Piyasalar Fed'e odaklanmıştı! Faiz kararı açıklandı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Piyasalar Fed'e odaklanmıştı! Faiz kararı açıklandı

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

ABD Merkez Bankası (Fed), piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı. Fed, politika faizini beklentiler dahilinde 23 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tuttu. Fed Başkanı Powel, karar sonrası "Bir sonraki toplantıda faiz artırma ihtimalimiz çok düşük. Enflasyona ilişkin veriler beklentilerin üzerinde geldi, enflasyonun düşeceğine dair güvenin kazanılması beklenenden daha uzun sürebilir. Fiyat istikrarının sağlanabilmesi için gereken her şeyi yapacağız" dedi.

ABD'de yüksek enflasyon karşısında 2022'de varlık alım operasyonunu tamamlayarak faiz artışlarına başlayan ABD Merkez Bankası (Fed) Açık Piyasa Komitesi (FOMC), dünyanın merakla beklediği faiz kararını açıkladı. Fed, piyasaların beklentilerine yönelik kararını oy birliği ile aldı.

SON 23 YILIN EN YÜKSEK SEVİYESİ

Fed para politikasını belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC), politika faizinde hedef aralığı piyasa beklentileri dahilinde yüzde 5,25-5,50 seviyesinde tuttu ve faizi altıncı kez 23 yılın en yüksek seviyesinde tuttu.

ENFLASYON HEDEFİ AKSADI

Fed/FOMC tarafından karara ilişkin yapılan açıklamada, "Son aylarda yüzde 2'lik enflasyon hedefine yönelik ilerleme aksadı" ifadelerini kullandı. Komitenin istihdam ve enflasyon hedeflerine ulaşmaya yönelik risklerin geçen yıl daha iyi bir dengeye doğru ilerlediğini düşündüğü belirtilen açıklamada, ekonomik görünümün belirsiz olduğu ve FOMC'nin enflasyon risklerine karşı son derece dikkatli olmaya devam ettiği vurgulandı.

FED BAŞKANI POWEL: KISITLAYICI POLİTİKALARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ

Fed Başkanı Jerome Powel, alınan politika faizi kararı sonrası açıklamada bulunarak, "Bir sonraki toplantıda faiz artırma ihtimalimiz çok düşük. Enflasyona ilişkin veriler beklentilerin üzerinde geldi, enflasyonun düşeceğine dair güvenin kazanılması beklenenden daha uzun sürebilir. Fiyat istikrarının sağlanabilmesi için gereken her şeyi yapacağız. Kısıtlayıcı para politikalarımızı sürdürmekte kararlıyız" dedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...