İsrail ve Kanada karşı karşıya! Trudeau'nun itidal çağrısına Netanyahu'dan tepki

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İsrail ve Kanada karşı karşıya! Trudeau'nun itidal çağrısına Netanyahu'dan tepki

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Kanada Başbakanı Trudeau, İsrail’e itidal çağrısında bulundu. İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki saldırılarına son vermesi gerektiğini söyleyen Trudeau’ya İsrail Başbakanı Netnayahu’dan cevap geldi.  

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Gazze'de sivillerin öldürülmesine tepki gösterdi.

İsrail ordusunun yoğun bombardımanına maruz kalan bölgede, çoğunluğu çocuklar ve kadınlar olmak üzere binlerce sivil hayatını kaybetti.

Başbakan Trudeau, İsrail hükümetine Gazze'deki ve bölgenin en büyük hastanesi Şifa çevresindeki askeri operasyonlarında "maksimum itidal" uygulaması çağrısında bulundu.

Trudeau, "Gazze'de ortaya çıkan insanlık trajedisi, özellikle de Şifa Hastanesi ve çevresinde gördüğümüz acı yürek parçalayıcı." dedi. "Savaşların bile kuralları vardır." diyen Trudeau, adaletin bedelinin tüm Filistinli sivillerin acı çekmeye devam etmesi şeklinde olamayacağını açıkça belirttiğini söyledi.

İsrailli ve Filistinliler de dahil olmak üzere, tüm masum hayatların eşit olduğunu dile getiren Kanada Başbakanı, saldırılara son verilmesini istedi:

“İsrail hükümetini azami itidal göstermeye çağırıyorum. Dünya televizyondan ve sosyal medyadan izliyor. Doktorların, ailelerin ve hayatta kalanların ifadelerini duyuyoruz. Ebeveynlerini kaybetmiş çocuklar... Dünya buna şahit oluyor. Bebeklerin, kadın ve çocukların öldürülmesi... Buna son verilmeli.

NETANYAHU’DAN TRUDEAU’NUN SÖZLERİNE TEPKİ

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise Trudeau'nun sözlerini tepkiyle karşıladı. Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Netanyahu, sivilleri hedef alan tarafın kendileri olmadığını öne sürdü.

Netanyahu, "Sivilleri kasten hedef alan İsrail değil, Hamas'tır." iddiasında bulundu.

Sivilleri zarardan uzak tutmak için "her şeyi" yaptıklarını savunan Netanyahu, "Hamas ise onları zarara uğratmak için her şeyi yapıyor." diye yazdı.

İsrail Başbakanı, paylaşımında şu iddialarda bulundu:

“İsrail, Gazze'deki sivillere insani koridorlar ve güvenli bölgeler sağlıyor. Hamas ise silah zoruyla onların ayrılmasını önlüyor. Sivillerin arkasına saklanarak sivilleri hedef alan çifte savaş suçundan sorumlu tutulması gereken İsrail değil, Hamas'tır. Medeniyet güçleri, Hamas barbarlığını yenmek için İsrail'e destek vermeli.”

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...