Dünya - Dünya
1 saat 40 dakika önce

İrlanda, 2 AB ülkesiyle Filistin'i devlet olarak resmen tanıyacak

İsrail'e 3 Avrupa ülkesinden kötü haber geldi... İrlanda ve iki AB ülkesi bugün resmen Filistin'i devlet olarak resmen tanıyacak.
 - Sunak: İngiliz devleti için utanç günü!
1 saat 50 dakika önce

İngiltere için utanç günü! Başbakan özür diledi, kurbanlara milyarlarca paund tazminat ödenecek

İngiltere'de yaklaşık 3 bin kişinin yaşamını yitirdiği "enfekte kan" davasında netice belli oldu. Devlet, ülkeyi sarsan skandalın kurbanlarına milyarlarca pound tazminat ödeyecek. Öte yandan İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, kurbanlardan özür dileyerek soruşturma raporunun yayınlandığı günün İngiliz devleti için bir utanç günü olduğunu söyledi.
 - Norveç'ten Netanyahu için tutuklama kararı
2 saat 48 dakika önce

Avrupa ülkeleri arasında ilk oldu! Norveç'ten Netanyahu için tutuklama kararı

Gazze'de işledikleri savaş suçları nedeniyle İsrail Başbakanı Netanyahu hakkında tutuklama kararı talep eden Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne Avrupa'dan ilk destek Norveç'ten geldi. Norveç Dışişleri Bakanı Eide, karar çıkarsa Netanyahu'yu tutuklayacaklarını açıkladı.
 - Gazze'yi bu kez susturamadı...
3 saat 11 dakika önce

Gazze'yi bu kez susturamadı... İsrail baskı sonrası AP konusunda geri adım attı

Gazze'de onlarca gazeteciyi öldüren ve "ulusal güvenliği tehdit ettiği" gerekçesiyle yabancı haber ağlarını yasaklayan yasayı onaylayan İsrail, Associated Press’e (AP) ait ekipmanlara bugün el koydu. İsrail ABD'nin baskısı sonrası geri adım atmak zorunda kaldaı.
 - Reisi'nin ölümünden kimler sorumlu?
3 saat 23 dakika önce

Türk devletlerine yaklaştı, helikopteri düştü! Reisi'nin ölümünden kimler sorumlu?

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı Abdullahiya'nın da bulunduğu helikopter, 19 Mayıs'ta düştü. Kazadan kurtulan ise olmadı. Reisi'nin ölümü sonrası suikast şüphesi giderek arttı. Türkiye Gazetesi Yayın Koordinatörü Yücel Koç, "İran'la Azerbaycan'ın yaklaşması demek, İran'ın Türk Devletleri Teşkilatı'na yaklaşması demek. Bu ne Fransa'nın, ne Amerika'nın, ne İsrail'in işine gelir. Böyle bir mesajdan sonra Reisi'nin helikopterinin düşmesi ve hayatını kaybetmesi şüphelidir" dedi.
Dünya - Dünya
3 saat 24 dakika önce

İtalyan bakan toplantı sırasında fenalaştı! Crosetto hastaneye kaldırıldı

İtalya'da üst düzey isim hastaneye kaldırıldı...  Savunma Bakanı Guido Crosetto, şubat ayında yaşadığı kalp rahatsızlığının ardından bir kez daha fenalaştı. Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda rahatsızlanan Crosetto hastaneye kaldırıldı.
 - Yunanistan Doğu Akdeniz’de hak sahibi değil
4 saat 31 dakika önce

Cihat Yaycı'dan Mavi Vatan çıkışı: Yunanistan Doğu Akdeniz’de hak sahibi değil

Müstafi Tümamiral Cihat Yaycı Türkiye Gazetesi İçerik Editörü Esra Aydoğdu‘nun sorularını cevapladı. Doğu Akdeniz’deki son durumu aktaran Yaycı Yunanistan’ın burada hak iddia edemeyeceğini söyledi. Yaycı, Yunanistan’ın Lozan Antlaşmasına ve Paris Barış Antlaşması'na uyması gerektiğini söyledi. Cihat Yaycı Kıbrıs sorunun Türkiye için 1974’te bittiğini ancak Yunanistan için hala devam ettiğini söyledi. Müstafi Tümamiral Cihat Yaycı aynı zamanda Yunanistan’a bir teklifte bulundu ve anlaşmazlığın na
 - "7.5 şiddetinde deprem olacak"
5 saat 20 dakika önce

Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul için uyardı: Fay hattı kırılırsa 7.5 şiddetine varan deprem olur

Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul'da Deprem ve Kentsel Dönüşüm panelinde bölgede meydana gelebilecek olası büyük depremi işaret etti. Görür, "İstanbul 1766 yılında 7 şiddetinin üzerinde 2 deprem yaşıyor. Şu an sene 2024. Bu fay sistemi her 250 yılda bir deprem görür. Yani 250 senede enerji birikiyor ve deprem yapıyor. O yüzden biz "İstanbul'u depreme hazırlayın" diye bağırıyoruz. Marmara Bölgesine ve İstanbul'a dikkat edin diyoruz. Fay hattı kırılırsa 7.5 şiddetine varan deprem olacak" dedi.
 - "Gazze kasabı olarak anılacaksın"
6 saat 9 dakika önce

Blinken'i İsrail'i desteklediğine pişman etti! Canlı yayında haykırdı: Gazze kasabı

Gazze'de katliam yapan İsrail'in en büyük destekçisi olan ABD Dışişleri Bakanı Blinken, canlı yayında Filistin destekçisi katılımcılar tarafından "Hind Receb 6 yaşındaydı. Gazze kasabı olarak anılacaksın" sözleriyle protesto edildi.
 - Ülke yasta! Silahlı saldırıda 42 kişi can verdi
9 saat 17 dakika önce

