Müslümanlar paramparça

A -
A +

En üzüldüğüm hadiselerin başında gelir...
Zaten yetmiş iki fırkaya ayrılmışız…
Bir de Ehl-i sünnet Müslümanların arasında fitne çoğalıyor.
Hoş, şeytanın başka yerde işi ne!
FETÖ örneğinde de gördüğümüz dini tahrif eden reformistler, Selefî, Şia, Vehhabi akımlar yetmezmiş gibi, üzerine bir de Ehl-i sünnet cemaatlerin içine ayrılık tohumları ekiliyor.
Zaten çoktan ektiler de, şimdi hasat toplanıyor!
     ***
Ehl-i sünnet cemaatlerde üst üste yaşanan parçalanma ve bölünmelerin sonuncusu İsmailağa’da patlak verdi.
Merhum büyük âlim Mahmut Ustaosmanoğlu hocaefendinin 2022 senesinde vefatının ardından yerine, en yakınındaki isimlerden Hasan Kılıç hocaefendi getirilmişti.
94 yaşındaki Hasan Kılıç hocaefendinin de geçtiğimiz hafta vefat etmesi sonrası, İsmailağa ile cemaatin vitrini olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü Hoca (Cübbeli Ahmet) arasında şeyh tayini ihtilafı yaşandı.
Cübbeli Ahmet Hoca, cemaate mensup bazı isimlerle birlikte, Denizli’de yaşayan İbrahim Uslu Hocaya biat açıklarken, İsmailağa cemaati ise Fikri Doğan’ın yeni şeyhleri olduğunu duyurdu.
Cübbeli Ahmet Hocanın “FETÖ, İsmailağa cemaatini ele geçirmeye çalışıyor” suçlaması ve İsmailağa istişare heyetinin, Cübbeli Ahmet Hoca için “Tekkemiz ve cemaatimizle hiçbir ünsiyeti kalmadı” açıklaması, yakın zamanda başka cemaatlerde de görülen üzücü hadiselere yeni bir halka olarak eklendi.
     ***
Dün, bir grup basın mensubu ile İsmailağa’nın İstanbul Fatih’teki külliyesine davetliydik.
Merhum Hasan Kılıç hocaefendinin oğlu Abdullah Kılıç, son iki şeyhin de torunu olan Muhammed Fatih Ustaosmanoğlu ile cemaatin önde gelen isimlerinden İsmailağa Camii İmamı Salih Topçu, üç saate yakın soruları cevapladı.
Çıkışta İsmailağa’nın yeni şeyhi Fikri Doğan hoca ile de selamlaşma kabilinden kısa bir görüşme oldu.
Bu, bir cemaatin doğrudan yaptığı ilk ve tek basın toplantısı organizasyonuydu.
     ***
Fitne ateşine odun taşımamak için beyanatların detayına girmeyeceğim; yazılı açıklamalarından, ana hatlarıyla az-çok ne dedikleri belli zaten.
Sadece şu kadarını söylemeliyim; İsmailağa gibi, 15 Temmuz gecesi FETÖ’ye karşı canını ortaya koyan Ehl-i sünnet cemaatlerden FETÖ çıkmaz, bu doğru…
Yalnız bir yerde fitne çıkmışsa, orada mutlaka FETÖ vardır, bunu da göz ardı etmemek gerek.
Nitekim firari FETÖ’cülerin, kavgayı alevlendirmek için yayınladıkları videolardan da bu amaç gayet açık anlaşılıyor zaten.
FETÖ öyle habis bir ur ki, sirayet ettiği bünyeyi mahvediyor.
Daha öncekilerde olduğu gibi, İsmailağa’da da şeyh tayininden çıkan münakaşa, olsa olsa FETÖ gibi karanlık örgütlere yahut vatandaşı dinden soğutma gayretinde olan İslam düşmanlarına yarar.

 

Müslümanlar paramparça
Dünkü basın toplantısında cemaat temsilcilerinin açıkladığı şekilde Mahmut Ustaosmanoğlu hocaefendi de, Hasan Kılıç hocaefendi de kendinden sonra gelecek halifesini hayattayken tayin etmiş ve cemaat mensuplarının şahitliğinde kayıt altına aldırmış ise o zaman bu ayrılığın önüne neden geçilemedi?
Dilerim tez zamanda aklıselim galip gelir ve İsmailağa’yı saran bu fitne bir an önce son bulur.
     ***
Ezcümle…
Bu cemaatler dini öğretme ve doğru biçimde yaşatma kapısı, -ki İsmailağa da kendini ‘tekke’ olarak tarif ediyor zaten.
Öyleyse başa kim seçilirse seçilsin, şayet amaçtan sapmıyorsa, cemaat mensupları için dine hizmet etmeye ve dini yaşamaya mâni bir durum oluşturmuyorsa, o zaman ortada büyük bir mesele de yok demektir.
Gazze’de son örneğini gördüğümüz İslam dünyasının hâline bakıp ibret almamız lazım.
Bakın, Müslümanlar paramparça.
Peygamber Efendimiz “Ayrılıkta azap, birlikte rahmet vardır” buyuruyorlar.
Bu bölünmeler bitmeyecek mi hâlâ!

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Yalınız Efe 2 Mayıs 2024 10:03

İslâm âlimleri “rahmetullahi teâlâ aleyhim ecma’în”, elele vererek, çalışıp, dört Halîfenin i’tikâd yolunu kitâblara geçirdiler. Peygamberimizin emr etdiği bu tek yola, (Ehl-i sünnet vel-cemâ’at) ismini verdiler. Yeryüzündeki bütün müslimânların bu tek (Ehl-i sünnet) yolunda birleşmeleri lâzımdır. İslâmda birlik istiyenler, sözlerinde samîmî iseler, mevcûd olan bu birliğe katılmalıdırlar. (Faideli Bilgiler)

ssda 2 Mayıs 2024 08:27

tasavvufta şeyhi müridler seçmez ,vefat etmeden önceki üstad tayin eder ,fakat islami hizmetler için illaki bir şeyh olmasına hacet yoktur tabiki ,ama ilmi ledün ,seyri süluk kapısı kapanır