Beş hastadan birinde beslenme bozukluğu var

- Güncelleme:
Beş hastadan birinde beslenme bozukluğu var

SAĞLIK Haberleri

Prof. Dr. Murat Gündüz, yapılan araştırmaya göre her beş hastadan birinde beslenme bozukluğu olduğunu belirterek bu durumun olası bir hastalıkta iyileşme sürecini geciktirdiğini söyledi.

Yetersiz beslenmenin iyileşme süresini uzattığını söyleyen Klinik Enteral Parenteral Nütrisyon Derneği (KEPAN) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Murat Gündüz Türkiye’de 30 ilde yapılan bir çalışmada polikliniklere başvuran her beş hastadan birinde beslenme bozukluğu riski saptandığını belirterek “Özellikle risk altındaki hastalarımızın, hastanede yatmadığı hâlde 65 yaş üzeri olan vatandaşlarımızın, nörolojik hastalıkları bulunanların, kanser hastalarımızın beslenme durumu mutlaka sağlık merkezlerinde kontrol edilmelidir. Yetersiz beslenme veya hastalıklara bağlı beslenme en önemli sonuçlarından biri hastalıkta iyileşmeyi geciktirmesi, enfeksiyonlara eğilimi artırması, hastanede kalış süresini uzatması ve ölüm oranlarını yükseltmesidir” dedi.

Türkiye’nin ilk enteral beslenme ürünleri fabrikasını 2022 yılında Bursa’da kuran Nestlé Health Science’ın Türkiye Genel Müdürü Hanzade Yaz, burada üretimi yapılan ürünlerin yerlilik oranının yüzde 80 olduğunu belirterek “Üretimin yerlileşmesi ile  kullanılan ham maddelerin tamamının yerel kaynaklardan temin edilmesini amaçlıyoruz” dedi. ZİYNETİ KOCABIYIK'IN HABERİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...