Sağlık Bakanı Koca'dan Bursa paylaşımı: Ambulanslar, hayatımızda, müze konusu olacak kadar önemli

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

Sağlık Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bursa İnegöl Devlet Hastanesi'nde bulunan Ambulans Müzesi’ni paylaştı. Koca paylaşımına “Ambulanslar, hayatımızda, müze konusu olacak kadar önemli.” notunu düştü. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bursa’da kurulan “İnegöl Sağlık Tarihi, Ambulans Tarihi ve Oyuncak Ambulans Müzesi” ile ilgili paylaşımda bulundu. Koca,  bu müzeyle sağlık tarihine ışık tutarken eski ambulansları ile oyuncak ambulanslarıyla hastaların stresini azaltması amaçlandığını belirtti. 

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Yılları kateden ambulanslar İnegöl Devlet Hastanesi Ambulans Müzesinde. 1. Dünya Savaşı zamanında kullanılan bisiklet ambulanstan günümüze dek kullanılan farklı kategorilerdeki ambulansları müzemizde görebilirsiniz. Ambulanslar, hayatımızda, müze konusu olacak kadar önemli."

Bakan Koca’nın görüntülerini paylaştığı “İnegöl Sağlık Tarihi, Ambulans Tarihi ve Oyuncak Ambulans Müzesi”, tarihi ambulansları, yüzlerce yıllık belge ve canlandırmalarıyla hastaneye gelenlerin ilgisini çekiyor.

Hastane girişindeki alana kurulan ve sağlık tarihi, eski ambulansları ile oyuncak ambulanslarıyla hastaların stresini azaltması amaçlanan müze, farklı ayrıntılarıyla ziyaretçilerini geçmişte yolculuğa çıkarıyor.

Düzenleyen:  - Sağlık
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...