CANLI ANLATIM

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü... Taksim'e çıkmak isteyenlere polis müdahale etti! 210 kişi gözaltında

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

Gündem Haberleri  / İhlas Haber Ajansı / Anadolu Ajansı

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla İstanbul'da güvenlik önlemleri alındı. Çeşitli noktalardan Taksim'e çıkmak isteyen gruplara müdahale eden polis, bazı kişileri gözaltına aldı. Saraçhane'de de polis Taksim'e yürümek isteyen grupları engelledi, çeşitli sendika üyelerinin ellerindeki pankartlarla polislere saldırdığı görüldü. Bakan Yerlikaya, tüm uyarılara rağmen Taksim'e çıkmaya çalışan ve polisle çatışan 226 kişinin gözaltına alındığını söyledi.

Canlı Anlatım Özeti
  • TAKSİM MEYDANI'NA ÇIKAN YOLLAR TRAFİĞE AÇILDI
  • BAZI RAYLI SİSTEM HATLARI ULAŞIMA AÇILDI
  • 226 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
  • ÇALIŞMA BAKANI'NDAN POLİSLERE TEŞEKKÜR
  • 28 POLİS MEMURU YARALANDI
  • 210 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
  • ALİ YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA
  • TAKSİM CUMHURİYET ANITI'NA ÇELENK BIRAKILDI
  • BEŞİKTAŞ MEYDANI YERLİ VE YABANCI TURİSTE KALDI
  • ANKARA'DA 1 MAYIS
  • DİSK VE KESK TAKSİM'E YÜRÜMEKTEN VAZGEÇTİ
  • POLİSTEN UYARI ANONSU
  • POLİSE TAŞ VE BAYRAK SOPASIYLA SALDIRDILAR!
  • TRAFİĞİ KAPATARAK TAKSİM'E YÜRÜMEK İSTEYENLERE MÜDAHALE
  • SPOR FEDERASYONLARI, 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ'NÜ KUTLADI
  • ÖZEL VE İMAMOĞLU SARAÇHANE'DE KONUŞTU
  • BARİYERLERİ AŞAN GRUBA POLİS MÜDAHALESİ
  • CHP'DEN 1 MAYIS PAYLAŞIMI
  • HAK-İŞ'TEN SAĞDUYU ÇAĞRISI
  • İSTANBUL'DA 1 MAYIS ÖNLEMLERİ
  • 42 BİN POLİS GÖREV YAPIYOR
  • BEŞİKTAŞ'TA 1 MAYIS ÖNLEMLERİ
  • SARAÇHANE'DE GÜVENLİK ÖNLEMLERİ
  • BAZI METRO İSTASYONLARI KAPATILDI
  • BAKAN IŞIKHAN, 1 MAYIS'I İŞÇİLERLE KARŞILADI

01.05.2024 22:19

TAKSİM MEYDANI'NA ÇIKAN YOLLAR TRAFİĞE AÇILDI

Sabah saatlerinden itibaren sadece turistlerin ve görevlilerin geçişine izin verilen İstiklal Caddesi, Taksim Meydanı ile çevresindeki sokak ve caddelerde saat 21.15 itibarıyla araç ve yaya trafiği normale döndü. Bu arada bazı sokaklarda polis kontrolü devam ediyor.


BAZI RAYLI SİSTEM HATLARI ULAŞIMA AÇILDI

Metro İstanbul'un sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, M7 Yıldız-Mahmutbey metro ve T1 Kabataş-Bağcılar tramvay hatlarında seferlerin normale döndüğü belirtildi.

M2 Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı'nın Vezneciler, Haliç, Osmanbey, Şişli, Mecidiyeköy ve Gayrettepe istasyonlarının işletmeye açıldığı aktarılan açıklamada, M2 hattı Şişhane ve Taksim istasyonları ile F1 Taksim Kabataş Füniküler Hattı'nın işletmeye kapalı durumda olduğu kaydedildi.


01.05.2024 19:14

226 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde izin verilmeyen alanlarda gösteri yapan, uyarıları dinlemeyen ve polislere saldıran İstanbul’da 217, Tunceli’de 4, Kahramanmaraş’ta 3 ve Aydın’da 2 olmak üzere toplam 226 şahsın gözaltına alındığını duyurdu.


