- Cengiz kaybetti
8 saat 9 dakika önce

Fenerbahçe’nin en pahalı transferi, tarihi bir hayal kırıklığı oldu

Sezon başında 15 milyon avroluk bonservisle sarı lacivertli formayı sırtına geçiren Cengiz Ünder’den önderlik bekleniyordu. Ancak millî yıldız bir türlü kulübeden başını çıkarmayı beceremedi.
 - CHP elini üzerimizden çeksin
8 saat 43 dakika önce

Alevi kanaat önderleri: CHP elini üzerimizden çeksin

Hükûmetin ‘Alevi açılımı’nı baltalamak maksadıyla cemevlerinin kapatılması için AYM’ye başvuran CHP’ye tepki yağıyor. Alevi kanaat önderleri Dedekargınoğlu ve Özkan “CHP, Alevilere ihanet etti” diyor.
 - Netanyahu iyice köşeye sıkıştı!
8 saat 47 dakika önce

Netanyahu iyice köşeye sıkıştı! Türkiye, dava dosyasına önemli deliller sundu

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin (UCM) İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hakkında çıkaracağı tutuklama kararında Türkiye’nin sunduğu delillerinin büyük etkisi olduğu öğrenildi.
 - AK Parti değişimi zamana yayacak
8 saat 52 dakika önce

AK Parti değişimi zamana yayacak! Süreç kongreyle başlayacak

İstanbul-Ankara başta olmak üzere birçok teşkilat yönetimi değişecek. AK Parti MYK’da beklenen üye değişimi gerçekleşmedi. Bu ani değişimin olumsuzluğa sebebiyet verebileceği öngörüsü ile zamana yayılması kararı alındığı bildirildi. Kongreye kadar uzun bir zaman olduğu, geniş bir katılımlı kamp yapılacağı, teşkilatların yanı sıra yönetim anlayışının da değişeceği öğrenildi.
 - 1 Mayıs tahrikçileri!
8 saat 56 dakika önce

1 Mayıs tahrikçileri! Ortalığı karıştırıp ortadan kayboldular

CHP lideri Özel, DİSK ve KESK gibi kuruluşlar günlerce 1 Mayıs için “Taksim” çağrısı yaptı. Sol örgütler, Saraçhane’den harekete geçince Özel ve sendikalar alanı terk edip gitti. Polisin uyarılarına rağmen marjinal gruplar kaldırım taşları, demir çubuklarla polise saldırdı. Çok sayıda kişi gözaltına alınırken, yaralı polisler ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Polisin sağduyusu ve sabrı daha büyük olayların yaşanmasına engel oldu.
 - ‘Öğrenci baharı’ dünyaya ders veriyor
9 saat 7 dakika önce

‘Öğrenci baharı’ dünyaya ders veriyor! Türk Öğrenci izlenimlerini anlattı: İnsanlık meselesi

ABD’de Filistin’e destek eylemleri 50 üniversiteye sıçradı. Chicago Üniversitesinde okuyan Türk öğrenci Yılmaz Acar, izlenimlerini anlattı. Acar: "Dersi biten öğrenciler alana gelirken dersi başlayacak öğrenciler nöbetleşe alandan ayrılıyor. ‘Okuldan atarız’ mailleri peş peşe geliyor ama yerinden kıpırdayan yok. Protestolar Filistin meselesinin bir insanlık meselesi olduğunu tekrar teyit etti." dedi.
 - Beşiktaş'ta şampiyonluk ilk sezon zor
8 saat 49 dakika önce

Beşiktaş'ın görüştüğü Nuri Şahin'den gerçekçi plan! Şampiyonluk ilk sezon zor

Başkan Hasan Arat'ın ortaya koyduğu projeyi çok beğenen genç teknik adam "Bu yapılanmada başarı hemen gelmez ama Beşiktaş'ın geleceği sağlama alınır" dedi
 - “Yasaklı zirai kimyasal satıcılarına geçit yok”
9 saat 4 dakika önce

Tarım Bakanlığı harekete geçti: “Yasaklı zirai kimyasal satıcılarına geçit yok”

Avrupa'dan gelen şikayetlerin ardından Tarım ve Orman Bakanlığı meyve ve sebze ihracatının yoğun olarak gerçekleştiği Akdeniz ve Ege'de denetimlerini yoğunlaştırdı. Bakanlık yasaklı zirai kimyasal satıcılarına geçit vermiyor.
 - Diyanet’ten hacı adaylarına vize uyarısı
8 saat 54 dakika önce

Diyanet’ten hacı adaylarına vize uyarısı

Diyanet, kurada ismi çıkmayanları arayıp “Biz sizi ticaret ve seyahat vizeleriyle hacca götürürüz” vaadinde bulunanlara itibar edilmemesini istedi. Açıklamada “Bu kişiler anında ülkeden çıkarılıyorlar” denildi.
 - CHP hızlı başladı! Bir ayda skandallar zinciri
01 Mayıs 2024 - 07:20

CHP'li belediyelerin bir aylık karnesi: Rant, ihmal, kadrolaşma

31 Mart seçimlerinin ardından göreve gelen CHP’li belediyeler, kısa sürede onlarca skandal atamaya imza attı. İhmal, rant ve eş-dost kadrolaşması ve iş bilmezlik, CHP’ye yakın isimleri bile isyan ettirdi.
 - Kartal’dan Şahin seferi
01 Mayıs 2024 - 09:00

Kartal’dan Şahin seferi! Beşiktaş’ta teknik direktörlük koltuğu için öne geçen isim; Nuri Şahin

Sergen Yalçın’ın Antalyaspor’daki başarısız performansı üzerine başkan Hasan Arat, Nuri Şahin’le görüşmek için Almanya’ya gitti. Sportif direktörlük için de Devin Özek düşünülüyor.
 - İran'da 'cennet şehir' fiyaskosu!
01 Mayıs 2024 - 08:36

İran'da 'cennet şehir' fiyaskosu! 24 bin ev çöpe gitti

Dar gelirlilerin konut sahibi olmaları için başkent Tahran yakınlarına dev bir şehir kuracaklardı. Enflasyona yenilen proje yarım kaldı, terk edilen binalar çürüyor.
 - Bahçeli’den Cumhur İttifakı ve Şimşek mesajı
01 Mayıs 2024 - 08:28

