Uzmanlar uyarıyor: Plastik matara ve beslenme kutularında büyük tehlike

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ - ANKARA
- Güncelleme:
Uzmanlar uyarıyor: Plastik matara ve beslenme kutularında büyük tehlike

Sağlık Haberleri  / HABER MERKEZİ - ANKARA

Milyonlarca öğrenci yeni eğitim dönemine başlarken, çocukların okul çantalarına koyduğu su mataraları ve plastik beslenme kaplarındaki tehlike tartışılıyor.

ESMA ALTIN'IN HABERİ - Uzmanlar, hemen hemen her kırtasiye ve zincir markette bulunan benzer kap ve materyallerin üretiminin dönemsel olduğunu, piyasada sürekliliği olan markaların tercih edilmesi gerektiği konusunda uyarıyor. Yeni eğitim-öğretim döneminde bu ürünlerin üretim miktarının da, üreten firma sayısının da arttığını ifade eden uzmanlar şu uyarılarda bulunuyor:

CAM VEYA ÇELİK MATARALAR TERCİH EDİN

"Özellikle su mataralarında alüminyum ve plastik değil, çelik veya cam mataraları tercih edin. Bunların da uygun fiyatlı olanlarını bulmak mümkün. Çocuğunuzu korumak istiyorsanız BPA free (Bisphenol-A kimyasalı içermeyen) ürünler kullanın.

SICAK BESİNLERİ BESLENME KUTULARINA KOYMAYIN

Sıcak beslenme ürünleri beslenme kutularına sabah saatlerinde konulduğu için öğün saatine kadar plastik beslenme kaplarındaki zararlı maddeler, besine nüfuz edebiliyor. Bu sebeple, bunlarda mümkünse cam beslenme kutuları ya da kapları kullanmayı tercih edin. Eğer plastikten başka çare bulunamıyorsa, en azından ısısı yüksek ürünleri bu beslenme kutularına koymayın."

Düzenleyen:  - Sağlık
Kaynak: HABER MERKEZİ - ANKARA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...