Bebeklerde alerji riskini 'çeşitli beslenme' ile azaltın

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Bebeklerde alerji riskini 'çeşitli beslenme' ile azaltın

SAĞLIK Haberleri  / HABER MERKEZİ

Son yıllarda yapılan beslenme çalışmalarının dengeli ve çeşitli beslenmenin alerji gelişimi riskinin düşürülmesinde önemli rol oynadığını belirterek, bebekliğin erken dönemlerinden itibaren “çeşitli beslenme”ye geçilmesi gerektiğini savunuyor.

ZİYNETİ KOCABIYIK'IN HABERİ - Hayatın ilk yıllarında itibaren yenen yiyeceğin çeşitliliğinin artırılmasının bağırsak çeşitliliğini zenginleştirerek sağlıklı bağırsak florası gelişimini uyardığını söyleyen Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği Üyesi Doç. Dr. Serkan Filiz, bu durumun da alerjik hastalık gelişimini önleyebileceğini belirterek  “Besin çeşitliliğine, hayatın ilk 4-6 ay içinde başlanması besin alerjisi gelişimini önlemek açısından önemli. Buna fırsat penceresi adı verilmektedir. Avrupa Alerji ve Klinik İmmünoloji Akademisi (European Academy of Allergy and Clinical Immunology), hayatın ilk yıllarında tek tip beslenme yerine çeşitli ve dengeli beslenmenin, ileri yaşlarda astım, alerjik rinit, besin alerjisi sıklığında azalmaya yol açabileceğini belirtmektedir” diye konuştu.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...