MHP lideri Bahçeli’den Cumhur İttifakı ve Şimşek mesajı: Hiç kimse çalı dibi yoklamasın

MHP lideri Devlet Bahçeli kime “hain” dediğine açıklık getirdi, Cumhur İttifakı’nın geleceği ve Şimşek’le ilgili iddialara da noktayı koydu.
 - Suriye’den Irak’a terörist takviyesi
01 Mayıs 2024 - 07:53

PKK, Irak’a terörist taşıyor! Bölgeyi karıştırmak için yeni saldırı planı yapıyorlar

Suriye’den 1.200’ü aşkın terörist Irak’a geçti. Türk ordusu ise kara ve hava operasyonları ile bu teröristlerden 13’ünü etkisiz hâle getirdi
 - Kurtulmuş: Toplumsal mutabakat arıyoruz
01 Mayıs 2024 - 07:34

Anayasa turunda ilk durak CHP! Kurtulmuş: Toplumsal mutabakat arıyoruz

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni anayasa turlarına dün CHP Genel Başkanı Özgür Özel ziyareti ile başladı.
 - Müfredatta temel yaklaşım kökten değişiyor!
01 Mayıs 2024 - 07:05

Müfredatta temel yaklaşım kökten değişiyor! Eğitimde ortalama gidiyor, bireysel modele geçiliyor...

Millî Eğitim Bakanlığının yeni müfredat taslağında, sınıflarda farklı yeteneklere ve ilgilere sahip öğrencilere yönelik “zenginleştirilmiş” ve “destekleyici” eğitimlerin sunulacağı “farklılaştırılmış eğitim” yaklaşımı benimsendi...
 - Felaket önceden fark edildi, tedbir alınmadı!
01 Mayıs 2024 - 07:01

Felaket önceden fark edildi, tedbir alınmadı! Meclis İliç komisyonuna gelen 4 kritik tespit

Meclis, Erzincan'ın İliç ilçesindeki maden ocağında meydana gelen kazanın tüm yönleriyle araştırılması ve benzer kazaların önlenmesine yönelik tedbirlerin belirlenmesi amacıyla toplandı. 4 kritik tespit dikkat çekti.
 - Diş sağlığı için yeni hamle! 5 bin kişi şartı...
01 Mayıs 2024 - 06:49

Diş sağlığı için yeni hamle! 5 bin kişi şartı...

Yeni ağız ve diş sağlığı merkezleri nüfus yoğunluğuna göre kurulacak. İl geneli ve merkez ilçelerde 5 bin nüfusa bir ünit düşecek.
 - ‘Tık’ delisi öğretmene kim dur diyecek?
01 Mayıs 2024 - 06:26

‘Tık’ delisi öğretmene kim dur diyecek? Bunların derdi çocuklar ya da eğitim değil

Dilan Polatlı ve kelepçeli sözde 23 Nisan etkinliğinden sonra Tokat’ta öğretmenleri, erkek öğrencilere etek giydirip peçe takarak dans ettirdi. Eğitimci Doç. Dr. Yusuf Kızıltaş “Bu öğretmenler takipçi ve reklam peşinde. Çocuklarımızı kendi çıkarları için kullanan şarlatan fenomen öğretmenlere artık neşteri vurun. Bunların derdi çocuklar ya da eğitim değil. ” dedi.
 - Markette yedirip içirip alışveriş yaptıracak!
01 Mayıs 2024 - 06:08

Markette yedirip içirip alışveriş yaptıracak! Bonveno, 350 milyon lira yatırımla 50 mağaza açacak 

Metro Türkiye, market ürünleri ve yeme-içme alışverişini yeni yatırımı BonVeno ile tek çatı altında topladı.
 - Koton halka arzla global marka olacak
01 Mayıs 2024 - 05:59

Koton halka arzla global marka olacak, 100'den fazla ülkeye ulaşacak

Giyim markası Koton’un halka arzında talep toplama dün başlarken şirket, 70 ülkede ürünlerini satışa sunuyor. Halka arzdan elde edeceği gelirle global bir moda markası olma yolculuğunu büyütecek yatırımlar gerçekleştirmeyi hedefleyen Koton, orta vadede yurt içi ve yurt dışında 130 ila 150 yeni mağaza açmayı planlıyor.
 - Türkiye’de yatırımla vatandaşlık alan yok!
01 Mayıs 2024 - 05:05

Reform şart! Türkiye’de yatırımla vatandaşlık alan yok

Dünyada vatandaşlık programıyla birçok ülke ekonomiye katkı sağlıyor. Uluslararası yatırım yoluyla oturum ve vatandaşlık konularında dünya lideri Henley & Partners’ın Türkiye Direktörü Burak Demirel, ülkemizdeki durum ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
 - Turizmde rekor gelir!
01 Mayıs 2024 - 04:55

Turizmde rekor gelir! Yüzde 5,8 bekliyorduk yüzde 16,7’yi yakaladık

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Türkiye’nin yılın ilk çeyreğinde 9 milyon 68 bin turiste ev sahipliği yaptığını belirterek “Yüzde 5,8’lik artış ön görüyorduk. İlk çeyrek yüzde 16,7 ile beklentimizin de üzerinde bir artış gerçekleşti. Turizm geliri ise 8,8 milyar dolar ile rekora ulaştı” dedi.
 - POS komisyonu, esnafı IBAN’a mahkûm etti
01 Mayıs 2024 - 04:45

IBAN’ı kaldıran esnafın derdi kart komisyonu! Parayı bankalar kazanıyor...

