Sağlık
Sağlık turizminde HealthTürkiye dönemi
26 Nisan 2025 - 15:55
Alzheimer ve Demans nedenleri! Hastalıktan korunma yolları
26 Nisan 2025 - 02:50
Türkiye’de kadınlar kalpten ölüyor
26 Nisan 2025 - 02:40
Kadın doğum alanında Mükemmeliyet Merkezi! Bu sertifika Türkiye'de ilk defa Türkiye Hastanesine verildi
26 Nisan 2025 - 01:48
Depremi çocuklara nasıl anlatalım?
25 Nisan 2025 - 18:55
Sağlık Bakanlığı duyurdu! Türkiye'de yerli sıtma bulaşı sona erdi
Binlerce kişi sessiz tehlikenin pençesinde! Bu belirtileri yaşayanlar dikkat! Yüksek ateşle başlıyor…
Yaşlanmaya doğal çözüm! Gençlik iksiri bunlarda gizliymiş
Suçlu sadece şeker değil! Çok tuz tüketen de şişmanlıyor
Ayakkabılarınızı bağlarken göğsünüz ağrıyorsa dikkat! Gripten sonra oluyorsa önemli
Büyükşehir hastalığı! Gürültü hassasiyeti kalbi yoruyor
04 Temmuz 2018 - 15:34
Hintli kadınlardan öğrenebileceğimiz 10 güzellik tavsiyesi
Hintli kadınlar güzelliğin gücünün farkında ve kendilerine özgü birkaç güzellik ipucuna sahipler. Bu ipuçlarının en iyi yanı ise, doğal yöntemler üzerine kurulduğu için binlerce lira saçmamıza gerek olmaması. Eğer parlak saçlar ve canlı bir cilde sahip olmak istiyorsanız bu 10 güzellik tavsiyesini denemelisiniz..
03 Temmuz 2018 - 17:34
İbrahim Saraçoğlu’ndan sigara bıraktırma kürü
Prof.Dr.İbrahim Saraçoğlu’ndan sigarayı bırakmak isteyenlere özel kür. Saraçoğlu’nun önerdiği Karabaş otu ve kekik sigara bırakma kürü ile sigara alışkanlığınızdan kısa süre içinde kurtulabileceksiniz. Saraçoğlu’nun çok merak edilen sigara bıraktırma kürü yazımızın devamında yer alıyor, göz atmadan geçmeyin.
03 Temmuz 2018 - 17:22
Kahve içenlerin bilmesi gereken 10 şey
Her gün düzenli kahve içenlerdenseniz bu haberimiz sizleri de ilgilendiriyor. Günümüzün en popüler içeceklerinden birisi olan kahve, yapılana araştırmalara göre günlük 2,25 milyarın üzerinde tüketiliyor. Peki, bu kadar çok tüketilen bir içecek hakkında bilinmesi gerekenler neler? İşte her kahve tüketicisinin bilmesi gereken 10 şey…
03 Temmuz 2018 - 17:18
Alzheimer’in kişilik üzerindeki etkileri
Unutkanlık ve bilgi kaydında zorlukla ortaya çıkan, sadece hastayı değil, yakın çevresini de etkileyen Alzheimer, kişilik değişimine de yol açıyor. Uzmanlara göre, sağlıklı olduğu dönemde sosyal ve kültürel baskılar nedeniyle kişilik özellikleri ortaya çıkmadan yaşayanlarda hastalıkla beraber zamanında ortaya koyamadıkları kişilik özellikleri ortaya çıkıyor. Bu durumu daha çok kadınlar yaşıyor.
03 Temmuz 2018 - 15:39
Ağrılarınızın nedeni D vitamini eksikliği olabilir
İç Hastalıkları Bölümü’nden Uz. Dr. Tülay Kadıoğlu, D vitamini eksikliğinin neden olabileceği sağlık sorunları hakkında bilgi verdi.
03 Temmuz 2018 - 15:32
Kahvaltı gevreğinde kanser tehlikesi!
İngiltere’de Gıda Denetim Kurulu’nun yaptığı araştırmalara göre kahvaltı gevreği içinde yer alan ‘akrilamid’ isimli madde kansere yol açıyor. Kahvaltı gevreği dışında farklı besin türlerinde de yer alan bu maddenin etkileri neler, gelin birlikte göz atalım.
03 Temmuz 2018 - 15:29
Maden suyu ve soda kör edebilir!
Maden suyu ve soda şişeleri, iş kazalarından sonra gelen göz yaralanması nedenleri arasında listeyi zorluyor. Ülkemizde soda ve maden suyu şişelerine bağlı göz yaralanmalarıyla çok sık karşılaşıldığını söyleyen Doç. Dr. Levent Akçay maden suyu ve sodalara karşı önemli uyarılarda bulundu.
03 Temmuz 2018 - 15:22
Canan Karatay’dan kanseri önleyecek tavsiyeler
İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof.Dr.Canan Karatay geçtiğimiz günlerde Kastamonu’da katıldığı bir etkinlikte kanseri önleyecek önemli tavsiyelerde bulundu. Canan Karatay’ın herkesi ilgilendiren açıklamalarını sizler için hazırladık, göz atmadan geçmeyin.
