Ankara'yı yine şiddetli yağış vurdu, cadde ve sokaklar göle döndü

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Ankara'da akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağış ve dolu sonrası cadde ve sokaklar yine göle döndü. Yollar, metro istasyonları, alt geçitler su taşkınlarıyla dolup taştı. Sel ve taşkınlar sonrası ev ve işyerlerini su bastı, araçlar trafikte mahsur kaldı. Ankaralılara uyarılar ise peş peşe geldi.

Başkent'te akşam saatlerinden itibaren başlayan şiddetli yağışlar, vatandaşlarda paniğe yol açtı. Dün pek çok yerin sular altında kaldığı Ankara'da yine başlayan yağışlar, hayatı olumsuz yönde etkiledi.

CADDE VE SOKAKLAR GÖLE DÖNDÜ

Akşam saatlerinde başlayan yağış nedeniyle bazı cadde ve sokaklar göle döndü. Yağış, trafikte ilerlemeye çalışan araçlar zor anlar yaşadı. Bazı araçların suya gömüldüğü görüldü. Sincan, Çankaya ve Mamak ilçelerinde yollarda su birikintileri oluştu. Beypazarı-Ayaş yolu da yağıştan etkilendi.

Ankara'yı yine şiddetli yağış vurdu, cadde ve sokaklar göle döndü - 1. Resim

EV VE İŞLERLERİNİ SU BASTI

Ankara Valiliği tarafından 1 Mayıs Çarşamba günü için yapılan sağanak yağış uyarısının ardından başlayan yağmur sonrası birçok noktada ev ve iş yerlerini su basarken, onlarca araç trafikte mahsur kaldı.

YOLLAR TRAFİĞE KAPATILDI

Kısa sürede etkisini gösteren yağmur sonrası özellikle Sincan ve Mamak ilçelerinde bulunan birçok ana arter ve caddede yoğun su birikintileri meydana geldi. Alt geçitlerde su birikmesi nedeniyle şehirdeki bazı yollar trafiğe kapatılırken, birçok araç biriken su nedeniyle yolda kaldı.

Ankara'yı yine şiddetli yağış vurdu, cadde ve sokaklar göle döndü - 2. Resim

ANKARA RADAR UYARMIŞTI

Hava Forum, Ankara radarından alınan son verileri paylaşarak, "Başkent'e doğru yaklaşan organize olmuş kırkikindi yağış kütleleri var. Kütleler yolda etkisini kaybetmezse Ankara'da akşam yine şakır şakır yağmur bekleniyor. Mazgal, rogar sorunu olan semtlerde su baskınları yaşanabilir" açıklamasında bulundu.

Ankaralılar dikkat! Kuvvetli yağış ve su taşkını uyarıları peş peşe geldi - 1. Resim

METRO İSTASYONLARI HİZMET DIŞI KALDI

Kuvvetli sağanak nedeniyle metro hattının, OSB Törekent-Atatürk Kültür Merkezi istasyonları arasında tren işletmesi hizmet dışı kaldı. OSB Törekent-Atatürk Kültür Merkezi metro istasyonlarının hizmet dışı kalması nedeniyle yolcular bu hatlar arasında otobüslerle taşınıyor.

VALİ ŞAHİN AÇIKLADI

Ankara Valisi Vasip Şahin, kentte etkili olan yağışa ilişkin, "Şu ana kadar yaklaşık 1330 su baskını ihbarı geldi. Bunların 950'sine müdahale edildi. 350'sine de müdahaleye devam ediliyor" dedi. Şiddetli yağış sonucu can kaybı olmadığını ifade eden Şahin, "Alt geçitlerimiz, battıçıktı denilen alt geçitlerimiz yoğun yağış nedeniyle yer yer tıkanmış vaziyette. Onlara da ekipler müdahale ediyor" diye konuştu.

"950 SU BASKININA MÜDAHALE EDİLDİ"

Herhangi bir talepte bulunan, mağduriyet yaşayan bütün vatandaşlara en kısa zamanda ulaşmanın en büyük hedefleri olduğunu söyleyen Şahin, "Şu ana kadar yaklaşık 1330 su baskını ihbarı geldi. Bunların 950'sine müdahale edildi. 350'sine de müdahaleye devam ediliyor" şeklinde konuştu.

ÖNLEMLER ARTACAK

Birkaç gündür yoğun yağış uyarısı yaptıklarını anımsatan Şahin, "Tahminler doğrultusunda yarın  (bugün) için de ikaz yayınladık. Vatandaşlarımızın özellikle dikkatli ve tedbirli olmasını istiyoruz. Önlemlerimiz artarak devam edecek" ifadelerini kullandı.

Ankaralılar dikkat! Kuvvetli yağış ve su taşkını uyarıları peş peşe geldi - 2. Resim

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...