Bankalar, komisyonu yüzde 0,49’dan yüzde 3,5’a çıkarınca IBAN’a geçen esnaf “Bunu biz istemedik, mecbur bırakıldık. Fiş-fatura kesmeyenler tespit edilip cezaları kesilsin” diyor...
 - Yumurta bollaştı, tavuk fiyatı ikiye katlandı!
01 Mayıs 2024 - 04:32

Fiyat çelişkisi fırsatçıları ifşa etti! Yumurta bollaştı, tavuk fiyatı ikiye katlandı

Yumurta %50 düşerken, tavuğun %200 artması, beyaz etteki fırsatçılığı açığa çıkardı. Üretici şirketler, denetimlerde kesilen cezalarla uslanmayınca, Bakanlık ihracat silahını çekti. Uzmanlar yaşanan gelişme sonrası fiyatların birkaç ay içinde rayına oturacağını söylüyor.
 - 75 cm’den kısaysa yediğin etli ekmek değil!
01 Mayıs 2024 - 04:18

75 cm’den kısaysa yediğin etli ekmek değil!

Konya’ya özgü etli ekmeğe Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından yeni kriterler getirildi. Etli ekmek standart belgelendirme kriterlerine ilişkin bir taslak hazırlandı ve kamuoyu görüşüne açıldı. 
 - Tabiat bozuldu yılanlar çoğaldı! Uzmanlar uyardı...
01 Mayıs 2024 - 03:59

Tabiat bozuldu yılanlar çoğaldı! Küresel ısınmayla sayıları hızla artıyor 

Sıcakların başlamasıyla yılan sokma vakalarında artışlar yaşanıyor. Uzmanlar “Ekolojik yapının değişmesinden dolayı yılan popülasyonunda yükselme oluyor. Zehirli yılan sayısında da artış var. Muhtemel bir sokma durumunda ilk iş olarak hastaneye başvurulmalı. Ayrıca zehirli hayvanlar besi hayvanları için de tehlikeli” diyor.
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
01 Mayıs 2024 - 03:10

Sanat oyuna geldi! Beyoğlu’nda sıra dışı sergi

“Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası” adlı sergiyi ziyaret edenler; konsol, mouse ve klavyelerle bazı oyunlu eserlerin içerisine dâhil olabiliyor.
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
01 Mayıs 2024 - 03:06

Üsküdar'da büyük sempozyum, Osmanlı idaresi masaya yatırılacak

Osmanlının günümüzdeki gelişmiş ülkelere de ilham kaynağı olan idare sistemi, bir sempozyumla masaya yatırılacak.
 - Türk halısı sanatın merkezine oturacak!
01 Mayıs 2024 - 02:58

Türk halısı sanatın merkezine oturacak! ICOC ile antika halılar İstanbul’da sergilenecek

15. Uluslararası Doğu Halıları Konferansı (ICOC) çerçevesinde İstanbul’da halının merkezinde olduğu birçok sergi açılacak. ICOC İstanbul Yerel Komite Başkanı Serra Oruç “Sanat dünyasında halı iyi bir sorumluluk üstlenmiş durumda. Ne kadar değerli bir eşya olduğunu anlarsak, yeni yorumlarla sanatta ele alabiliriz” diye konuşuyor.
 - Onuachu’dan kulübü Southampton’a net mesaj: Kalıyorum
30 Nisan 2024 - 06:54

Onuachu’dan kulübü Southampton’a net mesaj: Trabzon'da kalıyorum

Gaziantep maçında üç gol atıp bir de asist yapan Nijeryalı forvet yönetime de “Beni alın” mesajı verdi. 10 milyon avroyu gözden çıkaran bordo mavililer, İngiliz ekibiyle yeniden sıkı bir pazarlığa girecek
Spor - Spor
30 Nisan 2024 - 06:56

Gizli bomba Sarabia! Beşiktaş İspanyol yıldız için görüşmelere başladı

Wolverhampton forması giyen 31 yaşındaki futbolcu siyah beyazlı takımda oynamaya sıcak bakıyor
 - Hem kalitesiz hem daha pahalıyız
30 Nisan 2024 - 06:04

Hem kalitesiz hem daha pahalıyız! Ürün içerikleri sağlığımızı da etkiliyor

Çok uluslu şirketler tüketim mallarında ‘ülkeye göre’ üretim yapıyor. Avrupalı bir şirketin Türkiye için ürettiği üründe aroma verici ve glikoz gibi katkı maddeleri daha çok yer alırken, yerel pazara sattığı aynı malda kaliteli malzeme kullanıyor. Aynı durum Türk üreticiler için de geçerli. Avrupa’ya ihracat yapılan ürünün kalitesi çok daha yüksek iken iç pazarda alternatif maddeler kullanılıyor. Öte yandan raflarımızda yer alan birçok marka Avrupa’ya göre daha pahalıya satılıyor.
 - Devleti 'bebekler' üzerinden soydular!
30 Nisan 2024 - 04:51

Sağlıkçılar çetesi! Yüzde 20 komisyonla yenidoğan vurgunu

İstanbul ve Tekirdağ’da, devleti dolandıran “aralarında doktor, hemşire ve hastane yöneticilerinin” bulunduğu şebekenin yüzde 20 komisyonla  bebekleri devlet hastanelerinden özel hastanelerin yoğun bakım ünitelerine sevk ettikleri belirlendi.
Ekonomi - Ekonomi
30 Nisan 2024 - 04:59

Murathan Kalyoncu: Yurt dışında daha fazla görünmek istiyoruz

Kalyon İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Murathan Kalyoncu, kritik altyapı projeleri, havalimanları, demiryolu projelerinin ilgilerini çektiklerini belirterek, yurt dışında inşaat müteahhidi olarak daha fazla görünmek istediklerini söyledi.
 - Vicdanları nasır tutmuşlar Edanur’u bir daha öldürdü
30 Nisan 2024 - 04:38

Vicdanları nasır tutmuşlar Edanur’u bir daha öldürdü! Ekşi Sözlük’te, hayatını kaybeden çocuk için iğrenç ifadeler

İstanbul Küçükçekmece’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin kazı yapıp etrafını kapatmadığı alandaki su dolu çukura düşerek can veren beş yaşındaki Edanur Gezer’in acılı ailesi henüz cenazeyi bile defnetmemişken vicdan yoksunu trolleri nefret saçma yarışına girdi.
 - Hızla popülerleşiyor, olan bebeklere oluyor
30 Nisan 2024 - 04:03

Sıfır beden tutkusu erken doğum sebebi! Zayıf kalmak isteyen anne bebeğinin sağlığıyla oynuyor