01.05.2024 19:19

ÇALIŞMA BAKANI'NDAN POLİSLERE TEŞEKKÜR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Ülkemizin dört bir yanında 1 Mayıs'ı kutlayan kıymetli emekçi kardeşlerimi selamlıyor, Emek ve Dayanışma Günlerini kutluyorum. 1 Mayıs'ın huzur ve güven ortamında kutlanması için görevi başında her türlü tahriklere karşı mücadele eden emniyet teşkilatımıza, emekçilerimize yürekten teşekkür ediyorum. Rabbim, milletimizin ve emekçilerimizin huzurunu bozmak isteyenlere fırsat vermesin" ifadelerini kullandı.


01.05.2024 16:30

28 POLİS MEMURU YARALANDI

Kentte yapılan kutlamalarda İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı 42 bin 434 personel görev yaptı.

Saraçhane başta olmak üzere çeşitli noktalardan, bazı siyasi parti ve sendika üyelerinin de bulunduğu grupların Taksim Meydanı'na çıkması engellenirken, atılan taşlar ve bayrak sopalarıyla saldırıya uğrayan 28 polis memuru yaralandı.

Yaralı polis memurları hastanelerde tedavi altına alındı.


01.05.2024 16:07

210 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 1 Mayıs eylemlerinde gözaltına alınan kişi sayısını açıkladı. Bakan Yerlikaya, "İstanbul’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde uyarıları dinlemeyip Taksim Meydanına ilerlemeye çalışan ve polislerimize saldıran 210 şahıs gözaltına alınmıştır." dedi.


01.05.2024 14:48

ALİ YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, X hesabından 1 Mayıs'a ilişkin açıklama yaptı.

Yerlikaya, "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde kanunsuz gösteri ve yürüyüşüne karşı büyük bir ferasetle, sağ duyuyla karşı koyan; 
toplumsal olayların nasıl yönetilmesi gerektiği konusunda, dünyadaki tüm polis teşkilatlarına örnek olan İstanbul’daki kahraman polislerimize teşekkür ediyorum. Sizlerle iftihar ediyorum. Milletimizin destek ve duası sizlerle." ifadelerini kullandı.


01.05.2024 14:30

TAKSİM CUMHURİYET ANITI'NA ÇELENK BIRAKILDI

Taksim Meydanı'na gelen Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası (TEÇ-SEN) üyesi bir grup, Cumhuriyet Anıtı'na çelenk sundu.

Grup adına açıklama yapan TEÇ-SEN Marmara Basın Sözcüsü Yakup Deribaş, ortalama devlet memuru maaşının yoksulluk sınırı altında kaldığını söyledi.

Memurların problemlerini maddeler halinde sıralayan Deribaş, "Emekçinin ayrıştırılmadığı, alın terinin kutsal sayıldığı, kadının toplumda ve çalışma hayatında eşit hale geldiği, grevli ve gerçek toplu sözleşmeli kamu çalışanlarının olduğu bir 1 Mayıs'lar için mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz." dedi.

Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (HAKSEN) üyesi bir grup da anıta gelerek çelenk bıraktı.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutlayan HAKSEN Genel Başkanı Ayhan Çivi, mobbinge dikkati çekti.

Açıklamanın ardından grup, Kazancı Yokuşu'nda 1 Mayıs 1977'de hayatını kaybedenlerin anısına karanfil bıraktı.


01.05.2024 13:30

BEŞİKTAŞ MEYDANI YERLİ VE YABANCI TURİSTE KALDI

Beşiktaş son yılların en sakin 1 Mayıs'ını yaşadı, araç trafiği polis tarafından tamamen kesildi. Boş olan Beşiktaş İskele Meydanı ve boğazın keyfini ise yerli ve yabancı turistler çıkardı. Turistler bol bol hatıra fotoğrafı çektirip boğazı izledi.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü... Taksim'e çıkmak isteyenlere polis müdahale etti! Çok sayıda kişi gözaltında - 1. Resim

Ailesiyle birlikte izin gününde Beşiktaş'a gelen Hakan Ersoy, "İlk defa böyle sakin görüyorum. Normalde Beşiktaş çok hareketli geçer bugün sakinlik var. Biz de tadını çıkarıyoruz" dedi.


