs'teki Başbakanlık Ofisinde görüştüğü belirtildi.

Netanyahu ile Blinken arasındaki baş başa görüşmenin ardından genişletilmiş toplantının yapıldığı ifade edilen açıklamada, görüşmelerin içeriğine dair bilgi verilmedi.

Öte yandan İsrail'in "Walla" internet sitesindeki habere göre Netanyahu, Hamas Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıların sonlandırılması talebinde ısrara devam ederse esir takası mutabakatını kabul etmeyeceklerini söyledi.

Haberde ayrıca Netanyahu'nun esir takası mutabakatına varılmaması halinde İsrail ordusunun Refah'a kara saldırısını başlatacağı mesajını Blinken'a aktardığı kaydedildi.


01.05.2024 14:35

GAZZE'DEKİ İŞSİZLİK ORANI YÜZDE 75'E YÜKSELDİ

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisinden 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü münasebetiyle yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana abluka altındaki bölgeye düzenlediği saldırıların yol açtığı hasara ilişkin bilgi verildi.

Açıklamaya göre, Gazze Şeridi'ndeki yoksulluk oranı ise yüzde 90'ı aştı. İsrail bombardımanı ve yıkımı nedeniyle bölgedeki ekonomik tesislerin yüzde 95'inde faaliyet tamamen durdu.

Ablukanın 18 yıldır aralıksız uygulandığı Gazze'deki işçiler, benzeri görülmemiş insani koşullara sürüklendi; 7 Ekim'den önce yüzde 46 olan işsizlik oranı yüzde 75'e yükseldi.


01.05.2024 13:00

İSRAİL İLE HAMAS ARASINDAKİ GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR

Mısır’ın Al-Qahera News televizyonuna konuşan üst düzey bir kaynak, “Ateşkes anlaşmasına varma çabaları, olumlu bir atmosferde devam ediyor.” dedi.

Adı açıklanmayan kaynak, “İki taraf (İsrail ve Hamas) arasındaki bazı tartışmalı noktaları çözmek için Mısır'da ilgili tüm taraflarla istişareler yapılıyor.” ifadelerini kullandı.


01.05.2024 12:11

ABD: ÇOK GÜÇLÜ TEKLİF VAR

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Tel Aviv'de İsrailli esirlerin yakınlarından oluşan protestoculara, "(Gazze'deki İsrailli esirler) Herkes evine dönene kadar dinlenmeyeceğiz. Şu anda masada çok güçlü bir teklif var. Siz sevdiklerinize kavuşuncaya kadar dinlenmeyeceğiz" dedi.


01.05.2024 11:55

ATEŞKES GÖRÜŞMELERİ

Katar Emiri Temim bin Hamed Al Sani, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile Gazze Şeridi'nde İsrail ile Hamas arasında ateşkes sağlanmasına yönelik ortak arabuluculuk çabalarını ele aldı.


01.05.2024 11:29

GAZZE'DE CAN KAYBI ARTIYOR

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nde düzenlediği saldırılar sonucu 34 bin 568 sivilin hayatını kaybettiğini, 77 bin 765 sivilin ise yaralandığını duyurdu. Bakanlık, son 24 saatte 33 sivilin hayatını kaybetiğini, 57 sivilin ise yaralandığını açıkladı.


01.05.2024 10:00

BLINKEN, İSRAİL'DE HAMAS'I SUÇLADI

İsrail Basın Ofisinden yapılan açıklamaya göre, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, bölge turu kapsamında İsrail'e gelen Blinken'ı kabul etti. Tel Aviv'de gerçekleşen görüşmede, Herzog, Uluslarası Ceza Mahkemesi'nin (UCM) İsrailli yetkililere yönelik olası tutuklama kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Gazze'de son durum... İsrail, yeni 'güvenli bölge' ilan edileceğini duyurdu - 1. Resim

Tel Aviv yönetiminin Gazze Şeridi'nde işlediği suçlara rağmen UCM'nin "İsrail'e karşı kullanılmaya çalışıldığını" ve bunun "demokrasi için tehdit oluşturduğunu" iddia eden Herzog, müttefiklerine bu tür çabaları reddetme ve karşı çıkma çağrısı yaptı.