Türkiye’de 10 bebekten biri prematüre doğuyor. Bunun sebeplerinden biri geç evlilik diğeri sıfır beden... Prematüre bebeklerde zekâ geriliği, hareket bozukluğu, öğrenme güçlüğü ve kalıcı hasarlar daha fazla görülüyor
Sağlık - Sağlık
30 Nisan 2024 - 03:54

Kalp krizi sebebi! Damar tıkanıklığı olanlar bol su içsin

Damar tıkanıklığı genç yaşlara kadar düştü, üzerinde durulmadığı takdirde kalp krizine kadar gidiyor. Uzmanlar ise uyarıda bulunuyor, günde 2,5 litre su tüketin...
 - Bulantı ve karın ağrısı varsa dikkat! Mevsimi başladı...
30 Nisan 2024 - 03:44

Bulantı ve karın ağrısı varsa dikkat! Mide gribi mevsimi başladı

Halk arasında ‘mide gribi’ olarak da bilinen gastroenteritin klinik olarak bulantı, kusma, karın ağrısı, ishal ya da yüksek ateş gibi şikayetlerle ortaya çıktığını kaydeden uzmanlar, gastroenteritlerin çoğunun viral kaynaklı olduğunu, bakteriyel ya da nadir de olsa paraziter kaynaklı olabileceğini de söylüyor.
 - Eğitimde bitmeyen  tartışma: Mülakat
30 Nisan 2024 - 01:59

Bakan Yusuf Tekin net konuştu! Eğitimde bitmeyen tartışma: Mülakat

Millî Eğittim Bakanı Tekin, öğretmen atamalarındaki ‘mülakat’ tartışmasına noktayı koydu: Çocuklara iyi eğitim verecek öğretmenleri seçmek görevim. Eleştirenlerden şunu rica ediyorum. O zaman çocuğunuzu okula yazdırırken siz de öğretmen seçmeyin.
 - İyi Parti toz duman
30 Nisan 2024 - 01:52

İyi Parti’den kopuş hızlanacak! ‘Kaybedenler’ yol ayrımında

Müsavat Dervişoğlu’nun ipi göğüslediği kurultay, İyi Parti’de suların durulmasına yetmedi. Koray Aydın’ın destekçilerinin partiden ayrılıp kendi yollarını çizeceği öne sürülüyor.
 - Muhtarlar YSK'yı kilitledi
30 Nisan 2024 - 01:45

Muhtarlar YSK'yı kilitledi! Kaybeden ‘Kurul’a başvurdu

Varlık sebepleri tartışma konusu olan muhtarlar, yoğun bir tempodan çıkan YSK’nın başını da ağrıtıyor. Maaşlarının yanı sıra sahip oldukları sosyal haklar sebebiyle kıyasıya rekabetin yaşandığı muhtarlık seçimlerine itiraz yağdı. Seçimlerin üzerinden bir ay geçti ancak YSK bu defa muhtarlar için mesaide. Her dosya tek tek inceleniyor.
 - Masada 31 Mart ve yeni anayasa vardı
30 Nisan 2024 - 01:55

Erdoğan ve Bahçeli seçim sonrası ilk defa buluştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP lideri Bahçeli'yi evinde ziyaret ederek yeni anayasa çalışmaları ile gündemdeki konuları görüştü.
 - Edanur'u belediye ihmali öldürdü
30 Nisan 2024 - 02:00

Erdoğan'dan CHP'li belediyelere tepki: Edanur'u belediye ihmali öldürdü

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, CHP’li belediyelerin öldüren ihmallerine tepki: "İstanbul’un göbeğindeki parkta 5 yasında kızımız hayatını kaybetti. Gece kulübü yangınında 29 emekçimizi, teleferik faciasında bir vatandaşımızı kurban verdik. İşçi hakları konusunda mangalda kül bırakmayanların, bu is cinayetlerinin hiçbirinde sesi çıkmadı."
 - Terör örgütü PKK bitme noktasında
30 Nisan 2024 - 01:50

Terör örgütü PKK bitme noktasında! Ankara-Bağdat iş birliği bölgenin geleceğini değiştirecek

Türk ordusunun operasyonunu değerlendiren Iraklı emekli general Mecid el-Kays, küresel aktörlerin 36. Paralel ve Çekiç Güç uygulamaları ile oluşturduğu boşlukta yuvalanan PKK terör örgütü için sonun yaklaştığını söyledi.
 - Karakterler cinsiyet değiştiriyor!
29 Nisan 2024 - 05:56

Ben bir masal uy-dur-dum! Klasik çocuk eserleri değiştiriliyor, edebiyatçılar tepkili

Artık Pamuk Prenses değil Pamuk Prens var, Kırmızı Başlıklı Kız başka maceralara atılıyor ve kimse beyaz atlı prens beklemiyor… Son yıllarda kadim masallar “eşitlikçi” olmadıkları gerekçesiyle değiştirilerek yayımlanıyor. Sorularımızı cevaplayan edebiyatçılar ise bunun masalların ruhuna uygun olmadığını savunuyor.
 - İliç’te gizli saklı kalmayacak
29 Nisan 2024 - 03:07

İliç’te gizli saklı kalmayacak! Maden felaketi tüm yönleriyle mercek altında

TBMM İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu Başkanı Atay Uslu, hiç kimsenin kafasında soru kalmayacak şekilde araştırmalarını yapacaklarını bildirdi.
 - Altın almayı düşünenler dikkat!
29 Nisan 2024 - 08:19

Altında kritik hafta nasıl başlıyor? Düşüş devam ederse…

Altında son dakika! 29 Nisan gram altın fiyatı kaç TL? Serbest piyasada gram altın 2435 TL ve ons atın 2330 dolara yakın seviyelerden haftaya başlıyor. Çarşamba günü FED Başkanı Powell’ın açıklamaları ve cuma günü ABD istihdam verileri dikkatle takip edilirken; analistler, altındaki düşüşlerde kademli alım önermeye devam ediyor. 
 - Tereyağına oran ve punto ayarı!
29 Nisan 2024 - 02:51

