Tanju Özcan'dan İmamoğlu'na: Bayrak mı açtınız, geri adım mı attınız?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Tanju Özcan'dan İmamoğlu'na: Bayrak mı açtınız, geri adım mı attınız?

POLİTİKA Haberleri

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bugün düzenlediği basın toplantısında İBB Başkanlığına yeniden aday olduğunu açıkladı. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın İmamoğlu'na yönelttiği sorular dikkat çekti: Bayrak mı açtınız, geri adım mı attınız?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün düzenlediği basın toplantısında "Şehrimizin yağmalanmasına, adaletsizlik ve çevre katliamına karşı İstanbul'u bir kez daha savunmak için yola çıkıyorum. Dört sene boyunca olduğu gibi, 16 milyona eşit hizmet götürmek için yola çıkıyorum" diye konuştu. İmamoğlu, "Adayım demedim, yola çıkıyorum dedim. Adayım demek siyasi olarak doğru değil. Aday olmanın süreçleri vardır" ifadelerini kullandı.

CHP'den ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Ekrem İmamoğlu'nun basın toplantısındaki sözleriyle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

"BİR TEK BEN Mİ ANLAMIYORUM NE SÖYLEDİĞİNİ"

Tanju Özcan şu ifadeleri kullandı:

"Sayın İmamoğlu’nun açıklamalarını dikkatle dinledim. “Adayım demedim İstanbul’u savunmak için yola çıkıyorum dedim” Yani, Sayın İmamoğlu, İstanbul’u savunmak için nereye yola çıkıyor? Bir tek ben mi anlamıyorum ne söylediğini? 

Halkın sorusu net Sayın İmamoğlu;

1- İstanbul’a mı adaysınız, CHP Genel Başkanlığı’na mı?
2- İstanbul’a adaysanız, Genel Başkanı ve kadrolarını değiştirmek için açıkça mücadele edecek misiniz?

Vallahi dost acı söyler, ben bugün, bayrak mı açtınız, geri adım mı attınız? Onu dahi anlamadım."

https://twitter.com/tanjuozcanchp/status/1691390183009087489

TANJU ÖZCAN YENİDEN ADAY OLACAK MI?

CHP'den ihraç edilen Tanju Özcan geçtiğimiz günlerde yeniden aday olup olmayacağı sorusuna Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) başında kaldığı sürece CHP'den aday adayı olmayacağını açıklamıştı.

TANJU ÖZCAN NEDEN İHRAÇ EDİLDİ?

2019 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan parti içerisinde en çok konuşulan isimlerden birisi oldu. 16 Mayıs 2022 yılında Bolu Belediyesi meclis toplantısında yapılan bir oylama sırasında Ak Parti meclis üyesi Hacer Çınar'a yönelik "Bana niye el sallıyorsunuz, ben evli barklı adamım, ayıp oluyor" sözleri nedeniyle kesin ihraç talebi ile disipline sevk edilmişti.

Tanju Özcan 25 Temmuz 2022 tarihinde ihracını ilişkin savunmasını yaptı. 26 Eylül 2022 tarihinde yapılan Parti Yüksek Disiplin Kurulu’nda Tanju Özcan’ın 1 yıl geçici parti üyeliğinden çıkarılmasına oy birliği ile karar verildi.

Özcan 1 yıllık parti üyeliğinden çıkarılmasının ardından 13 Haziran 2023 tarihinde tekrar Cumhuriyet Halk Partisi’ne üye oldu.

TANJU ÖZCAN CHP'DEN İHRAÇ MI EDİLDİ, ATILDI MI?

Tanju Özcan’ın 22 Haziran tarihinde ikinci kez partiden ihracı istendi ve Tanju Özcan 3 Temmuz’da CHP yönetimini protesto etmek amacıyla Bolu’dan Ankara’daki CHP Genel Merkezi’ne ‘Değişim ve Adalet’ yürüyüşünü gerçekleştirdi.

Tanju Özcan 26 Temmuz 2023 tarihinde CHP’den tekrar ihraç edildi.

Tanju Özcan ihraç edilmesi ile ilgili “Başarısız Bay Kemal Kılıçdaroğlu, 12 seçim kaybetti ama anahtar liste ile kendi seçtirttiği YDK’ya beni partiden ihraç ettirtti. Karar, emin olun sadece CHP’nin Atatürkçü gömleği çıkartmasını isteyen Sorosçuları, 10 Aralıkçıları, Badem bıyıklıları ve HDP’li terör sevicileri ziyadesiyle mutlu etmiştir. Bay Kemal, Atatürkçü kimseyi partide bırakmamakta kararlı. Vatansever olmayan, koltuk sevdalısı herkese hayırlı olsun. Ben Atatürkçü ve Türk Milliyetçisi çizgimden taviz vermeden yoluma devam edeceğim. Sorosçulara, Fetöcülere, 10 Aralıkçılara teslim olan CHP yönetimince atılmak beni küçültmez. Bu mevcut yönetimden de başka bir şey beklemiyordum. Bugün beni ihraç ettiler, yarın sırada Atatürkçü kalmaya kararlı olan diğerleri…Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk, ve kurucu değerlerimiz…” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...