Türkiye'nin insanlı ilk uzay görevi için 'uzay hatıra bileti' yayımlandı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Türkiye'nin insanlı ilk uzay görevi için 'uzay hatıra bileti' yayımlandı

Teknoloji Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Türkiye’nin insanlı ilk uzay misyonu için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının öncülüğünde "uzay hatıra bileti" hazırladı. Hatıra biletleri, Türkiye Uzay Ajansının (TUA) internet sitesinde yayımlandı.

Türkiye’nin insanlı ilk uzay misyonu için heyecanlı bekleyiş sürüyor. 18 Ocak saat 01.11’de gerçekleşecek fırlatma töreni öncesi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının öncülüğünde hazırlanan uzay hatıra bileti, Türkiye Uzay Ajansının (TUA) internet sitesinde yayımlandı.

Alper Gezeravcı’nın fotoğrafının ve uzay görevinde kullanılacak armanın yer aldığı hatıra bileti için "Gurur Duy Türkiye" sosyal medya etiketi kullanırken, "Türkiye’nin insanlı ilk uzay misyonunun gururunu paylaşıyorum" ifadelerine yer verildi.

Türkiye'nin insanlı ilk uzay görevi için 'uzay hatıra bileti' yayımlandı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır da sosyal medya adresi X üzerinden "Uzay hatırası" paylaşımını yaptı.

TÜRKİYE'NİN DÖRT BİR YANINDAN TAKİP EDİLECEK 

Öte yandan, vatandaşlar, ilk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu heyecanına, İstanbul, Ankara, Trabzon, Konya, Mersin ve Gaziantep gibi pek çok ilde yapılacak etkinliklerle dahil olacak.

Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı’nın uzay seferini yapacağı Dragon kapsülünü taşıyacak olan Falcon 9 roketinin, Florida'daki 39A numaralı fırlatma rampasında hazır olduğu ve lansman için 17 Ocak'ı 18 Ocak'a bağlayan gece TSİ 01.11'in hedeflendiği belirtildi. Gezeravcı, (fotoğrafta) son hazırlıklarını yaptı.

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...