Ergin Ataman maç bitiminde aldığı İsrail tehdidini açıkladı! "Ben Türk'üm, bana bir şey yapamazsınız"

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Spor Haberleri

Turkish Airlines EuroLeague Playoff 2. maçında Panathinaikos, Maccabi Tel Aviv'le karşı karşıya geldi. İlk maçın ardından yaşanan açıklamalı gerginlik sonrası bu kez soyunma odasında ortalık karıştı. Ataman, bu kargaşa sırasında tehdit aldığını açıkladı. Yaşananların ardından Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve Türkiye Basketbol Federasyonu, Ataman'a destek mesajları paylaştı.

EuroLeague’de Playoff heyecanı tüm hızıyla devam ediyor. Ergin Ataman'ın çalıştırdığı Panathinaikos ile Maccabi Tel Aviv önceki akşam serinin 2.maçında karşı karşıya geldi. İlk maçı kaybeden Ergin Ataman'ın öğrencileri, ikinci maçta Maccabi Tel Aviv'i 95-79 mağlup etti ve seriyi 1-1'e getirdi.

Maç sonu ise soyunma odasında gerginlik yaşandı. İki takım oyuncuları ve görevlileri arasında soyunma odasında kargaşa çıktı. Yaşanan olayların ardından açıklama yapana Ergin Ataman, tehdit aldığını duyurdu. 

Ergin Ataman maç bitiminde aldığı İsrail tehdidini açıkladı!

"İSRAİL'DE GÖRECEKSİN"

Ataman, "Maccabi Tel Aviv teknik ekibinden biri, kim bilmiyorum, 'İsrail'de göreceksin. Siyonistlerin sana ne yapacağını göreceksin' dedi. Hadi ama! Ben Ergin Ataman'ım, Panathinaikos koçuyum, Türkiye Milli Takımı'nın koçuyum. Ben Türk'üm! Bana hiçbir şey yapamazsınız" şeklinde konuştu.

Ergin Ataman maç bitiminde aldığı İsrail tehdidini açıkladı!

Ataman'ın aldığı bu tehdit bir önceki karşılaşma ve sonrasında yaşananlara dayanıyor. İlk mücadelenin sonunda Ataman hakemleri eleştiren bazı açıklamalar yapmış, takımı Pana ise maçtaki hakem kararlarına, İsrail ile Filistin arasında yaşanan olaylar üzerinden gönderme yaparak, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Dünyanın dört bir yanında yaşanan ve hepimizi üzen trajik olayların (Rusya, Ukrayna, Filistin ve İsrail'de) profesyonel basketbolu etkileyebileceğine inanmak istemiyoruz. Ancak ne yazık ki dünkü bariz hakem hataları, başka bir neden düşünmemize izin vermiyor."

Pana tarafının bu açıklaması sonrası ise Euroleague bir basın duyurusu yayınlayarak, Ataman'a soruşturma başlatıldığını açıklamıştı.

Ergin Ataman maç bitiminde aldığı İsrail tehdidini açıkladı!

Serinin 3.karşılaşması 30 Nisan Salı günü İsrail temsilcisinin ev sahipliğinde Belgrad'da oynanacak. Maccabi Tel Aviv, "güvenlik endişeleri" sebebiyle 9 Kasım'dan bu yana iç saha maçlarını Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da oynuyor.

ATAMAN'A DESTEK MESAJI

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve Türkiye Basketbol Federesyonu  Ergin Ataman'a yönelik gerçekleştirilen tehdidi kınadı.

Ergin Ataman maç bitiminde aldığı İsrail tehdidini açıkladı!

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan Bakan Bak, "Ergin Ataman, A Milli Basketbol Takımımızın başantrenörü ve ülkemizi temsil eden kıymetli bir spor insanıdır. Başarılarıyla gurur duyduğumuz ve gittiği her yerde ülkesine olan sevgisini dile getirmiş hocamızın yanındayız." ifadelerini kullandı.

TBF'den yapılan açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı:

Ergin Ataman maç bitiminde aldığı İsrail tehdidini açıkladı!

"A Erkek Milli Takım Başantrenörümüz Ergin Ataman’a gerçekleştirilen tehdidi kınıyoruz.

Ülkemizi yurt dışında temsil eden hocamıza tam destek verdiğimizi belirtiyor, kendisine başarılar diliyoruz."

 
Düzenleyen:  - Spor
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...