Tereyağına oran ve punto ayarı! Taklit ve tağşişe karşı yeni kriterler geliyor

Türk Gıda Kodeksi Tereyağı ve Sadeyağ Tebliğ Taslağı’na göre, tuz ilave edilmeyen tereyağının süt yağı oranı en az yüzde 82 olacak. Çeşnisiz tereyağında aroma verici kullanılamayacak. Ürünlerin içerdiği süt yağı miktarları, gıda adının yanında ve en az gıdanın adıyla aynı punto büyüklüğünde belirtilecek.
 - Besledikleri PKK  başlarına bela oldu
29 Nisan 2024 - 02:33

Besledikleri PKK başlarına bela oldu! Terör örgütü, Avrupa’daki dostlarından destek arıyor

Ankara-Bağdat yakınlaşması PKK’yı panikletti. Irak’ta teröre vurulacak “kilit” Avrupa sokaklarını hareketlendirdi.
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
29 Nisan 2024 - 05:47

Osman Hamdi’nin kızına mektubu gün yüzüne çıktı

Türk müzeciliğinin kurucu ismi ve modern anlamda Türk resim sanatının köşe taşı sayılan ressam Osman Hamdi’nin orijinal imzalı el yazısıyla kızına kaleme aldığı mektubu gün yüzüne çıktı.
 - Yeni Duster Avrupa’ya Türkiye'den gidecek
29 Nisan 2024 - 03:29

Yeni Duster Avrupa’ya Bursa’dan gönderilecek

“Renault Uluslararası Oyun Planı 2027” kapsamında, Türkiye’yi hem Avrupa pazarı hem de uluslararası ihracatta merkez hâline getirmeyi amaçlayan en önemli adımlardan biri Yeni Duster modeliyle atıldı.
T-Otomobil - T-Otomobil
29 Nisan 2024 - 03:24

Satış sonrası bakım sektöründe alarm:  "Yetiştirecek usta bulamıyoruz "

Otomobilde satış sonrası bakım sektörü alarm veriyor. Sektörde çalışacak nitelikli elaman bulmak giderek zorlanıyor. Sektör temsilcileri, "Yetiştirecek usta bulamıyoruz " diyor.
Şirket Haberleri - Şirket Haberleri
29 Nisan 2024 - 03:19

Quick Sigorta’dan deprem bölgesine yeni okul müjdesi

Quick Sigorta Gülseren - Hüseyin Doğan İlkokulu öğrencilerinin çizdiği resimler 6 Şubat depremlerinde kardeşlerini, evlerini kaybeden arkadaşları umut oldu. Sergilenmeye başlayan resimler Hatay’daki depremzedeler için yeni bir okulun müjdesi oldu.
Şirket Haberleri - Şirket Haberleri
29 Nisan 2024 - 03:18

Aveon Global Sigorta çiftçilerin yanında olmaya devam ediyor

Aveon Global Sigorta, çiftçilerin yanında olmaya devam ediyor. Geleneksel Tarım Sigortası ile tapu alamayan arazilerde yetiştirilen meyveler dâhil olmak üzere tüm ürün çeşitlerini güvence altına alıyor. 
Ekonomi - Ekonomi
29 Nisan 2024 - 03:12

Koray Erdoğan: “Hedefimiz konut sigortası penetrasyonunu artırmak”

Ray Sigorta CEO’su Koray Erdoğan, Türkiye’de konut sigortası penetrasyonunu artırmayı hedefliyor.
Ekonomi - Ekonomi
29 Nisan 2024 - 03:09

“Katılım sigortacılığının pazar payı büyüyor”

Katılım sigortacılığının sektördeki konumunun ve pazar payının genişlediğini belirten Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek “Katılım Emeklilik olarak sağlıkta 2024 yılı hedefimiz yıl sonuna kadar 225 bin yeni sigortalıya ulaşmak” dedi.
 - Koca Yusuf Gabar’da  sondaja  başladı
29 Nisan 2024 - 03:01

Koca Yusuf Gabar’da sondaja başladı! 100 bin varil hedefine katkı sağlayacak

Yerli ve millî imkânlarla geliştirilen ve 5 bin metre sondaj kapasitesine sahip “Koca Yusuf TP1500”, Gabar’da çalışmalara başladı. Koca Yusuf’un Türkiye’yi bu yıl sonu için belirlenen günlük 100 bin varil üretim hedefine daha da yaklaştıracağı vurgulandı.
 - Afrika’ya Van kahvaltısını da taşıyacak
29 Nisan 2024 - 02:56

Afrika’ya Van kahvaltısını da taşıyacak! Elite World ilk yurt dışı otelini Fildişi’nde açıyor

Elite World Hotels & Resorts, yurt dışındaki ilk oteli için Afrika ülkesi Fildişi Sahili Cumhuriyeti’ni seçti. Ülkenin başkenti Yamoussoukro’da hayata geçirilecek proje, Batı Afrika’nın ilk Türk oteli olacak.
 - Çalışma meclisi 5 yıl sonra toplanıyor
29 Nisan 2024 - 02:51

Çalışma meclisi 5 yıl sonra toplanıyor! Asgari ücret ve emekli maaşları masada

Çalışma meclisi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın başkanlığında 5 yıl sonra toplanıyor. TÜRK-İŞ, TİSK, Memur-Sen, HAK-İŞ başta olmak üzere sendikaların katılacağı toplantıda, çalışma hayatındaki problemler masaya yatırılacak. Toplantıda aynı zamanda asgari ücret, emekli maaşları, gelir vergisi dilimleri konuşulacak
 - Gazze'de bir nesli yok etti!
29 Nisan 2024 - 02:37

Gazze'de bir nesli yok etti! Netanyahu’yu hapse girme korkusu sardı

Gazze'de bir nesli yok eden İsrail Başbakanı, Başkan Biden ve AB liderlerini arayıp “Kurtarın beni” dedi.
 - Ermeni vahşetine yeni delil
29 Nisan 2024 - 02:10

