Eyüpspor’un başarılı golcüsü Ahmet Kutucu, en büyük hayalini açıkladı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Eyüpspor’un başarılı golcüsü Ahmet Kutucu, en büyük hayalini açıkladı

Spor Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Eyüpspor’un başarılı golcüsü Ahmet Kutucu Türkiye Gazetesi’nin Youtube Kanalı’na konuk oldu. En büyük hayalini paylaşan Kutucu, "Hedefim Premier Lig" dedi.

FERHAT KIZILTAŞ'IN HABERİ -  Eyüpspor’un şampiyonluğuna 14 gollük katkıda bulunan gurbetçi futbolcu Ahmed Kutucu, en büyük hayalinin Premier Lig’de oynamak olduğunu söyledi.

RÜYA GİBİ BİR ŞEY

Pep Guardiola ile çalışmak istediğini dile getiren Kutucu “Küçükken en büyük hayalim Schalke için oynamaktı çünkü orada doğmuştum ve bu hayalimi gerçekleştirdim. Premier Lig ise bambaşka bir atmosfere sahip. Rüya gibi… Çocukken Zidane ve Brezilyalı Ronaldo’yu seyredip onlar gibi olmak isterdim” ifadelerini kullandı. 

Şampiyonluk yaşadığın Arda Turan’ı nasıl tanımlarsın? Seni etkileyen yönleri ne oldu?

İlk olarak Arda Turan’ın insanlığı beni çok etkiledi. Bunu sadece bize karşı değil, sokakta da öyle. Herkese karşı aynıdır.

Avrupa’da üst düzey takımlarda oynadı. Bence ilerleyen yıllarda Avrupa’da da çok iyi işler yapacak biri.

İlk 11 ve yedek oyunculara karşı yaklaşımı da aynıdır. Bunlar beni etkiledi. Bu profesyonel futbolda çok normal değil. Arda hoca da bunların hepsi var. Muhteşem biri.

Bu sezon 21 lig maçında 14 gol 4 asistin var. Kendini performans olarak nasıl değerlendirirsin?

Benim bu zamana kadar en iyi sezondu. Tabi maalesef sakatlıklarda oldu. İnşallah gelecek senelerde daha iyi olurum. Bu senenin performansın memnunum.

Takım içinde bir isme yöneleceğim. Caner Erkin, takım arkadaşın. Kendisini nasıl tanımlarsın?

Caner abi saha içinde sinirli gözüküyor.Çünkü kendisi her maçı kazanmak istiyor. O enerji bize de geçiyor. Caner abiyi öyle görünce daha fazla gayret ediyoruz, bence bu iyi bir şey. Saha dışında çok sakin ve güler yüzlü biri. Hepimiz onu seviyoruz.

Eyüpspor’un başarılı golcüsü Ahmet Kutucu, en büyük hayalini açıkladı - 1. Resim

Türkiye’de son zamanlarda benzer taktik dizilişler var. Almanya ve Türkiye arasında taktiksek çeşitlilik açısından fark var mı?

Almanya’da taktiksel anlamda çok üst düzey bir lig. Çünkü altyapıda bütün sistemler çocuklara öğretiliyor. Mesela U-13’de 4-4-2 ya da üçlü sitem öğretiliyor. Bu her idmanda farklı sistemlerle yapılıyor. Çocuklar üst kademeye çıkarken zorlanmasın diye gösteriliyor. Bireysel yetenek olarak da Türkiye’de daha fazla. Almanya’da o fazla yok, orada taktiksel yönler daha ağır basıyor. Burada daha çok sokakta oynanan futbolun etkisi var.

Genç oyuncular yurt dışına gittiğinde fiziksel ve tempo anlamında erken sakatlıklar yaşıyorlar. Sen de Bundesliga’da oynamış birisin bunun nedeni nedir sence?

Almanya’da idmanlar çok ağır ve yoğun geçiyor. Fiziksel anlamda da çalışmalar ağır geçiyor. Bazen Türkiye’den Avrupa’ya giden oyuncular birkaç ay bunun sıkıntısını yaşayabiliyor. Oraya adapte olduktan sonra normalleşiyor. Ben Almanya’da oynarken zaten bize altyapıda gösterdikleri için A Takım’a çıkarken problem yaşamıyorsun.

Mesela Arda Turan hocamız bunu Avrupa’da görmüş biri ve bizi ona göre çalıştırıyor.

Eyüpspor’un başarılı golcüsü Ahmet Kutucu, en büyük hayalini açıkladı - 2. Resim

Türkiye’de çok yetenekli futbolcular çıkıyor. Sende kariyerinin başındasın, bu bakımdan genç oyunculara beslenme ve diğer hususlar konusunda ne önermek istersin?

Bence en önemlisi uyku. Sporcu için zaman geçtikten sonra vücudunu daha iyi tanıyorsun. Beslenme, buz suyu ve rejenerasyon çok önemlidir. Başlangıçta zor gelse de zamanla alışıyorsun. Çok tavsiye veremiyorum, herkes bir süreden sonra bir şeyler yaşamalı ki vücudunu tanısın.

EURO 2024 öncesi A Milli Takım’da santrfor eksikliği varmış gibi görünüyor. Sen neler söylemek istersin?