Nijerya’da silahlı saldırı: 42 ölü

Nijerya'da yerleşim bölgesine düzenlenen silahlı saldırıda en az 42 kişi hayatını kaybetti. Feci olayda çok sayıda kişi yaralanırken, bölgedeki evlerin kundaklandığı da belirtildi.
 - Yıllardır haber alınamıyordu! Esed rejimine kurban mı gitti?
11 saat 1 dakika önce

Suriye asıllı ABD vatandaşı Esed rejimine kurban gitti! İşkence çektirilerek…

Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR), 2017'de Suriye'ye dönen ve Esed Rejimi tarafından alıkonulan ABD vatandaşı bir psikolog Majd Kamalmaz’ın son durumu ortaya çıktı. Ailesinin haber alamadığı Kamalmaz’dan acı haber geldi.
 - Reisi'nin cenazesi film müziğiyle karşılandı
11 saat 10 dakika önce

Reisi'nin cenazesini bando takımıyla karşıladılar! Çalan müzik dikkat çekti

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin cenazesi uçakla Tahran Mihrabad Havalimanı getirildi. Reisi'nin cenazesinin uçaktan inmesiyle, bando takımının Çağrı filminin müziğini çalması dünya gündemine oturdu.
 - Rusya: Filistin'i ABD engelliyor
11 saat 40 dakika önce

Rusya'dan Filistin devletinin kurulması için flaş çağrı: ABD engellemeye çalışıyor

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Filistin devletinin kurulmadan Orta Doğu'da barışın sağlanmayacağının altını çizdi. ABD'yi işaret eden Lavrov, "İsrail ve İsrail'i destekleyen ABD bu süreci engellemeye çalışıyor" dedi.
 - Cumhurbaşkanı seçildiğine pişman oldular
11 saat 59 dakika önce

Başlarına gelmedik şey kalmayan liderler: İran’ın Cumhurbaşkanları

Helikopter kazasında hayatını kaybeden İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Perşembe günü Meşhed’e defnedilecek. İran’da Cumhurbaşkanı seçilip de başı belaya girmeyen tek kişi Dini Lider Ali Hamaney.  
 - Rusya'dan ABD ve İsrail'e sert tepki
12 saat 25 dakika önce

Gazze'de son durum... Rusya'dan ABD ve İsrail'e sert tepki

İşgalci İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gazze'de binlerce sivili katlediyor. ABD ve bazı Batılı ülkelerin güdümünde bombardımanlara devam eden İsrail, işgal edilmiş topraklarda yaşam alanı bırakmadı. Bunun yanı sıra zorunlu göç ile beraber Refah'ın nüfusu yok olma aşamasına geldi. Son olarak BM Genel Kurulunda Filistin'in üyeliği için yapılan oylamada gelen küresel desteğin ardından Rusya'dan ABD ve İsrail aleyhine sert tepki geldi.
 - Uçakta şiddetli türbülans! Ölü ve yaralılar var
12 saat 46 dakika önce

Singapur Havayolları'na ait uçakta şiddetli türbülans! Ölü ve yaralılar var

İngiltere'nin başkenti Londra'dan Singapur'a giden Singapur Hava Yollarına ait uçağın türbülansa girmesi sonucu 1 yolcu hayatını kaybetti, 30'dan fazla yolcu yaralandı.
 - Pişkin savunma! "Hukuka uygun" diyerek tanımadı
13 saat 59 dakika önce

İsrailli bakandan pişkin savunma! Soykırımı hukuka uygun buldu yakalama kararına tepki gösterdi

İsrail’in Gazze’deki soykırımı nedeniyle Netanyahu ve İsrail İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında, uluslararası mahkemelerce yakalama kararı alındı. Soykırımın hukuka uygun olduğunu savunan Gallant, kararı tanımadıklarını bildirdi.
Dünya - Dünya
14 saat 38 dakika önce

Meme kanserini yenen Esad'ın eşi Esma Esad'a lösemi teşhisi konuldu

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın eşi Esma Esad'a lösemi teşhisi konulduğu açıklandı. Esma Esad, 2018'de teşhis almış ve 2019'da da meme kanserini yenmişti.
 - İsrail'in soykırımına tam destek
15 saat 12 dakika önce

ABD Başkanı Biden İsrail'in Gazze'de yaptığı soykırımı görmezden geldi

İsrail'in Gazze'deki katliamına destek veren ABD Başkanı Joe Biden, soykırım yapıldığı çağrılarına da karşı çıktı. Beyaz Saray'daki "Amerikan Yahudileri Mirası Ayı" etkinliğinde konuşan Biden, "Yaşananlar soykırım değil, kabul etmiyoruz" dedi.
 - İsrail Batı Şeria'da dehşet saçıyor
16 saat 34 dakika önce

İsrail Cenin kenti ve bölgedeki kampa saldırdı

İsrail ordusu, Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin kenti ve Cenin Kampı'na saldırı düzenledi. Filistinlilere yönelik soykırım başlatan İsrail, söz konusu saldırılarda 6 sivili daha öldürdü.
 - ABD açıkladı! İran, kaza sonrası yardım istemiş
16 saat 41 dakika önce

Reisi'nin öldüğü kazaya dair yeni gelişme! İran, ABD'den yardım istemiş

ABD, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin hayatını kaybettiği helikopter kazasının ardından İran'ı kendilerinden yardım talep ettiğini açıkladı.
Sona Git