01.05.2024 13:20

ANKARA'DA 1 MAYIS

Ankara'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, çeşitli sendika ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla Anadolu Meydanı'nda kutlandı.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü... Taksim'e çıkmak isteyenlere polis müdahale etti! Çok sayıda kişi gözaltında - 1. Resim


01.05.2024 12:20

DİSK VE KESK TAKSİM'E YÜRÜMEKTEN VAZGEÇTİ

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Taksim'e yürümekten vazgeçti.


01.05.2024 12:05

POLİSTEN UYARI ANONSU

Polis ekipleri tarafından Saraçhane'den Taksim'e yürümek isteyen gruba 'Yaptığınız eylem hukuksuzdur.' anonsu yapılıyor.


01.05.2024 11:30

POLİSE TAŞ VE BAYRAK SOPASIYLA SALDIRDILAR!

Bazı siyasi partililer ve sendika üyesi gruplar, Taksim Meydanı'na yürümek üzere harekete geçti.

Yürüyerek Bozdoğan Kemeri'ne ulaşan gruplar, burada polisin barikatıyla karşılaştı. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ise bir süre polis müdürleriyle görüştü.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü... Taksim'e çıkmak isteyenlere polis müdahale etti! Çok sayıda kişi gözaltında - 2. Resim

Gruplardaki bazı kişiler, söktükleri kaldırım taşlarını, pet şişeleri polise attı. Ellerindeki bayrak sopalarıyla polise saldıran göstericiler, polisin tazyikli su ve biber gazıyla yaptığı müdahaleyle geri çekildi.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü... Taksim'e çıkmak isteyenlere polis müdahale etti! Çok sayıda kişi gözaltında - 3. Resim

Dağılmaları yönündeki uyarıları dikkate almayan göstericilerin bu alanda bekleyişi sürüyor.


01.05.2024 11:10

TRAFİĞİ KAPATARAK TAKSİM'E YÜRÜMEK İSTEYENLERE MÜDAHALE

Şişli Darülaceze Caddesi'nde toplanan bir grup, trafiği kapatarak Taksim'e yürümek istedi. Slogan atan gruba müdahale eden polis ekipleri, 11 kişiyi gözaltına aldı.

Polis, Kurtuluş'ta slogan atarak Taksim'e yürümek isteyen Umut-Sen üyelerine de müdahale etti. Ekipler, 13 kişiyi gözaltına alarak, emniyete götürdü.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü... Taksim'e çıkmak isteyenlere polis müdahale etti! Çok sayıda kişi gözaltında - 2. Resim

Dolapdere'den Taksim'e ilerlemek isteyen bir grubun yürüyüşüne de güvenlik güçleri müsaade etmedi. Polis, uyarıya rağmen dağılmayan gruptaki 5 kişiyi gözaltına aldı.

Çeşitli sendikaların üyelerinden oluşan 6 grup da farklı zamanlarda Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi önünde toplanmaya çalıştı.

Bu gruplara müdahale eden polis ekipleri, gözaltına aldığı kişileri otobüslere bindirerek emniyete götürdü.

Polis ekipleri, Mecidiyeköy Büyükdere Caddesi'nde de kol kola girerek sloganlar atan 4 kişiyi gözaltına aldı.


01.05.2024 11:00

SPOR FEDERASYONLARI, 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ'NÜ KUTLADI

Türkiye Futbol Federasyonunun internet sitesinden yayımlanan mesajda, "Alın terlerinin her bir damlasına emeklerini sığdıran, vatan ve millet sevgisinden aldıkları güçle hayatın ağır yükünü sırtlanarak ona anlam katan tüm işçi ve emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü içtenlikle kutlarız." denildi.

Türkiye Basketbol Federasyonunun sosyal medya hesabından paylaşılan mesajda ise "Yaşamın her alanına çalışmalarıyla değer katan tüm emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun." ifadesi kullanıldı.

