Mutlu değiller! Çalışanların %44’ü iş değiştirmeyi düşünüyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Mutlu değiller! Çalışanların %44’ü iş değiştirmeyi düşünüyor

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Çalışanlara yönelik yapılan bir araştırma ilginç sonuçlar ortaya çıkardı. Emekçilerin yüzde 54’ü ilerleyemeyeceğini, yüzde 44’ü başka bir iş bulmak istediğini söyledi.

İnsan kaynakları platformu Kolay İK ve çalışan deneyimi platformu Moodivation iş birliğiyle ‘2023 Türkiye Çalışan Deneyimi Araştırması’ yapıldı.1.244 çalışanın katıldığı araştırma ile çalışan bağlılığı, iş yerlerinde olumlu ve olumsuz bulunan alanlar ortaya çıkarıldı. Araştırmada, ünvanlar yükseldikçe iş yerine bağlılığın arttığı tespit edildi. Çalışanların bağlılık oranı yüzde 67, ekip liderlerinin yüzde 69, müdürlerin yüzde 70 olurken, üst düzey yöneticilerde yüzde 77 olarak ölçüldü. Kuruma yaptığı katkıların takdir edildiğini söyleyenlerin oranı yüzde 56 olarak ölçüldü. 35 yaş altı çalışanların yüzde 47’si yeterince takdir edilmediğini düşünürken bu oran 35-45 yaş arası çalışanlarda yüzde 48, 45 yaş ve üzeri çalışanlarda ise yüzde 35 oldu.

HER 100 ÇALIŞANDAN 4'Ü ÖNÜMÜZDEKİ YIL İŞ DEĞİŞTİRMEYİ PLANLIYOR

Neredeyse her iki çalışandan biri (yüzde 54) mevcut iş yerlerinde kariyerlerini ilerletemeyeceğini düşündüğünü söyledi. Her 100 çalışandan 44’ü de önümüzdeki bir yıl içerisinde iş değiştirmeyi planlıyor. Bu oran erkek çalışanlarda yüzde 40 olurken, kadın çalışanlarda yüzde 47’ye kadar yükseldi. Çalışanların yüzde 58’i çalıştıkları yerde herkese, her zaman adil davranılmadığını düşünüyor. Uzaktan çalışanların yüzde 63’ü, hibrit çalışanların yüzde 46’sı, ofis çalışanlarının ise yalnızca yüzde 36’sı iş yerlerinde şeffaf bir iletişim kültürü olduğunu söylüyor. Türkiye’nin ilk Çalışan Tavsiye Skoru da hesaplandı. Çalışanların yüzde 29’u çalıştığı iş yerini tavsiye ederken, yüzde 39’u olumsuz bildirimde bulundu, yüzde 32’si ise tarafsız kaldı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...