Ermeni vahşetine yeni delil, 500 bin Türk öldürüldü

Ermenilerin Erzincan, Erzurum, Van ve Kars’ta Türkleri nasıl katlettiğini ortaya koyan haritalar gün ışığına çıktı. İHA'ya konuşan Tarihçi Cezmi Yurtsever, daha sonra bölgeye giden Osmanlı memurlarının katledilen Türklerin isimlerini tek tek kayıtlara geçirdiğini söylüyor. Ermenilerin şehir, köy ve mezralarda öldürmedik kimse bırakmadığını belirten Yurtsever “Osmanlı arşivinde bulduğum bu belgeyi, dünya tarihçilerinin bilgisine sunuyorum” diyor.
 - Erdoğan fatura için bu raporu bekliyor!
29 Nisan 2024 - 02:01

Erdoğan fatura için bu raporu bekliyor! Oy kaybının sebepleri 14 Mayıs’ta sunulacak

Cumhurbaşkanının yoğun mesaisi başlıyor. Yarın MYK'ya başkanlık edecek olan Erdoğan'ın, önümüzdeki günlerde Özel ile de görüşmesi bekleniyor. Bugün 15.00'te Bahçeli ile görüşecek olan Erdoğan 14 Mayıs'ta düzenlenecek il başkanları toplantısında ise il başkanlarının oy kaybına yönelik raporu sonrası yeni adımlar atacak.
 - Gurur projeleri müfredatta
29 Nisan 2024 - 01:28

Müfredata kalkınma hamlelerimiz de girdi! Yüz akı projelerimiz okullarda ders olarak anlatılacak

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan yeni müfredat taslağındaki çeşitli derslerde, Türkiye’nin kalkınma projelerine dair içeriklere de yer verildi. Türkiye’nin aşı geliştirme projeleri, uzaya çıkış tarihimiz, TÜBİTAK UZAY ve TUA, ilk yerli otomobil Togg ve millî kalkınmada etkili olan diğer projeler de müfredatta yer aldı.
 - İşte terör örgütünün kalleş planı
28 Nisan 2024 - 02:47

PKK’dan TSK’ya kimyasal kumpas! Terör örgütünün kalleş planı deşifre oldu 

Köşeye sıkışan bölücü örgüt, Esad rejiminden alıp Irak’a naklettiği kimyasalları sivillere karşı kullanıp suçu Mehmetçiğe atacak. Komploya, KYB de aktif destek sağlıyor.
 - Avrupa’da ‘oyun’u Türkiye kurguluyor
28 Nisan 2024 - 02:20

Avrupa’da ‘oyun’u Türkiye kurguluyor... Oyun sektörü masaya yatırıldı

“Türkiye’de İş Dünyası” dergisi oyun sektörünü masaya yatırdı. Ülkemiz, oyun geliştirme potansiyeli ile 185 milyar dolarlık pastadan ciddi pay alıyor
 - Sen nasıl bir annesin?
28 Nisan 2024 - 06:59

TikTok bağımlısı anne rezaleti! İki çocuğuna canlı yayında şiddet uyguladı

Her türlü ahlaksızlığın yer aldığı TikTok’ta skandal bitmiyor! ‘Karagül’ kullanıcı adlı kadın, iki çocuğuna canlı yayında şiddet uyguladı. Çocuklar, kanlar içinde ağlarken sözde anne de para toplamaya çalıştı!
 - Eşine 'şişman' demek boşanma sebebi oldu!
28 Nisan 2024 - 06:29

Eşine 'şişman' demek boşanma sebebi oldu! Ayrıca tazminat cezası da var

Kocasına kilolu olduğu için küçük düşürücü ifadeler kullandığına kanaat getirilen kadın, 5 bin lira manevi tazminat ödemeye mahkûm edildi.
 - Çöl tozu, astımdan ölümleri artırıyor
28 Nisan 2024 - 06:10

Çöl tozu, astımdan ölümleri artırıyor

Türkiye’yi etkisi altına alan hem Kuzey Afrika’daki Sahra Çölü hem de Suudi Arabistan’daki Arabistan Çölü’nden gelen tozun ölümlere bile sebep olabileceği uyarısında bulunuldu.
 - Matematik dersi korkutmayacak keşfettirecek
28 Nisan 2024 - 05:54

Yeni müfredat için görüş yapıyor! Matematik dersi korkutmayacak keşfettirecek

İlkokuldan lise sona kadar matematik yeniden kurgulandı. Birçok konu üst sınıflara aktarılırken, müfredattan çıkarılan integral yerine, limit ve türeve odaklanıldı. Amaç, matematiğin korkulan değil sevilen ve keşfedilen bir ders olması...
 - Akşener bedelini ödedi, bırakıp gitti
28 Nisan 2024 - 02:32

Akşener bedelini ödedi, bırakıp gitti... İyi̇ Parti̇ yoluna Müsavat Dervişoğlu ile devam edecek

Meral Akşener kendi kurduğu partiye veda etti. Yerine delegelerden en çok oyu alan Müsavat Dervişoğlu geçti. Partiyi iktidara taşıyacağını söyleyen Dervişoğlu “Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” dedi.
 - İlk arsam projesinde teslimatlar başladı
28 Nisan 2024 - 02:05

İlk arsam projesinde teslimatlar başladı

TOKİ tarafından 2022 yılında başlatılan “İlk Evim Arsa” projesinde teslimatlar başladı.
 - CHP’yi ikiye bölen buluşma
28 Nisan 2024 - 02:27

CHP’yi ikiye bölen buluşma... Erdoğan-Özel zirvesi̇ ana muhalefet partisini karıştırdı

Kılıçdaroğlu’nun resti, Özel’in karşılık vermesi, CHP’yi yeni bir krize soktu. Özel’i kararından döndüremeyen Kılıçdaroğlu ekibi, bu sefer de “Bize danışmadan gitme” diye ısrar ediyor.
 - Siyasetin gündemi zirve ve anayasa
28 Nisan 2024 - 02:23

Siyasetin gündemi zirve ve anayasa... Başkent sıcak bir haftaya daha adım atıyor

Merakla beklenen Erdoğan -Özel zirvesi, Kurtulmuş’un yeni anayasa turları ve İyi Parti’deki çalkantı başkenti daha da ısıtacak.
 - Kamuda tasarruf devri
28 Nisan 2024 - 02:11

