Avukattan tahliye sözüyle binlerce dolarlık vurgun! İşin içine Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan MİT Başkanı'na kadar herkesi katmış

Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Avukattan tahliye sözüyle binlerce dolarlık vurgun! İşin içine Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan MİT Başkanı'na kadar herkesi katmış
3. Sayfa Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Oğlunun cezaevinden kurtarmak için avukat Mehmet Erdem Özönder'e ulaşan Jale Öziş hayatının kabusunu yaşadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın ve MİT Başkanı İbrahim Kalın'ı yalanlarına dahil eden avukat binlerce dolarlık vurgun yaptı. İşte film gibi olayın detayları.

Olay 2020 yılında başladı. Jale Öziş isimli kadın cezaevindeki oğlu Yunus Kotan'ın tahliyesi için  avukat Mehmet Erdem Özönder'e ulaştı. Avukatla sözleşme yapan Öziş, 100 bin dolarlık ödeme yaptı. Özönder, Kotan'ın 8 Ekim 2020'de tahliye olacağını söyledi ancak öyle olmadı. Bunun üzerine Öziş, şikayetçi oldu. 

Mağdur avukatı Murat Dikan, tanık olarak verdiği ifadesinde, ofisin duvarında Bahçeşehir ve Cambridge üniversitelerinden alınan diploma ve avukatlık belgelerinin asılı olduğunu ve Özönder'in “Külliyeye yakın bir insanım. HSK’de dostlarım var ve sözüm de geçmektedir. İstanbul adliyeleri benim çöplüğüm sayılır. Buradaki dosyaları kısa sürede çözerim. İl dışındaki dosyaları da külliye aracılığıyla çözerim. Bunun garantisini veriyorum. Bu size 350 bin dolara mal olur. Benim sistemim farklıdır" sözlerini anlattı.

SÖZDE CUMHURBAŞKANINI DA ARAMIŞ!

Dikan ifadesinin devamında, Yunus Kotan Kıbrıs’ta yakalandığı için Özönder Kıbrıs Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile birebir görüştüğünü, yanlarında Kıbrıs Cumhurbaşkanını aradığını, ancak telefonuna cevap veren olmadığını da aktardı.

EKOL TV'nin haberine göre, İstanbul İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlandı. 

Savcılık, Özönder’in Avukatlık Kanunu’na muhalefet suçundan üç yıla kadar, ‘kamu görevlileriyle ilişkisi olduğundan bahisle bir işin gördürüleceği vaadiyle dolandırıcılık’ suçundan da 15 yıla kadar hapsini istedi. Diğer iki şüphelinin de nitelikli dolandırıcılık suçundan cezalandırılması istendi.

ŞÜPHELİNİN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Özönder, şüpheli sıfatıyla alınan ifadesinde, şikâyetçileri ‘yöneticilik’ yaptığı ofiste gördüğünü, kendisinin Bakü Uluslararası Hukuk Fakültesi’nden mezun olduğunu, Türkiye’de birçok firmadan profesyonel yöneticilik yaptığını ve hukuk bürosunda idari müdür ve hukuk müşavirliği yaptığını söyledi.

Özönder ayrıca Avukatlık Kanunu’na muhalefet suçundan beraatına, ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçundan 7.5 yıl hapis cezası ve 120 bin TL adli para cezasına çarptırıldı.

Mahkeme heyeti, Özönder’in adli sicil kaydına göre benzer suçlardan yargılandığını ve nitelikli dolandırıcılık suçundan mahkûm olduğunu aktardı ve herhangi bir samimi pişmanlığı olmadığını belirtti

Dosya İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 21. Ceza Dairesince incelendi. Daire, hukuksal bilgiler ışığında somut olay incelendiğinde, yerel mahkemenin eksik inceleme ile karar verdiği, yeterli inceleme ve araştırma yapmadığı gerekçesiyle karar bozdu.

Kararda “Sanıklar Kemal Kulak ve Suat Cesurdura'nın, diğer sanık Mehmet Erdem Özönder ile organik ve fiili olarak ne şekilde bir ilişki içinde oldukları, aralarında para transferi bulunup bulunmadığı, sürekli telefonla veya başka iletişim araçları ile iletişim içinde olup olmadıklarının belirlenmemesi eksik inceleme ve yetersiz gerekçeyle kurulan hükmün bozulması gerekmektedir” denildi. Sanıkların yargılanmasına Anadolu 14. Ağır Ceza Mahkemesinde devam ediliyor.

Kaynak: Türkiye Gazetesi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...