03 Temmuz 2018 - 12:26
TİKA'dan Romanya'ya sağlık desteği
TİKA, Romanya'da 150 bin kişiye hizmet verecek Mecidiye Hastanesinin tadilatına başladı.
03 Temmuz 2018 - 09:32
Ambulanslarda tabletli siren uygulaması
Bolu'da ambulansların hastalara daha hızlı bir şekilde ulaşmasını sağlamak amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan tablet siren uygulaması hayata geçiriliyor.
03 Temmuz 2018 - 05:47
‘Balerin yürüyüşü’ uzun sürdüyse...
Yeni yürüyen bir çocukta, parmak ucunda yürümenin çoğunlukla normal kabul edildiğini söyleyen Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Abdullah Şarlak “Bu durum kısa sürede normale döner. Ancak 2-3 yaşında topuğunun yere basamaması bir problemdir. Bu durumda zaman geçirmeden tendon uzatma ameliyatları yapılmalı ve sebebe yönelik tedavi verilmelidir” dedi.
03 Temmuz 2018 - 05:43
Bir avuç dut bir dolu sağlık
Lezzetli olduğu kadar sağlık için de pek çok faydası bulunan dut, kalp hastalıklarından kansere, bağışıklık sistemi hastalıklarından yüksek kolesterole dek birçok hastalığa karşı koruyucu etki gösterdiğini biliyor muydunuz?
03 Temmuz 2018 - 05:41
Üç kişiden birinin tansiyonu yüksek
Şişmanlık, çok fazla tuz kullanımı ve hareketsiz hayat gibi sebeplerle ortaya çıkan hipertansiyonun toplumda her 3 kişiden birini etkilediğini belirten uzmanlar, özellikle ensede baş ağrısı, baş dönmesi, sürekli hâlsizlik, burun kanaması ve sık idrara çıkma gibi belirtilere karşı uyanık olmak gerektiğini bildiriyorlar.
03 Temmuz 2018 - 05:39
Riskli hastaya kasıktan kalp kapağı ameliyatı
Daha önce 3 defa kalp kapakçığı ameliyatı olan, 76 yaşındaki Meral Yakşi’ye 4'üncü defa kalp ameliyatı olması gerekince farklı bir metot denendi.
03 Temmuz 2018 - 05:38
Migren hastasının yaz reçetesi
Sıcak havalarda yetersiz su içmek ve terleme sonucunda oluşan aşırı sodyum kaybı, kan dolaşımını bozuyor ve var olan migren atağının tetiklenmesine yol açabiliyor.
02 Temmuz 2018 - 14:38
Çocuklarda görülen işitme kaybına dikkat
KBB Uzmanı Prof. Dr. Çekin, "Zekanın oluşması ve gelişmesi konusunda işitme diğer duyuların önünde yer alır. Bu süreçte yer alan herhangi bir aksama veya gecikme çocuğun bilişsel gelişimi üzerinde önemli izler bırakabilir." dedi.
02 Temmuz 2018 - 09:41
Hava kirliliğiyle diyabet arasında bağlantı tespit edildi
Amerikalı bilim adamları, güvenli varsayılan seviyelerde bile hava kirliliğinin diyabet riskini arttırdığını tespit etti.
01 Temmuz 2018 - 15:12
Böbrek kanserine dikkat!
Prof. Dr. Cemil Uygur ve Dr. Tolga Muharrem Okutucu,böbrek kanserinin rutin veya başka nedenlerle yapılan ultrasonografi (US) ve bilgisayarlı tomografi (BT) gibi incelemeler sonucu fark edildiğini belirtti. Muayenede esnasında, ayrıntılı hastalık bilgisi ve aile öyküsü de dikkate alınıyor dedi.
01 Temmuz 2018 - 14:37
Millî ilaç teknolojisinde ilk adım: Lale
Biyoteknolojik ilaçlarda dışa bağımlılığı tamamen kaldıracak teknolojik altyapıyı oluşturmak üzere kurulan firma, ilk adımı, "Lale" adı verilen hücre besiyeri mikroorganizmasını geliştirerek attı.
01 Temmuz 2018 - 11:22
Boğaz ağrısına incir ve bal formulü
Boğaz ağrısı nasıl geçer? Özellikle mevsim geçişlerinde boğaz bölgesinde şişlik ve iltihaplanma sık sık başımıza gelir. Boğaz ağrılarında da bitkisel yöntemler her zaman şifa kaynağıdır. İncir ve bal da o yöntemlerden biri... Yanına gelecek besinlerle formüle edilmiş bazı karışımlarla hastalıklarınıza şifa bulabilirsiniz. İşte boğaz ağrınızı geçirecek şifalı karışımlar...
01 Temmuz 2018 - 11:15
Bacak bacak üstüne atmak varise neden oluyor
Uzmanlar bacak bacak üstüne atmanın bazı sakıncalarıyla ilgili uyarılarda bulunuyor. Yukarıya gidecek kan akımını engellediği için varis oluşumunda ve artışında bir etken olduğunu söyleyen uzmanlar, bu oturuş şeklinin bacakta varislerin oluşmasına sebep olduğunu aktarıyor. Peki bacak bacak üstüne atmanın sakıncaları nelerdir, varis oluşumunu nasıl engelleriz, gelin birlikte bakalım...
Başa Dön
1
...