Cevdet Yılmaz: Kamu harcamaları kısılacak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz “Ülkemizin önceliği enflasyonu düşürmek. Kalıcı sosyal refahı artırmak istiyoruz. Gereksiz harcamaları azaltıp, var olan harcamalarda da verimliliği artıracağız” dedi
 - Etiket kartellerine jet soruşturma
28 Nisan 2024 - 01:57

Etiket kartellerine jet soruşturma! Rekabet Kurumunun soruşturma süreçleri kısalıyor

Aralarında anlaşarak piyasanın fiyatlarıyla oynayan ve kendi lehlerinde fahiş zam uygulayan “her sektördeki” vurguncular, uzun zaman alan teftiş, raporlama ve soruşturmaların arkasına sığınamayacak. Yeni tebliğle vatandaşları mağdur eden fırsatçıların ceza almaları, çok daha kısa sürelere iniyor.
 - Keyfi zamlar şantiyeyi vurdu
28 Nisan 2024 - 02:00

İnşaat sektörüne operasyon... Keyfi zamlar şantiyeyi vurdu

Tekelleşen firmalar, büyümenin lokomotifi inşaata diz çöktürmek için malzemeye zam üstüne zam yapıyor! Türkiye’de inşaat, 170’den fazla sektöre doğrudan ve dolaylı etki ediyor, ciddi katkılar sağlıyor. Ancak son dönemde izah edilemeyen maliyet artışları sektörün elini kolunu bağladı. Üç ayda döviz, enerji, akaryakıt ve işçilik gibi girdi maliyetlerinde ciddi artış olmadı. Ancak bu kalemlerin tamamına ortalama yüzde 50 zam geldi.
 - Kadıköy sahnesinde Fenerbahçe’nin misafiri Beşiktaş
27 Nisan 2024 - 08:56

Telafisiz derbi! Kadıköy sahnesinde Fenerbahçe’nin misafiri Beşiktaş

Kanarya, şampiyonluk umudunu devam ettirebilmek için ‘Tamam ya da devam’ maçına çıkıyor. Zirve yarışının çok uzağında kalan Kartal ise üçüncülük şansını diri tutabilmek için kazanmak zorunda. Beraberlik ikisine de yaramıyor
Spor - Spor
27 Nisan 2024 - 08:38

Kim tutar Aslan'ı! Son sözü İcardi söyledi...

A. Demir özellikle ilk yarıda net fırsatlar yakaladı. Aslan’ın Faslı yıldızı Hâkim Ziyech on sekiz üstünden şutuyla rakibin gardını düşürdü, hızını kesti. Kerem Demirbay usta işi vuruşuyla skoru perçinledi. Son sözü Mauro İcardi söyledi.
 - Patates ve soğanda kriz geride kaldı
27 Nisan 2024 - 05:20

Patates ve soğanda kriz geride kaldı

Mutfakların vazgeçilmezi ve hemen hemen her yemeğin çeşnisi olan soğan ve patateste, geçtiğimiz yıllarda yaşanan sıkıntı son buldu.
 - Akşener’in koltuğu için dört aday yarışıyor
27 Nisan 2024 - 06:18

İyi Parti’de kurultay günü, Akşener’in koltuğu için dört aday yarışıyor

Meral Akşener’in, seçim başarısızlığı sebebiyle bırakma kararı aldığı İyi Parti Genel Başkanlığı için bugün olağanüstü kurultay toplanıyor.
 - Devleti 'bebekler' üzerinden soydular!
27 Nisan 2024 - 05:44

Devleti 'bebekler' üzerinden soydular! Her biri için günlük 8 bin lira ödeme yapıldı...

İstanbul ve Tekirdağ’da düzenlenen operasyonda, 112 Acil Çağrı Merkezinde çalışan kişilerle ortak hareket ederek bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk ederek haksız kazanç elde ettikleri belirlenen aralarında doktorların da yer aldığı 38 şüpheli yakalandı.
 - "Milli gurur"
27 Nisan 2024 - 03:56

İlk uçuşun onurunu yaşayan pi̇lotlar İ̇HA’ya konuştu: "Milli gurur"

Test uçuşlarını başarıyla gerçekleştiren savunma sanayiimizin çelik kanatları göğsümüzü kabartıyor. ANKA-III, KAAN, HÜRJET ve GÖKBEY’in test pilotları, gökyüzüyle buluştuklarında yaşadıkları heyecanı paylaştı.
 - En geniş katılımlı EFES Tatbikatı başladı
27 Nisan 2024 - 03:49

Yerli silahlar göz dolduracak! En geniş katılımlı EFES Tatbikatı başladı

21’i fiilen, 28’i gözlemci 49 ülkenin katıldığı tatbikatta 1.567 personel görev yapacak. TCG Anadolu’nun boy göstereceği iki safhalı tatbikat, 30 Mayıs’ta son bulacak.
 - AK Parti trol temizliği yapacak
27 Nisan 2024 - 03:11

AK Parti trol temizliği yapacak! Yeni dönemde bu problem çözülecek

Yerel seçimlerin ardından yeni dönemde AK Parti trolleri de mercek altına aldı. AK Parti kaynaklarının aktardığına göre, "öncelik olarak trol temizliği" yapılacak.
 - "İsrail baskısına boyun eğmeyin"
27 Nisan 2024 - 03:06

Erdoğan'dan Filistin'i tanımaya hazırlanan ülkelere çağrı: "İsrail baskısına boyun eğmeyin"

Cumhurbaşkanı, Kudüs Platformu konferansında önemli mesajlar verdi. İsrail’in basın ve lobi gücüyle Gazze’de işlediği cinayetlerin üstünü örtmeye çalıştığını belirten Cumhurbaşkanı “Ne yaparsanız boş” dedi. Erdoğan, Filistin devletini tanımaya hazırlanan ülkelere şu çağrıyı yaptı: "Baskılar karşısında kararlı tutumu sürdürün."
 - Romanya doğalgazına Türk şirket imzası!
27 Nisan 2024 - 01:30

Romanya doğalgazına Türk şirket imzası! Karadeniz kıyısı-Podişor doğalgaz hattında ilk boru indirildi

