Meclis'ten tatil kararı: EYT’linin umudu 2023'e kaldı 

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Ekonomi Haberleri

Milyonlarca kişi EYT ile ilgili gelecek haberleri yakından takip ediyor. EYT ile ilgili nihai kararın yıl sonu olmadan gelmesi bekleniyordu. Ancak Meclis 26 Aralık-3 Ocak tarihlerinde tatil kararı aldı. Emeklilikte Yaşa Takılanlar için düzenleme 2023 yılına kaldı. Meclis’in tatil kararı sonrası EYT’yi bekleyenlerin umudu da ertelendi.

EYT yasasıyla ilgili açıklamalar yıl sonunu işaret ederken Meclis’ten sürpriz bir karar geldi. Türkiye Büyük Millet Meclisi, 26 Aralık-3 Ocak tarihleri arası tatile girme kararı aldı. Böylelikle milyonlarca vatandaşın beklentisi yeni yıla sarktı.  Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) tatil kararı almasıyla 2023'e kaldı.

AK PARTİ VE MHP OYLARIYLA KABUL EDİLDİ

AK Parti'nin önerisine göre; gündemin ön sıralarına alınan tekliflerin 20, 21, 22 ve 23 Aralık günü tamamlanması, bu tekliflerin tamamlanması halinde, TBMM'nin 27, 28 ve 29 Aralık 2022 Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri toplanmaması şeklindeki önerileri, muhalefetin itirazlarına rağmen MHP'nin de desteğiyle kabul edildi. Bu karara göre; Meclis 26 Aralık Pazartesi gününden başlayarak 3 Ocak Salı gününe kadar yasama faaliyetlerine ara verecek.
EYT düzenlemesi bu durumda sürpriz bir değişiklik olmazsa 2023'te görüşülecek.

“KANUN TEKLİFİNE DÖNÜŞMEK ÜZERE”

Meclis’te tepki gösteren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’e cevap veren AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç "Sayın Özel, grup önerimizde olmayan hususlar olduğunu belirterek, bazı konular gündeme getirilmeden Meclis'in çalışmalarına ara vereceği şeklinde bir yorum yaptı. Bunu kabul etmek mümkün değil. Bir kere emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'mızın çalışması son aşamaya geldi ve kanun teklifine dönüşmek üzere. İnşallah burada hep beraber emeklilikte yaşa takılanlar problemini, AK Parti'nin devraldığı bir problem o da kronik sorunu da çok yakın zamanda çözeceğiz. Asgari ücret görüşmeleri devam ediyor ve burada alım gücünü koruyacak bir ücretin belirleneceğine inanıyoruz; bunu başlangıçta da söylemiştik. Sözleşmelilere kadro gündemimizde, yakın zamanda o da Meclis'in gündemine gelecek. Kamu Denetçiliği raporunun görüşmelerini gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN’IN AÇIKLAMALARI BEKLENTİLERİ YÜKSELTMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan dönüşü uçaktaki EYT açıklamalarında "Hedefimiz bu yıl sonuna kadar bu olayı çözmek. 2023'e bu konuyu masadan kaldırarak girelim istiyoruz" şeklindeki sözlerinden sonra EYT yasasının yılbaşından önce çıkarılması öngörülüyordu. Ancak Meclis'ten gelen haberle umutlar yeni yıla sarktı.

BAKAN BİLGİN ARALIK AYINI İŞARET ETMİŞTİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin son olarak EYT ile ilgili yaptığı açıklamada "Aralık ayı içinde bitirip inşallah teknik çalışmaları sonlandırdıktan sonra Meclis'te arkadaşlarımızla ve yüce Meclis'in kararına sunacağımız çalışmalar EYT ile ilgili tamamlanmak üzere. Eskiden dijital ortamda kayıtlar tutulmadığı için 8 Eylül 99 öncesi olduğu için o yıl falan işletmede çalışmış sigortalı işçilerde bu çok yaygın, kayıt dışında kalanların da kayıt içine alınması, dijital ortama aktarılması konusunda çalışmalarımız sürüyor" diye konuşmuştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...