61 yaşındaki kadına kabusu yaşattı: Karımı boşayıp seni alacağım
Burdur'un Gölhisar ilçesinde 61 yaşındaki Fatmana Aksoy'un evine zorla giren alkollü İ.Ş., yaşanan arbede sonrası Aksoy'un oğlu tarafından etkisiz hale getirildi ve polise teslim edildi. Gözaltına alınan İ.Ş., aynı olaydan üçüncü kez çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Karara tepki gösteren Fatmana Aksoy, İ.Ş.'nin serbest bırakılmasına tepki göstererek "Ben ölünce mi adalet yerini bulacak?" dedi.
Akıllara durgunluk veren olay, 4 Nisan'da saat 18.10 sıralarında Konak Mahallesi Demokrasi Caddesi'nde bulunan müstakil bir evde meydana geldi. 1.80 promil alkollü olduğu tespit edilen İ.Ş. (53), aracıyla Fatmana Aksoy (61) isimli kadının evine geldi. Aksoy'un kapıyı açmaması üzerine kapı kilidini kırarak içeri giren İ.Ş., kadına "Karımı boşayıp seni alacağım" dedi.
Fatmana Aksoy kapıları kilitleyip evinin penceresinden çatıya kaçarak oğlunu aradı. Kısa sürede olay yerine gelen Aksoy'un oğlu Mustafa Aksoy, şahsı yatak odasının penceresinden kaçmaya çalışırken yakaladı. 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak durumu bildiren Mustafa Aksoy, İ.Ş.'yi polise teslim etti. Karakoldaki ifadesinin ardından adliyeye sevk edilen İ.Ş., mahkemede verdiği ifadede eve neden gittiğini hatırlamadığını söyleyerek, "Fatmana Aksoy'un oğlunu tanırım. Alkollüydüm, beni arayıp çağırdığını duydum ama gerçekten çağırdı mı hatırlamıyorum. Suçsuzum" dedi.
İ.Ş.'nin daha önce Fatmana Aksoy'un yakınındaki bir evi gözetlerken yakalandığı, yapılan şikayet sonrası polis ekipleri tarafından gözaltına alındığı ve ifadesinde komşuları gözetlemek amacıyla değil Fatmana Aksoy ile görüşmek amacıyla orada bulunduğunu belirtmesinin ardından serbest bırakıldığı öğrenildi. Olayın ardından Fatmana Aksoy ile gönül ilişkisi olduğunu iddia eden İ.Ş.'nin bu sözleri üzerine Mustafa Aksoy, annesiyle hiçbir ilişkisi olmayan bu kişiden rahatsızlık duyduğunu belirterek şikâyetçi oldu.
Mustafa Aksoy, olayın ardından Gölhisar Cumhuriyet Savcılığı'nın İ.Ş.'yi tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk ettiğini ancak mahkemenin "önceki olayın adli sonucu yok, başka bir suçu da bulunmuyor" gerekçesiyle serbest bıraktığını söyledi. Daha önce takipsizlikle sonuçlanan dilekçesini yeniden savcılığa sunduğunu söyleyen Aksoy, savcılığın da tutuklama talebinde bulunduğunu, 16 Nisan'da görülen duruşmada İ.Ş.'nin yine serbest bırakıldığını, savcının üçüncü kez tutuklama talebi doğrultusunda 18 Nisan'da üçüncü kez mahkemeye çıkarılan İ.Ş.'nin bu mahkemeden de adli kontrol alarak serbest bırakıldığını söyledi.
"BEN ÖLÜNCE Mİ ADALET YERİNİ BULACAK?"
Yaşananlara tepki gösteren mağdur Fatmana Aksoy ise, "Şahıs gündüz vakti beni korkutarak evime girdi. Tutuklanmasını talep ediyorum. Ben ölünce mi adalet yerini bulacak?" diyerek tepkisini dile getirdi.