Bu konuda fazla bir şey diyemem ama bence oyuncularımız var. Barış Alper ve Enes Ünal oynayabiliyor. Bunlar farklı yeteneklere sahip oyuncular. İnşallah milli takım başarılı olur. Almanya’da olacak olması da çok güzel. Çok fazla taraftarlarımız olacak. Ha Türkiye ha Almanya, stadyumlar Türk taraftarlarla çok dolu olacak.

Futbola orta sahada başladın. Arda Turan seni bu sezon santrfor ve kanatlarda da değerlendirdi. Sen en çok hangi pozisyonda mutlusun?

Benim için pozisyon önemli değil. Arda hocam nereye koyarsa ben oynarım. Tabii altyapıda çoğunlukla 8 numara oynadım, sonra forvet oynamaya başladım. Profesyonel olduğum zamanlarda forvet oynadım. Benim için fark etmiyor. Yeter ki Arda hoca oynatsın.

Süper ligde beğendiğin yerli 5 futbolcu?

Barış Alper, Kerem Aktürkoğlu. Ben tabi genç oyunculara bakıyorum. Türkiye’de çok yetenekli oyuncular var. Başakşehir’de beraber oynadığım Edin Visca var. Ferdi Kadıoğlu var, Semih var çok güçlü bir oyuncu. Bunları diyebilirim ama çok yetenekli oyuncular var.

Futbola başladığın zaman idolün kimdi?

Çok fazla idolüm olmadı çünkü çoğu oyunculardan bir şey bakmaya çalışıyordum. Zidane, Ronaldo (Brezilyalı) onları izliyordum. Çok oyuncu izleyip sokakta onların yaptığı hareketleri yapıyorsun.

Futbolcu olmasaydın ne olurdun?

Çok zor bir soru. Belki polis olurdum. O da sporla alakalı. Belki spor öğretmeni belki bankacı olurdum (gülerek). Çok düşünmedim aslında erken profesyonel olduğum için.

Hangi döneri tercih ederdin? Almanya’daki mi yoksa Türkiye’deki mi?

Yüzde yüz Alman döneri. Buranın döneri de güzel ama Almanya’nın döneri daha soslu oluyor. Zaten birkaç gün boş olduğum zaman Almanya’ya gittiğimde ilk yaptığım şey döner yemek oluyor.

Eyüpspor’un başarılı golcüsü Ahmet Kutucu, en büyük hayalini açıkladı - 3. Resim

Mbappe mi Haaland mı?

İkiside farklı oyuncular, stilleri başka. Ama daha çok Mbappeciyim, daha teknik bir futbolcu. Haaland’ı da görüyoruz, genç yaşta çok gol atıyor. İkiside çok çok iyi. Ama ben Mbappe diyorum.

Avrupa’da en çok beğendiğin teknik direktör kim?

Benim en çok beğendiğim Domenico Tedesco, zaten o beni 18 yaşında profesyonel yaptı. Onun da insanlığı çok iyidir, taktiksel anlamda da çok yetenekli. Görüyoruz Belçika Milli Takımında şu an. O çok büyük bir kariyer sahibi olacak.

En çok hangi hocayla çalışmak isterdin?

Benim için Pep Guardiola. Onunla çalışmak isterdim.

2023-2024 sezonu Şampiyonlar Ligi’ni kim alır?

Zor ama ben Real Madrid diyorum. Çok iyiler.

Euro 2024 favorin var mı?

Yok ama inşallah Türkiye alır. Çünkü taraftarlarımız çok fazla olacak.

En çok dinlediğim Türk şarkıcı kim? Tarz olarak ne tür şarkılar dinliyorsun?

Çok fazla türk şarkıları dinlemiyorum daha fazla alman şarkıları dinlemeyi seviyorum. Onları daha çok takım arkadaşlarım açıyor. Ben Alman, İngiliz rap şarkılar dinliyorum.

Yemekten vazgeçemediğin 3 yemek nedir?

Annemin et çorbasını hatta dün annemi aradım ve “gelince lütfen bana yap” dedim. Bir de mantı ve kuru fasulye-pilavı çok severim.

Ahmed Kutucu’nun maç önü bir totemi var mı? Varsa nedir?

Totem demeyelim ona da bu sezon yaptığım bir şey otobüse binince tesisten Yasin suresini dinliyorum. Ve zaten dinlerken 11-12 dakika geçiyor. Totem demeyelim ama onu sürekli yapıyorum. Kafamda maça hazırlanıyorum.

Ahmed Kutucu izin günlerinde ne yapıyor?

Çok fazla yaptığım bir şey yok. Ailemle arkadaşlarımla yemek yemeye, kahve içmeye giderim. Dolaşmak belki…

Küçüklüğünden beri transfer olmak istediği takım hangisi?

O zamanlar Schalke’ydi hayalim. Orada doğdum büyüdüm çünkü. Tabi bir de en büyük hayalim Premier Lig’de oynamak. Çünkü ligi çok güzel görüyorum, hayalim budur.

Eyüpspor’da anlaştığı en iyi arkadaşı kim?

Ben herkesle anlaşıyorum ama en çok Robin Yalçın’la anlaşıyoruz. İkimizde Almanya’da doğduk büyüdük ondan.

En çok etkilendiğin stadyum, taraftar hangisi?

O da Schalke. Çok büyük stada sahipler, taraftarları da öyle. Oraya gelen herkes etkileniyordur. 90 dakika takıma yardım etmeye çalışıyorlar.

 

Düzenleyen:  - Spor
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...