Tanju Özcan CHP'den ihraç mı edildi, atıldı mı? Tanju Özcan neden ihraç edildi?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Tanju Özcan CHP'den ihraç mı edildi, atıldı mı? Tanju Özcan neden ihraç edildi?

POLİTİKA Haberleri

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan son zamanlarda en çok aratılan merak edilen isimlerden birisi oldu. Arama motorlarında “Tanju Özcan CHP'den ihraç mı edildi, atıldı mı? Tanju Özcan neden ihraç edildi?” sorusu en çok araştırılan sorular arasında yer alıyor. Peki, “Tanju Özcan CHP'den ihraç mı edildi, atıldı mı? Tanju Özcan neden ihraç edildi?” İşte o detaylar…

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan için CHP Yüksek Disiplin Kurulu som kararı verdi. Kararın ardından arama motorlarında ve sosyal medyada en çok konuşulan isimlerden birisi Tanju Özcan oldu. Peki, “Tanju Özcan CHP'den ihraç mı edildi, atıldı mı? Tanju Özcan neden ihraç edildi?” İşte merak edilen soruların cevapları haberimizin detaylarında….

TANJU ÖZCAN NEDEN İHRAÇ EDİLDİ?

2019 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan parti içerisinde en çok konuşulan isimlerden birisi oldu. 16 Mayıs 2022 yılında Bolu Belediyesi meclis toplantısında yapılan bir oylama sırasında Ak Parti meclis üyesi Hacer Çınar'a yönelik "Bana niye el sallıyorsunuz, ben evli barklı adamım, ayıp oluyor" sözleri nedeniyle kesin ihraç talebi ile disipline sevk edilmişti.

Tanju Özcan 25 Temmuz 2022 tarihinde ihracını ilişkin savunmasını yaptı. 26 Eylül 2022 tarihinde yapılan Parti Yüksek Disiplin Kurulu’nda Tanju Özcan’ın 1 yıl geçici parti üyeliğinden çıkarılmasına oy birliği ile karar verildi.

Özcan 1 yıllık parti üyeliğinden çıkarılmasının ardından 13 Haziran 2023 tarihinde tekrar Cumhuriyet Halk Partisi’ne üye oldu.

Tanju Özcan CHP'den ihraç mı edildi, atıldı mı? Tanju Özcan neden ihraç edildi?

TANJU ÖZCAN CHP'DEN İHRAÇ MI EDİLDİ, ATILDI MI?

Tanju Özcan’ın 22 Haziran tarihinde ikinci kez partiden ihracı istendi ve Tanju Özcan 3 Temmuz’da CHP yönetimini protesto etmek amacıyla Bolu’dan Ankara’daki CHP Genel Merkezi’ne ‘Değişim ve Adalet’ yürüyüşünü gerçekleştirdi.

Tanju Özcan 26 Temmuz 2023 tarihinde CHP’den tekrar ihraç edildi.

Tanju Özcan ihraç edilmesi ile ilgili “Başarısız Bay Kemal Kılıçdaroğlu, 12 seçim kaybetti ama anahtar liste ile kendi seçtirttiği YDK’ya beni partiden ihraç ettirtti. Karar, emin olun sadece CHP’nin Atatürkçü gömleği çıkartmasını isteyen Sorosçuları, 10 Aralıkçıları, Badem bıyıklıları ve HDP’li terör sevicileri ziyadesiyle mutlu etmiştir. Bay Kemal, Atatürkçü kimseyi partide bırakmamakta kararlı. Vatansever olmayan, koltuk sevdalısı herkese hayırlı olsun. Ben Atatürkçü ve Türk Milliyetçisi çizgimden taviz vermeden yoluma devam edeceğim. Sorosçulara, Fetöcülere, 10 Aralıkçılara teslim olan CHP yönetimince atılmak beni küçültmez. Bu mevcut yönetimden de başka bir şey beklemiyordum. Bugün beni ihraç ettiler, yarın sırada Atatürkçü kalmaya kararlı olan diğerleri…Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk, ve kurucu değerlerimiz…” ifadelerini kullandı.

Tanju Özcan CHP'den ihraç mı edildi, atıldı mı? Tanju Özcan neden ihraç edildi?

TANJU ÖZCAN KİMDİR?

Tanju Özcan 12 Aralık 1973 tarihinde Mengen'de dünyaya geldi. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oluşunun ardından serbest avukat olarak görev yaptı. Milletvekili seçilmeden önce belediye meclis üyeliği ve Boluspor yöneticiliği görevlerini sürdürdü.

1999 yerel seçimlerinde Demokratik Sol Partiden Bolu Belediye Meclisine seçildi. 2004'te yerel seçimler öncesinde partisinden istifa ederek CHP'ye katıldı.

2011-2019 yılları arasında Bolu milletvekili olarak görev yaptı. 2019 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisinden (CHP) Bolu belediye başkanlığına seçildi.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...