Türkiye Voleybol Federasyonu, "Emeğin, emektarın, alın terinin, dayanışma ve yardımlaşmanın günü: 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun." paylaşımında bulundu.

Türkiye Hentbol Federasyonunun sosyal medya hesabından paylaşılan mesajda, "Alın teri dökerek emekleri ile ülkemizin bugünü ve yarınlarına katkı sağlayan tüm emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun." denildi.

Türkiye Tekvando Federasyonu, mesajında "Çalışan, üreten ve alın teri döken tüm emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun." ifadesini kullandı.

Türkiye Judo Federasyonu, "Judo ailesi olarak emeğin, emektarın, alın terinin, dayanışma ve yardımlaşmanın günü olan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutluyoruz." şeklinde paylaşımda bulundu.

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ise mesajında, "Bugün, tüm dünyada işçilerin emeğini ve haklarını kutladığımız 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı coşkuyla karşılıyoruz. Emeğiyle toplumumuzu şekillendiren herkesin yanındayız. 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlu olsun." ifadelerine yer verdi.


01.05.2024 10:35

ÖZEL VE İMAMOĞLU SARAÇHANE'DE KONUŞTU

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Saraçhane meydanına geldi.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü... İşte İstanbul ve Türkiye'den son dakika haberleri - 1. Resim

Özgür Özel yaptığı burada yaptığı konuşmada, "Gelecek sene bu yasakların kalmayacağını ümit ediyoruz. Bugün de hep birlikte Taksim'e doğru, 1 Mayıs'ı bayram gibi kutlayacak bir anlayışla hareket edeceğiz. Bunu doğru bulmadığımızı sayın Bakan'a birkaç gündür anlatmaya çalışıyoruz. Bir ülkenin en bilinen meydanında 1 Mayıs kutlanmıyorsa o ülkede demokrasi sorgulanır" dedi.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü... İşte İstanbul ve Türkiye'den son dakika haberleri - 2. Resim

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise "Son 5 yıldır Saraçhane hak arama noktasına dönüştü. Sonuçta Saraçhane’deki hak arama mücadelelerinin sonu her zaman başarıyla sonuçlandı, halkın isteği oldu. Muhtemelen bu da sonunda Taksim'de bir buluşmaya dönüşecek. Ama bugün ama seneye. Bu hak arama mücadelesini umuyorum ki şu anda bu sürece karar verenler iyi izlerler" diye konuştu.


01.05.2024 09:30

BARİYERLERİ AŞAN GRUBA POLİS MÜDAHALESİ

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde kısıtlama kararları nedeniyle Taksim'e çıkışlar yasaklandı. Yasağa rağmen Beşiktaş Barbaros Bulvarı'nda toplanan Halkın Kurtuluş Partisi üyeleri Taksim'e yürümek istedi. Polis ekiplerinin kurduğu bariyerleri aşmaya çalışan yaklaşık 20 kişilik gruba, polis ekipleri müdahale etti. Gözaltına alınan göstericiler, polis merkezine götürüldü.


01.05.2024 09:28

CHP'DEN 1 MAYIS PAYLAŞIMI

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP), sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla destek mesajı verildi.

Mesajda şu ifadelere yer verildi:

Alın terinin karşılığı için, hak ve adalet için mücadele eden tüm emekçilerimizle biriz, yan yanayız.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun.


01.05.2024 09:00

HAK-İŞ'TEN SAĞDUYU ÇAĞRISI

HAK-İŞ Konfederasyonu Başkanı Mahmut Arslan ve beraberindeki grup, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Taksim Kazancı Yokuşu’na geldi. 1977 yılında Taksim'de 1 Mayıs'ta hayatını kaybedenlerin anısına buraya karanfil bırakan grup, daha sonra Taksim Meydanı’na yürüyerek çelenk bıraktı.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü... İşte İstanbul ve Türkiye'den son dakika haberleri - 1. Resim

