Şili alevlere teslim! 2 gün OHAL ilan edildi, can kaybı 123'ü aştı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı - Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

Dünya Haberleri  / İhlas Haber Ajansı - Anadolu Ajansı

Güney Amerika ülkesi Şili'de cuma gününden bu yana devam orman yangınlarında hayatını kaybedenlerin sayısı 123'e yükseldi. Yaklaşık 300 bin kişinin yaşadığı şehirde 370 kişinin ise kayıp durumda olduğunu aktarıldı.

Şili, cuma gününden bu yana yangın felaketi ile boğuşuyor. Ülkenin orta ve güney kesiminde çıkan yangınlar sürerken, Vina del Mar ve Valparaiso kentlerinde yoğunlaşan yangınlarda hayatını kaybedenlerin sayısının 123'e yükseldiği duyuruldu.

Adli Tıp Kurumu çok sayıda cansız bedenin kötü durumda olduğunu ve kimlikleri tespit etmenin zor olduğunu açıkladı.

Şili alevlere teslim! 2 gün OHAL ilan edildi, can kaybı 123'ü aştı

KAYIPLARI ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Vina del Mar Belediye Başkanı Macarena Ripamonti, yaklaşık 300 bin kişinin yaşadığı kentte 370 kişinin kayıp durumda olduğunu ve arama çalışmalarının sürdüğünü aktardı. Öte yandan Adli Tıp Merkez'inde yapılan otopsi çalışmalarında 32 kişinin kimlik tespitinin tamamlandığı belirtildi.

Şili İçişleri Bakan Yardımcısı Manuel Monsalve ise yangınlarda 15 bin civarında evin hasar gördüğünü, park halindeki çok sayıda aracın ise küle döndüğünü aktardı.

Şili alevlere teslim! 2 gün OHAL ilan edildi, can kaybı 123'ü aştı

2 GÜNLÜK 'OHAL' İLANI

Öte yandan Şili Devlet Başkanı Gabriel Boric dün ülkede 2 gün süreyle ulusal yas ilan edildiğini açıklamış ve 'ihtiyaç olan tüm kaynakların' hazır bulundurulacağını ifade etmişti. Yangından etkilenen bölgedeki şehirlerde sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini söyleyen Boric, sokağa çıkma yasağının yolların boşalması ve yangından etkilenen bölgelere görevlilerin ulaşmasını kolaylaştıracağını söylemişti.

Ülkenin birçok bölgesinde etkili olan yangınların söndürülmesi için havadan ve karadan müdahale devam ediyor.

Şili alevlere teslim! 2 gün OHAL ilan edildi, can kaybı 123'ü aştı

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: İhlas Haber Ajansı - Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...