Serdar Topraktepe’nin düzeltmesi gerekenler!

A -
A +

Ziraat Türkiye Kupası’ndaki Ankaragücü - Beşiktaş mücadelesi golsüz bitse de müthiş mücadeleci ve bir o kadar da heyecanlıydı. Rövanş şimdi daha da heyecanlı hâle geldi. 

 

Dikkat! Savunmayı önde kuran Beşiktaş’ın kupa yolundaki en büyük defosu geride çok açık veriyor olması ve Semih’siz oyunda hücumda çoğalamaması.

 

Teknik heyet buna önlem alamazsa rövanşta inanın Kartal çok zorlanır ve final hayal olur. 

Ankaragücü baskısı 

Nitekim bu riskli oyun sebebiyle Emre Belözoğlu yönetimindeki Ankaragücü; 6 şut çektiği ilk yarıda çok büyük baskı kurdu. Başkent ekibi bu bölümde biri VAR’ın “ofsayt” diye iptal ettiği Ali Sowe’un boş kaleye yolladığı top, ikincisi direkte patlayan vuruş ve diğeri Mert’in ustalıkla kurtardığı Tolga’nın şık şutu olmak üzere üç net pozisyondan gol üretemedi, bu da Beşiktaş’ın büyük şansıydı. 

 

Svensson savunmada ne kadar çalışkan ise hücuma destekte Ghezzal ve Muleka ile kurduğu üçgenlerde o kadar etkiliydi. Ta ki Ghezzal oyundan düşünceye kadar. Ne var ki; Umut ve Rashica’nın bulunduğu kanat çok aksadı. İkinci yarıdaki Cenk Tosun ve Masuaku hamlesi yerinde ve doğru bir karardı.  Ancak galibiyete yetmedi.

Semih aranıyor

Diyeceğim o ki; Avrupa kulüplerinin peşinde koştuğu genç golcü Semih çok aranıyor. Rövanşa kadar iyileşir mi, bilmem ama bu takıma çok lazım. Ne Muleka, ne Cenk ne de Aboubakar dolduramıyor yerini. 

 

Bir noktaya dikkati çekeyim. Kaleci Mert’e isabet eden çakmak dışında Ankara seyircisine hayran kaldım. Ne muazzam atmosferdi öyle!  Ne var ki o güzel ortama çakmak atmak hiç yakışmadı. Ne olur yapmayın!

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.