Kalyon Holding’in üstlendiği Karadeniz Kıyısı - Podişor Doğalgaz Boru Hattı projesinde ilk boru Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın katıldığı törenle indirildi.
 - Türkçe vurgulu müfredat
27 Nisan 2024 - 02:56

“Beceri” temelli sadeleştirilmiş model geldi! Türkçe vurgulu müfredat

Yeni müfredat taslağı tartışmaya açıldı. Çocuklar ilk olarak “anne” yazacak. Türkçeye ağırlık verilecek. Konular sadeleşecek. Matematikte integral kalktı.
 - Gençler tüketim kölesi
27 Nisan 2024 - 02:34

Popüler kültürün borçluları: Gençler! Krediye çabuk ulaşıyorlar, tasarrufu sevmiyorlar

Teknolojinin nimetlerinden yararlanırken tüketim çarkının esiri oldular. Tüketimi özendirici popüler kültür yeni nesli tüketiyor. Çılgınca harcıyorlar. Sürekli alışveriş linki paylaşıyorlar. Krediye çabuk ulaşıyor, tasarruf yapmıyorlar. Kredi kartı borçları da fazla. Uzmanlar “İhtiyaç değil, gösteriş ön planda” diyor
 - Zıvanadan çıktılar
27 Nisan 2024 - 02:20

Mahalle kafeleri Çırağan’la yarışıyor! Zıvanadan çıktılar

Türkiye’de asgari ücrete veya emekliye yapılan zamlar, her defasında fırsatçıların cebine girmeyi başardı. Döviz ve akaryakıt 1 birim artarken, temel gıda, kira, restoran, otomobil ve otel fiyatları 3 birim arttı. Ticari ahlak ve etik kayboldu. Avrupa’da asgari ücret alan bir tüketici, ortalama bir restoranda maaşının yüzde 1’i ile gayet doyurucu bir yemek yerken, Türkiye’de bu oran yüzde 10’a kadar çıktı. Aynı şekilde market harcaması da Avrupalının 3 katına yükseldi.
Kültür - Sanat - Kültür - Sanat
26 Nisan 2024 - 10:59

Ben geldim dedem! Kahramanlar "57. Alay Vefa Yürüyüşü" ile anıldı

Tarihin en kanlı muharebelerinden birine sahne olan Gelibolu Yarımadası'nda canlarını ortaya koyarak düşmanın üzerine yürüyen ve adını tarihe "kahraman birlik" olarak yazdıran "57. Piyade Alayı" için vefa yürüyüşü yapıldı.
 - Necip Fazıl Müzesi parasızlıktan kapanıyor
26 Nisan 2024 - 02:48

‘Üstad’a vefasızlık! Necip Fazıl Müzesinin kapısına kilit vuruluyor

Ekonomik sebeplerden dolayı Necip Fazıl Müzesi, mayıs ayında kapatılacak. Müze, önümüzdeki haftalarda son defa ziyaretçi kabul edecek...
 - Derbide dümen Fred'in elinde!
26 Nisan 2024 - 07:23

Derbide dümen Fred'in elinde! Kritik maçta sarı lacivertlilerin saha için lideri sambacı olacak

Şampiyonluk hayalini kovalamak için kalan maçlarda puan kaybına tahammülü olmayan Fenerbahçe, yeniden çıkış hedeflediği Beşiktaş derbisine Fred’in önderliğinde çıkacak
 - İyi Parti kurultayına izleyici alınmayacak
26 Nisan 2024 - 06:49

Bu defa da seyirci krizi! İyi Parti kurultayına izleyici alınmayacak

İyi Parti’nin yarın yapılacak olağanüstü kurultay öncesinde adaylar arasındaki gerginlik artıyor. 
Gündem - Gündem
26 Nisan 2024 - 06:42

Uluç Özülker: Biden’ın 'soykırım' ifadeleri müttefikliğe sığmıyor

ABD Başkanı Joe Biden’ın 1915 olayları için yine “soykırım” ifadesini kullandı. Emekli Büyükelçi Uluç Özülker, Biden'ın tavrını gazetemize değerlendirdi.
 - 3 bin 611 çocuk cezaevlerinde
26 Nisan 2024 - 04:52

3 bin 611 çocuk cezaevlerinde

TBMM Hükümlü ve Tutuklu Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven, cezaevlerinde kalan çocuklara ilişkin bilgi verdi.
 - İçimizdeki yalan korosu! Erivan vazgeçti onlar bıkmadı
26 Nisan 2024 - 06:31

İçimizdeki yalan korosu! Erivan vazgeçti onlar bıkmadı

Ermenistan Başbakanı ‘soykırım’ demeyi bıraktı, Türkiye’deki bazı kesimler yalana alet olma yarışına girdi. Tarihçi Prof. Dr. Halaçoğlu tepki gösterdi: Asıl katliama uğrayan Türkler. Bunlar kripto. Kürtlerden intikam alıyorlar.
Gündem - Gündem
26 Nisan 2024 - 06:19

Özhaseki'den Özel'e tepki: Depremzedelere borç çıkarıldığı tamamen iftira

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, şehir merkezlerinde rezerv yapı alanı ilan edilen bölgede taşınmazı bulunanların herhangi bir hak kaybına uğramadığını belirtti.
 - Ortak Harekât Merkezi operasyonlara karışmayacak
26 Nisan 2024 - 05:57

Ortak Harekât Merkezi operasyonlara karışmayacak

Millî Savunma Bakanlığı kaynakları, Ortak Harekât Merkezinin operasyonlara karışmayacağını, istihbarat ve bilgi paylaşımında bulunacağını belirtti.
 - ABD üniversitelerinde Gazze isyanı
26 Nisan 2024 - 05:38

ABD üniversitelerinde Gazze isyanı! Dalga dalga yayılıyor...

İsrail’in Gazze’deki katliamına isyan eden öğrencilerin bastırılmaya çalışılan öfkesi sonunda patladı. ABD’de üniversiteler karıştı. Kampüslere atlı polisler girdi. ‘Özgürlükler ülkesi’nde öğrenciler için terörist manşetleri atıldı.