Sondakika! CHP Yüsek Disiplin kurulu Tanju Özcan için kararını verdi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Sondakika! CHP Yüsek Disiplin kurulu Tanju Özcan için kararını verdi

POLİTİKA Haberleri

CHP Yüsek Disiplin kurulu Tanju Özcan için kararını verdi. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan CHP'den ihraç edildi. Tanju Özcan'dan ilk açıklama geldi: Bay bay Kemal'a hayırlı olsun. Sorosçulara, FETÖcülere, 10 Aralıkçılara teslim olan CHP yönetimince atılmak beni küçültmez...

CHP Yüksek Disiplin Kurulu, Tanju Özcan'ın ihracına karar verdi. CHP'den yapılan açıklamada, "Yüksek Disiplin Kurulu'nun 26 Temmuz 2023 tarihli toplantısında Tanju Özcan hakkında CHP tüzüğünün 68'inci maddesi 1-a ve 1-b fıkraları uyarınca kesin çıkarma cezası verilmiştir" denildi.

CHP'den ihraç edilen Tanju Özcan'dan ilk açıklama geldi.

"BAY KEMAL’E HAYIRLI OLSUN"

Kararın ardından TELE1'e konuşan Tanju Özcan, "10 Aralıkçılara, Sorosçulara, siyaseten badem bıyıklılara hayırlı olsun. Bay Kemal’e hayırlı olsun. Bu kararı vererek önündeki Atatürkçü engelleri kaldırmaya kararlı olduğunu gösterdi. Demokrasiden sürekli bahseden Kemal Bey Türkiye’de siyasi parti liderleri arasında en diktatör kişi olduğunu bu kararla göstermiş oldu. Atatürkçü görünmekten kurtulmak isteyen CHP içindeki unsurlara hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

"SAROSÇULARA, FETÖ'CÜLERE TESLİM OLAN CHP YÖNETİMİNCE ATILMAK BENİ KÜÇÜLTMEZ"

Özcan, ihracın ardından kişisel sosyal medya hesabından da konuyla ilgili açıklama yaptı. Özcan, "Başarısız Bay Kemal, 12 seçim kaybetti ama anahtar listeyle kendi seçtirttiği YDK'ya beni partiden ihraç ettirtti. Karar, emin olun sadece CHP'nin Atatürkçü gömleği çıkartmasını isteyen Sorosçuları, 10 Aralıkçıları, Badem bıyıklıları ve HDP'li terör sevicileri ziyadesiyle mutlu etmiştir. Bay Kemal, Atatürkçü kimseyi partide bırakmamakta kararlı. Vatansever olmayan, koltuk sevdalısı herkese hayırlı olsun." ifadelerine yer verdi.

Atatürkçü ve Türk milliyetçisi çizgisinden taviz vermeden yoluna devam edeceğini belirten Özcan, şunları kaydetti:

"Sorosçulara, FETÖcülere, 10 Aralıkçılara teslim olan CHP yönetimince atılmak beni küçültmez. Bu mevcut yönetimden de başka bir şey beklemiyordum. Bugün beni ihraç ettiler, yarın sırada Atatürkçü kalmaya kararlı olan diğerleri… Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk ve kurucu değerlerimiz."

TANJU ÖZCAN NEDEN İHRAÇ EDİLDİ?

Tanju Özcan, Kemal Kılıçdaroğlu'nu istifaya davet edip "adalet ve değişim" yürüyüşü yapmıştı. Bolu’dan 3 Temmuz’da başlattığı “Adalet ve Değişim” yürüyüşünü 12 Temmuz’da CHP Genel Merkezi önünde tamamlayan Özcan, burada yaptığı açıklamada partiden atılması halinde yoluna bağımsız olarak devam edeceğini söylemişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı, TELE1

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...