İsveç’in Türkiye’yi ikna etme çabaları: Yeni terör yasası kafaları karıştırdı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İsveç’in Türkiye’yi ikna etme çabaları: Yeni terör yasası kafaları karıştırdı

DÜNYA Haberleri

NATO üyesi olmak isteyen İsveç’te yeni terör yasası yürürlüğe girdi. İsveç Başbakanı Ulf Kristersson topun artık Türkiye’de olduğunu belirtti. İsveç basını ise yeni terör yasasındaki belirsizliklerin Türkiye’nin güvenlik endişelerini gidermek konusunda yetersiz kalacağını itiraf etti.

NATO üyesi olabilmek için Türkiye’nin güvenlik endişelerini gidermesi gereken İsveç, tarihi adımını attı.

Yeni terör yasası Haziran ayı başı itibariyle yürürlüğe girdi.

Gözler Türkiye’nin vereceği karara çevrilirken, İsveç basını yürürlüğe giren terör yasasını inceledi.

İSVEÇ ADALET BAKANI SORULARI CEVAPSIZ BIRAKTI

İsveç’in en popüler gazetelerinden bir tanesi olan Expressen, “Yeni terör yasası yürürlüğe giriyor: PKK'yı vurabilir” manşetiyle okuyucularının karşısına çıktı.

PKK terör örgütü sempatizanları tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan provokasyonu hatırlatan haberde, “Türkiye, İsveç'ten terörist olarak gördüğü kişileri sınır dışı etmesini ve iade etmesini defalarca talep etti” ifadeleri kullanıldı.

Yeni terör yasasının PKK destekçilerinin daha fazla sınır dışı edilmesine yol açıp açmayacağının sorulduğu Adalet Bakanı Gunnar Strömmer’in cevabı net olarak vermediği belirtildi.

İsveç’in Türkiye’yi ikna etme çabaları: Yeni terör yasası kafaları karıştırdı

"İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ" MUAMMASI

Yeni yasa terör söylemini durdurmuyor” başlığını kullanan bir diğer İsveç gazetesi ülkenin teröre karşı mücadelesini sorguladı.

Adalet Bakanı Strömmer’in “terör yasasının fikir beyanını kapsamadığı” sözlerini ön plana çıkaran haberde, “İsveç, yasayı PKK ile mücadelede önemli olarak sundu, ancak yalnızca bir terör örgütü için görüş veya sempati ifade etmek cezalandırılmıyor” yorumu yapıldı.

İsveç'te Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik saldırılar şimdiye kadar 'ifade özgürlüğü' kılıfı altında savunuldu.

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...