Burada açıklamalarda bulunan HAK-İŞ Konfederasyonu Başkanı Mahmut Arslan, “1977 yılının 1 Mayısı’nda bazı hain planlar sonucu meydandaki emekçiler bu yokuştan aşağıya giderken önlerine çıkartılan kamyon bu alanı kapatmış, emekçilerin büyük bir bölümü ezilerek hayatlarına son verilmiştir. Bu acı ve hala faillerinin bulunamadığı 1 Mayıs 1977 katliamının hesabının sorulamaması hepimizi üzmektedir.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü... İşte İstanbul ve Türkiye'den son dakika haberleri - 2. Resim

HAK-İŞ olarak her yıl bu meydanda, bu yokuşta 1 Mayıs’ta kaybettiğimiz kardeşlerimizi anmak, onlara yapılanların hesabının sorulmasını bir kez daha hatırlatmak üzere buraya geliyoruz. Burada önce anmamızı yapacağız. Karanfillerimizi bırakıp, sonra anıt önüne çelengimizi koyup Kocaeli’deki miting alanımıza gideceğiz. Emekçilerin birlik, mücadele ve dayanışma günü olarak tekrar hatırlatıyorum, emekçilerin birlik, mücadelesinin sağlanması konusunda konfederasyonumuzun üzerine düşen bütün sorumlulukları yerine getirmeye devam edeceğiz” dedi.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü... İşte İstanbul ve Türkiye'den son dakika haberleri - 3. Resim

Taksim Meydanı’nda da konuşan Arslan, “Bugün bütün meydanları Taksim Meydanı, bütün alanları 1 Mayıs alanı olarak gördüğümüz için uzun zamandır Türkiye’nin her bölgesinde birlik, mücadele ve dayanışma gününü bir şölen havasında gerçekleştirmekteyiz. HAK-İŞ olarak bugün Türkiye’nin bütün meydanlarında emek hareketinin sorunlarını bir bir ortaya koyup, çözümler talep eden bütün emekçilerle dayanışmamızı bir kez daha ifade ediyoruz. Türkiye’nin bütün meydanları bizim meydanlarımızdır, bütün alanları bizim alanlarımızdır” ifadelerini kullandı.


01.05.2024 08:42

İSTANBUL'DA 1 MAYIS ÖNLEMLERİ

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde, toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılmasına izin verilmeyen Taksim Meydanı ve çevresi ile Saraçhane Meydanı'nda sıkı güvenlik önlemleri uygulanıyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünce Taksim Meydanı çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı.

Ekipler, Taksim Cumhuriyet Anıtı ve Taksim Meydanı'na çıkan sokakları demir bariyerle kapattı. Ayrıca meydana çıkılan bazı yerlerde kontrol noktaları oluşturan ekipler, sivil vatandaşların meydana girişlerine izin vermiyor.

Öte yandan meydandan Tünel'e kadar İstiklal Caddesi'ne açılan tüm cadde ve sokaklar, demir bariyerlerle kapatıldı. Her cadde ve sokağın başında polis ekipleri nöbet tutuyor. İstiklal Caddesi'ndeki esnaf ve turistlerin dışında geçişlere izin verilmiyor.

Ayrıca Taksim'e çıkan tüm yollarda ve kavşaklarda trafik ekipleri hazır bekliyor.


01.05.2024 07:00

42 BİN POLİS GÖREV YAPIYOR

İstanbul’da toplam 29 cadde ve bu caddelere açılan sokaklar trafiğe kapatıldı. İl genelinde 264 noktada toplam 42 bin 434 polisin görev yaptığı öğrenildi.


01.05.2024 06:30

BEŞİKTAŞ'TA 1 MAYIS ÖNLEMLERİ

Tedbirler kapsamında Galata Köprüsü'nün Karaköy çıkışına yayaların geçebileceği noktalara bariyerler konuldu. Polis ekipleri yayalar ve araçların kontrollü geçişine izin verirken, Karaköy istikametine sadece esnaf ve turistler geçebiliyor.

Kapatılan Bomonti-Dolmabahçe Tüneli'nden de sadece görevlilerin geçişine izin veriliyor.

Beşiktaş'ta da Dolmabahçe Caddesi ve Taksim'e çıkan güzergahlar demir bariyerlerle kapatıldı.

