Kanada'da Yahudi okuluna silahlı saldırı

Düzenleyen: / Kaynak: The Guardian
- Güncelleme:
Kanada'da Yahudi okuluna silahlı saldırı

DÜNYA Haberleri  / The Guardian

İsrail-Hamas arasındaki savaş devam ederken, Kanada'nın Montreal kentinde bir Yahudi okuluna daha ateş açıldı. Kentte bir haftadan kısa bir süre içindeki benzer üçüncü vaka olarak açıklandı.

Yerel basında çıkan haberlere göre, Montreal'deki bir Yahudiokuluna silahlı saldırı düzenlendi. Pazar günü Montreal'deki Yeshiva Gedola okuluna erken saatlerde yapılan saldırıda kimse yara almadı. Kanada'daki CBC News'in haberine göre, bölge sakinlerinin silah seslerini duymasının ardından kurşun izleri ve mermi kovanları bulundu.

Perşembe günü de polis, Côte-des-Neiges mahallesindeki iki Yahudi okulunda personelin ön kapılarda kurşun delikleri bulduğunu bildirmişti. Polis, geçtiğimiz hafta içi gece saatlerinde gerçekleşen saldırıları araştırıyor.

Şehrin batı ucundaki Yahudi okullarına yönelik saldırıların birbiriyle bağlantılı olup olmadığı belli değil ve araştırmalar sürüyor.

ÜNİVERSİTEDE TARTIŞMA ÇIKTI, YARALANANLAR OLDU 

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları dünyanın farklı noktalarında protestolara, tartışmalara ve eylemlere yol açıyor. Çarşamba günü, Montreal'deki Concordia Üniversitesinde İsrail ile Filistin destekçileri arasında tartışma çıktı. Karşıt görüşlü kişiler arasında yaşanan şiddetli tartışmada yaralananlar olurken, polis bazı kişileri gözaltına aldı.

Üniversite yönetimi konuya ilişkin açıklamasında, "hoşgörüsüz tartışmalarda artış yaşandı" şeklinde bir ifade kullandı. 

Kanada başbakanı Justin Trudeau tartışmalardaki şiddeti kınadı.

Trudeau Perşembe günü yaptığı açıklamada, "Duyguların yüksek olduğunu ve insanların korktuğunu biliyorum. Ancak birbirimize saldırmak Kanadalılar'a yakışmaz. Dünyanın herhangi bir yerinde Orta Doğu'da barışçıl çözüm görmek için ihtiyaç duyacağımız türden anlayışlar inşa etmeye başlayacaksak bu Kanada gibi bir yerde başlar." dedi.

Öte yandan, Kanada Toronto polisi, Hamas'ın 7 Ekim'deki 'şok' edici saldırısından sonraki üç hafta içinde Yahudilere ve Müslümanlara yönelik nefret suçlarının 2022'ye kıyasla iki kattan fazla arttığını belirtti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: The Guardian
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...