CHP'den Tanju Özcan kararı: Dönüş talebi kabul edildi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
CHP'den Tanju Özcan kararı: Dönüş talebi kabul edildi

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

CHP MYK'da Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın 'bağışlanma' talebi oy çokluğu ile kabul edildi. Parti Meclisi'nin de hakkında olumlu karar verdiği Özcan'dan ilk açıklama geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında bugün saat 11.00'de bir araya geldi. MYK, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın af talebini oy çokluğuyla kabul etti. Parti Meclisi de bugün yaptığı toplantıda Özcan'ın geri dönmesine karar verdi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın partiye dönüşü konusunda MYK tarafından yapılan kabul oylamasının ardından, CHP Parti Meclisi de Özcan'ın dönüşü için olumlu karar verdi.

Özcan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, partiye geri döndüğünü açıkladı. Başkan Özcan, "Az önce güzel haberi Bolu İl Başkanımız Tahsin Mert Karagöz’den aldım. Baba evine döndüm. Başta Genel Başkanımız Özgür Özel ve CHP'nin Parti Meclisi üyelerine şükranlarımı sunarım. Atatürk’ün partisinde ve onun ilkeleri çerçevesinde siyaset yapmaya devam edeceğim. Her şey çok daha güzel olacak” dedi. 

https://twitter.com/tanjuozcanchp/status/1729132177588150440

TANJU ÖZCAN CHP'DEN İHRAÇ EDİLMİŞTİ

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 26 Temmuz'da CHP'den ihraç edilmişti. 

CHP Yüksek Disiplin Kurulu Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yüksek Disiplin Kurulu'nun 26.07.2023 tarihli toplantısında, Tanju Özcan hakkında CHP Tüzüğünün 68. Maddesi 1-a) ve 1-b) fıkraları uyarınca KESİN ÇIKARMA CEZASI verilmiştir." 

"BABA EVİNE DÖNDÜM" 

Tanju Özcan, son dönemde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve parti yönetimiyle ilgili yaptığı açıklamalarla dikkat çekmiş ve bu nedenle Yüksek Disiplin Kurulu tarafından kesin ihraç talebiyle değerlendirilmeye alınmıştı.

Özcan, daha sonra Bolu'dan Ankara'ya gerçekleştirdiği "Adalet ve Değişim" sloganlı yürüyüşle dikkat çekmiş, CHP Genel Merkezi önünde yürüyüşünü tamamlayarak Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na "istifa" çağrısında bulunmuştu.

 

 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...