Blinken, İsrail ile Hamas arasında yürütülen esir takası müzakerelerini masaya yatırdı. ABD'li Bakan, İsrailli bazı aşırı sağcı bakanların müzakere edilen esir takası mutabakatına karşı olduklarını dile getirmesine rağmen taraflar arasında uzlaşının sağlanamaması nedeniyle Hamas'ı suçladı.

Blinken, "Rehinelerin evlerine dönmesini sağlayacak bir ateşkes sağlamaya ve bunu hemen gerçekleştirmeye kararlıyız. Ve bunun başarılamamasının tek nedeni Hamas'tır. Masada bir teklif var." ifadelerini kullandı.


01.05.2024 08:00

'YENİ 'GÜVENLİ BÖLGE' İLAN EDİLECEK'

Gazze Şeridi'nde Filistinlilerin sığındığı Refah'a kara saldırısına hazırlanan İsrail ordusunun bölgedekileri yeniden zorla yerlerinden etmek için yeni bir "güvenli bölge" açıklayacağı bildirildi.

İsrail ordusu, daha önce "güvenli bölge" olduğunu iddia ettiği ve yaklaşık 1,5 milyon Filistinlinin sığındığı Refah'a kara saldırısı başlatmaya hazırlanıyor. Tel Aviv yönetimi, uluslararası kamuoyundan gelen uyarılara rağmen Refah'a kara saldırısında kararlı olduğunu dile getiriyor.

İsrail Ordu Radyosu'nda yer alan haberde, ordunun Refah'taki Filistinlileri yeniden zorla yerinden etmek için "yeni bir güvenli bölge" duyuracağı belirtildi. Kara saldırısı öncesi Refah'taki Filistinlilerin bu "güvenli bölgeye" sürülmesi planlanıyor.


01.05.2024 07:00

TRUMP'TAN NETANYAHU'YA ELEŞTİRİ

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Gazze'deki sürecin yönetiminden dolayı İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu eleştirdi ve Gazze'de savaşı bitirmek için İsrail'e askeri desteği durdurmayı göz ardı etmeyeceğini söyledi.

Eski ABD Başkanı Trump, Time dergisine verdiği röportajda İsrail ve Gazze'deki duruma ilişkin geniş değerlendirmelerde bulundu.

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Gazze'deki süreci kötü yönettiğini ifade eden Trump, 7 Ekim'deki Hamas saldırılarıyla ortaya çıkan "başarısızlığın", Netanyahu'ya ait olduğunu savundu.

Trump, Gazze'deki savaşı durdurmak amacıyla İsrail'e ABD'nin verdiği silah desteğini durdurmayı düşünüp düşünmeyeceğiyle ilgili soru üzerine, bunu göz ardı etmeyeceğini söyledi.


01.05.2024 06:00

HAMAS'TAN ÇİN'DE KRİTİK GÖRÜŞME

Hamas heyeti Çin'de, İsrail'in Gazze'de sürdürdüğü "soykırımı" durdurmanın yollarını görüştü

Hamas'ın Uluslararası İlişkiler Ofisi Başkanı Musa Ebu Merzuk başkanlığındaki heyetin, Çin Dışişleri Bakan Yardımcısı Deng Li ile İsrail'in Gazze Şeridi'nde sürdürdüğü "soykırımı" durdurmanın yollarını görüştüğü bildirildi.

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, Ebu Merzuk'un yanı sıra hareketin siyasi büro üyeleri Husam Bedran, Fethi Hammad, Basim Naim ve Uluslararası İlişkiler Bürosu Üyesi Şerif Ebu Şemmale'nin de aralarında bulunduğu bir heyetin 28 Nisan'da, Dang Li ile Çin'in başkenti Pekin'de bir araya geldiği belirtildi.

Açıklamada, görüşme sırasında Gazze Şeridi'nde Filistin halkının maruz kaldığı soykırımı durdurmanın yolları ile ateşkes sağlanmasına yönelik çabaların gözden geçirildiği kaydedildi.


01.05.2024 00:00

CAN KAYBI ARTIYOR

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne 207 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verildi.

Açıklamada, İsrail ordusunun son 24 saatte Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 47 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği, 61 Filistinlinin yaralandığı belirtildi.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısının 34 bin 535'e, yaralı sayısının da 77 bin 704'e yükseldiği kaydedildi.


Yer: Gazze

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...