Kızılay deprem bölgelerinde: Beslenme hizmeti ve yardım çalışmaları sürüyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kızılay deprem bölgelerinde: Beslenme hizmeti ve yardım çalışmaları sürüyor

GÜNDEM Haberleri

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6'lık deprem 10 ilde büyük hasara neden oldu. Çok sayıda bina yıkıldı, can kayıplarımız var. Kızılay, deprem bölgelerinde 2 bine yakın personel ve gönüllüsüyle yardım çalışmalarını sürdürüyor.

Kahramanmaraş'tan dün saat 04.17'de gelen 7,7 büyüklüğündeki deprem haberinden sonra tüm Türkiye bölgeye yardım için seferber oldu. Çevredeki birçok kentin de etkilendiği deprem sonrası harekete geçen Kızılay, afetzedelere yardım için bölgeye intikal etti. 2000'e yakın Kızılay personeli ve gönüllüsü afetzedelere yönelik beslenme ve yardım çalışmalarını sürdürüyor.

MOBİL MUTFAK VE İKRAM ARAÇLARI HİZMETTE

Kızılay, Afet Müdahale Merkezleri ve Şubelerinden uzman ekiplerini afet alanına intikal ettirdi. Kızılay, bölgeye 77 ikram aracı, 30 öncü araç, 31 binek aracı, 6 kamyonet, 2 tır, 2 minibüs, 14 mobil mutfak, 4 dağıtım aracı, 2 mobil fırın, 1 mobil aşevi, 1 konteyner mutfak, 2 haberleşme aracı toplamda 172 araç sevk ederek depremden etkilenen illere hizmet vermeye devam ediyor.

Kızılay deprem bölgelerinde: Beslenme hizmeti ve yardım çalışmaları sürüyor

BATTANİYE VE ÇADIR YARDIMI SÜRÜYOR

Vatandaşların soğuktan etkilenmemeleri için de yoğun çaba sarf eden Kızılay, bölgeye 28.654 battaniye, 2006 adet çadır, 30.000 kişilik sahra mutfağı sevk etti.

Kızılay depremden etkilenen illerde 102.126 kişilik beslenme hizmeti, 366.120 adet ikramlık malzeme ve 23.700 su dağıtımı gerçekleştirdi. Kızılay ekipleri ayrıca afetzedelere battaniye ve yardım dağıtımlarına da devam ediyor. (İHA)

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNDE İL İL SON DURUM...

Bu video da ilginizi çekebilir...

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...