Ramazanda bunları yapmak hayatınızı değiştirecek! Uzmanlar Ramazan ayında sağlıklı beslenme ipuçlarını verdi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Ramazanda bunları yapmak hayatınızı değiştirecek! Uzmanlar Ramazan ayında sağlıklı beslenme ipuçlarını verdi

SAĞLIK Haberleri

On bir ayın sultanı Ramazan ayına sadece sayılı günler kaldı. Uzmanlar ise Ramazan ayında nasıl sağlıklı kalınacağı konusunda uyarılarda bulundu. İftar ve sahurda bunlara dikkat edin!

Ramazan ayının başlamasına kısa bir süre kala bu yıl oruç tutacak birçok kişi sağlıklı bir şekilde bu ayı geçirmek için uzman tavsiyelerini araştırmaya başladı. Oruç ibadetini yerine getirmek isteyen birçok kişi iftar ve sahurda nasıl beslenmesi gerektiğini araştırmaya başladı. 

Sahurda hangi yiyecekler tok tutar, iftarda ve iftardan sonra neler yenmelidir gibi sorular her Ramazan’da olduğu gibi bu yılda da merak edilmeye devam ediyor Uzmanlar ise özellikle Ramazan ayında aşırı yağlı yemekler ve hamur işlerinden uzak durmanın son derece önemli olduğunun altını çiziyor. 

İFTAR VE SAHURDA BUNLARI SAKIN İHMAL ETMEYİN

İslam inancının en kutsal aylarından olan Ramazan, oruç ibadetinin gerçekleştiği ay olarak karşımıza çıkıyor. Ramazan ayında özellikle su tüketimi ise son derece önemli. Sahurdan iftara kadar vücuda hiçbir yiyecek ve içecek girmeyeceği için oruç tutmak isteyenlerin sahur ve iftarda doğru beslenmesi gerekiyor. 

Oruçken acıkmamak için hafif, sağlıklı ve besin değeri yüksek gıdaların tercih edilmesi gerekecektir. Bu nedenle sahurda bol su tüketiminin yanı sıra besin değeri yükse gıdaları tercih etmeyi sakın ihmal etmeyin. 

BU YİYECEKLERDEN UZAK DURULMALI

Ramazan ayında nasıl beslenilmesi gerektiği konusunda uyarılarda bulunan uzmanlar, mümkün olduğunca uzak durulması gereken yiyecekleri de açıkladılar. Aşırı yağlı, tuzlu ve ağır yemekler ile hamur işlerinin tüketilmemesi gerektiği ifade ediliyor. 

HIZLI YEMEK YEMEK SON DERECE TEHLİKELİ

Özellikle gün boyu vücuda hiçbir besin girmemesi çoğu kişinin özellikle iftarda çok hızlı yemek yemesine neden oluyor. Ancak hızlı yemek yemek sağlık açısından ciddi tehdit oluşturuyor. Hızlı ve aşırı yemek aynı zamanda kilo alımını da tetikleyebilmektedir. 

İftara öncelikle peynir, domates ve zeytin, yoğurt gibi hafif gıdalarla başlanarak sonrasında 10 – 15 dakika ara verdikten sonra az yağlı et yemekleri, sebze ve salata gibi gıdaların iftarda yavaş yavaş tüketilmesi gerektiği ifade ediliyor.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...