Van'da korkutan deprem! AFAD ve Kandilli son dakika duyurdu

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Van'da korkutan deprem! AFAD ve Kandilli son dakika duyurdu

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Van'da 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD ve Kandilli Rasathanesi, son dakika verileri açıkladı. Deprem sonrası vatandaşlar korku ve paniğe kapılırken, yetkililerden ilk açıklama geldi.

Türkiye beşik gibi sallanmaya devam ediyor... Malatya'da dün gece yarısı meydana gelen depremin ardından bu kez Van'da korkutan bir deprem meydana geldi. AFAD ve Kandilli Rasathanesi verilerine göre Van'da 4.1 büyüklüğünde bir deprem oldu.

AFAD VE KANDİLLİ'DEN İLK VERİLER

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre saat 22:58 sıralarında Van'ın Sağlamtaş ilçesinde 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem yerin 5.0 km derinliğinde yaşandı.
Van'da korkutan deprem! AFAD ve Kandilli son dakika duyurdu - 1. Resim
 
AFAD ise depremin büyüklüğünü 3.9 olarak açıkladı. Merkez üssü Tuşba olarak belirtilen deprem yerin 7 km derinliğinde meydana geldi.

DEPREM SONRASINDA İLK AÇIKLAMA

Van'da yaşanan deprem sonrasında ilk açıklama Erciş Kaymakamlığı'ndan geldi. Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
 
"Merkez üssü Van Tuşba’da 4.1 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. İlçemizde de hissedilen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. An itibariyle olumsuz bir durum bulunmamaktadır."

"FENA SALLANDIK, ÇOK KORKTUK"

Depremin ardından sosyal medya hesapları üzerinden paylaşım yapan vatandaşlar yaşadıkları korkuyu dile getirdi.
 
Bir vatandaş, "Fena sallandık... Gel de şimdi uyu" derken, bir diğeri ise "Hissettim, çok korktum ya" ifadelerini kullandı.
Van'da korkutan deprem! AFAD ve Kandilli son dakika duyurdu - 2. Resim
Van'da korkutan deprem! AFAD ve Kandilli son dakika duyurdu - 3. Resim
 
Son dakika haberinin ayrıntıları geliyor...
Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...