Polis ekipleri sadece bölgede ikamet edenlerin, çalışanların ve turistlerin geçişine izin veriyor.

Öte yandan, normal zamanda megakentin en kalabalık noktalarından biri olan Dolmabahçe Caddesi alınan önlemler sonucu boş kaldı.

Anadolu Yakası'ndan Avrupa Yakası'na geçişlerdeki vapur ve motor seferleri iptal edildiği için iskelelere gelen vatandaşlar da görevlilerin uyarısı üzerine buradan ayrılıyor.

Metrobüs hattında da Zincirlikuyu, Mecidiyeköy ve Çağlayan durakları kapatıldığı için bu bölgeye gitmek isteyen vatandaşlar en yakın Okmeydanı durağında inerek, D-100 kara yolunun kenarından yürüyüp gitmek istedikleri yerlere ulaşmaya çalışıyor.


01.05.2024 06:00

SARAÇHANE'DE GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Fatih Saraçhane'de de yoğun güvenlik önlemi alındı. Saraçhane'nin çevresindeki yollar trafiğe kapatılırken, araçlar trafik polislerince alternatif güzergahlara yönlendiriliyor.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü... İşte İstanbul ve Türkiye'den son dakika haberleri - 1. Resim

Saraçhane Meydanı girişine kurulan noktalarda, polis ekipleri bu bölgeye gelenlerin üst aramasını yapıyor. Aramanın ardından sivil girişine de izin verilen meydanda, TOMA gibi polis araçları konuşlandırıldı.

Öte yandan Unkapanı istikametinde Bozdoğan Kemeri'nin altına çevik kuvvet ve TOMA'lar yerleştirildi. Kapatılan Unkapanı istikametine geçmek isteyenlere izin verilmiyor.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü... İşte İstanbul ve Türkiye'den son dakika haberleri - 2. Resim

Bu arada, CHP İl Başkanlığı ve bazı sendikaların 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kapsamında kutlama yapacağı Saraçhane Meydanı'nda da hazırlıklar yapılıyor.


01.05.2024 05:30

BAZI METRO İSTASYONLARI KAPATILDI

Saat 05.30'dan itibaren, M2 Yenikapı-Seyrantepe-Hacıosman Metro Hattı'nın Vezneciler, Haliç, Taksim Meydan, Şişhane, Osmanbey, Mecidiyeköy ve Gayrettepe Zincirlikuyu metro istasyonları kapatıldı. Metro istasyonlarında yapılan anonslarda hangi istasyonlarda durup durulmayacağı bildiriliyor.

Kabataş-Taksim Meydan ile Tünel Meydan-Karaköy arasındaki füniküler hatlarının seferleri ile İstiklal Caddesi'ndeki Nostalji Tramvay seferleri de durduruldu.

Ayrıca İETT'nin Taksim, Tarlabaşı, Ömer Hayyam ve Tepebaşı otobüs durakları Şişli ve Fatih istikametleri olmak üzere çift taraflı kapatıldı.

Bunun yanı sıra Taksim Meydanı'nda itfaiye ve ambulans ekipleri de hazır bekliyor.

Mecidiyeköy ve çevresinde ise Taksim yönüne giden cadde ve bazı sokaklar da alınan güvenlik önlemleri kapsamında kapatıldı.


01.05.2024 03:49

BAKAN IŞIKHAN, 1 MAYIS'I İŞÇİLERLE KARŞILADI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan Emek ve Dayanışma Günü'nü işçilerle karşılamak üzere, ilk olarak Sincan Belediyesinin temizlik işleri garajına geldi.

Birim yetkililerinden yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan Işıkhan, işçilerle sohbet edip taleplerini dinledi.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü... İşte İstanbul ve Türkiye'den son dakika haberleri - 3. Resim

Işıkhan, sokakların temiz kalması için verdikleri emekten dolayı işçilere teşekkür ederek, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladı.

Bakan Işıkhan, daha sonra belediyenin fen işleri garajındaki işçiler ile Osmanlı Mahallesi semt pazarındaki temizlik görevlilerine ziyarette bulunarak, işlerinde kolaylık diledi.


Yer: İstanbul

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...