Kanada’dan Gazze’ye 16,2 milyon dolarlık insani yardım

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Kanada’dan Gazze’ye 16,2 milyon dolarlık insani yardım

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

BM Genel Sekreteri Guterres’in yardım çağrısının ardından Kanada, Gazze Şeridi ve Batı Şeria'ya 16,2 milyon dolarlık insani yardım yaptığını duyurdu. Kanada'nın insanlık ve onur ilkelerini destekleme yönündeki sorumluluğun altını çizen Uluslararası Kalkınma Bakanı Ahmed Hussen, “Sivillerin güvenliği ve refahı birinci öncelik olmalıdır” dedi.

İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları devam ederken Batı Şeria’da yaşanan katliam karşısında birçok ülkeden tepkiler peş peşe geliyor.  Kanada’da da İsrail’in Gazze’deki saldırılarına son verilmesi için çağrıda bulunulmuştu. Kanada Başbakanı Trudeau, Gazze’de kadınların, çocukların ve bebeklerin öldürülmesine son verilmesi gerektiğini söylemişti.

KANADA’DAN İNSANİ YARDIM

Kanada, Gazze Şeridi ve Batı Şeria'ya 16,2 milyon dolarlık insani yardım yaptığını duyurdu. Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, bunun, daha önce duyurulan Gazze'ye yönelik 60 milyon dolarlık insani yardımların parçası olduğu belirtildi. Açıklamada görüşlerine yer verilen Kanada Uluslararası Kalkınma Bakanı Ahmed Hussen, 16,2 milyon dolarlık insani yardımın Gazze Şeridi ve Batı Şeria ile buralardaki krizden etkilenen bölgeler için kullanılacağını kaydetti.

“SİVİLLERİN GÜVENLİĞİ BİRİNCİ ÖNCELİK OLMALI”

Hussen, yardımların bölgedeki gıda, su, acil tıbbi yardım, yardım malzemeleri ve diğer acil ihtiyaçlar için kullanılacağını ifade etti. Öte yandan, Kanada'nın uluslararası insancıl hukuka uyulması çağrısını sürdürdüğü vurgulanan açıklamada, "Sivillerin güvenliği ve refahı birinci öncelik olmalıdır. Kanada, insanlık ve onur ilkelerini destekleme yönündeki sorumluluğun altını çizerek, tüm tarafları, ihtiyaç sahibi sivillerin temel insani yardıma hızlı, sürekli ve engelsiz erişimini etkin şekilde kolaylaştırmaya teşvik etmeyi sürdürüyor." ifadeleri kullanıldı.

BM ARACILIĞIYLA GAZZE’YE 60 MİLYON DOLAR GÖNDERİLECEK

Açıklamada, 60 milyon dolarlık yardımların, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), İnsani Koalisyon, Uluslararası Kızılhaç Komitesi, BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), BM Nüfus Fonu (UNFPA), Dünya Gıda Programı ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) aracılığıyla yapıldığına işaret edildi.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...