Murat Kurum kimdir, eski görevi neydi? AK Parti İBB Adayı Murat Kurum nereli, kaç yaşında? Hayatı ve biyografisi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Murat Kurum kimdir, eski görevi neydi? AK Parti İBB Adayı Murat Kurum nereli, kaç yaşında? Hayatı ve biyografisi
Biyografi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

AK Parti İstanbul Belediye Başkan Adayı Murat Kurum kimdir? AK Parti İBB Adayı Murat Kurum'un eski görevi neydi? Murat Kurum kaç yaşında, nereli? Murat Kurum’un mevcut mesleği nedir, evli mi? Murat Kurum’un vaatleri nedir? AK Parti İstanbul Belediye Başkan Adayı Murat Kurum’un hayatı ve biyografisi

AK Parti İstanbul Belediye Başkan Adayı Murat Kurum’un hayatı ve biyografisi araştırılıyor. 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde aday olan Murat Kurum İstanbullu mu, kimdir? Murat Kurum nereli, kaç yaşında? Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı olarak gösterilen Murat Kurum vaatlerini de aktarmıştı. Pek çok başlık altında açıkladığı vaatlerinde kara yolunun üzerindeki trafik ve ulaşım ağırlığını raylı ve deniz ulaşımına aktarmaya çalışmak da var. Detaylı projeleri için haberimizi okuyun.

AK PARTİ İSTANBUL BELEDİYE BAŞKAN ADAYI MURAT KURUM KİMDİR?

1976 yılında Ankara'da doğan Murat Kurum, Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Yüksek Okulu İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden 1999 yılında mezun oldu. 2005 yılına kadar farklı kurumlarda görev almış olan Kurum, 2005-2006 yıllarında Ankara TOKİ Uygulama Daire Başkanlığı'nda uzman statüsünde yer aldı.

2006-2009 yılları arasında TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanlığı'nda İstanbul-Avrupa Yakası Uygulama Şube Müdürlüğü görevini üstlendi. Murat Kurum, 2009-2012 yıllarında da Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nda uzman olarak görev yaptı. 2009 yılından bu yana TOKİ'nin ortağı niteliğindeki Emlak Konut GYO A.Ş. Genel Müdürlük görevini sürdürmekte.

Murat Kurum kimdir, eski görevi neydi? AK Parti İBB Adayı Murat Kurum nereli, kaç yaşında? Hayatı ve biyografisi

2009 – 2018 yıllarında T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı iştiraki Emlak Konut GYO A.Ş. Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu.

2018 – 2023 yıllarında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak görev yaptı. 14 Mayıs 2023 seçimlerinde AK Parti'den 28. Dönem İstanbul Milletvekili seçildi.

Murat Kurum evli ve 2 çocuk babasıdır.

MURAT KURUM'UN VAATLERİ

“Gözümüz, gönlümüz İstanbul’da. Özümüz, sözümüz İstanbul için. Gecemiz, gündüzümüz İstanbul uğruna” ilkesiyle yola çıkan ve İstanbul’da adım attığı her yerde karşısına çıkan konu kentsel dönüşüm olan Murat Kurum, “Hiç kimsenin endişesi olmasın. Bu konuyu çözeceğiz.
Yaptık, yapıyoruz, yapacağız!” dedi.

Murat Kurum kimdir, eski görevi neydi? AK Parti İBB Adayı Murat Kurum nereli, kaç yaşında? Hayatı ve biyografisi

Murat Kurum’un vaatleri arasında; Hep birlikte 7 gün 24 saat gençler için, kadınlar için, tek bir riskli yapı kalmayıncaya kadar çalışacağı, hep çalışmanın derdinde olan Kurum’un eser üretmenin gayretinde olacağı, hiçbir zaman polemik içinde olmayacağı ve sürekli çalışacağı, gençlerle ve kadınlarla olan projeleri yapacağı, insanların kendi sokaklarında güveni ve huzuru tesis ederken görecekleri, kadınlara iş konusunda fırsatlar sunacağı, ev kadınlarına evinde üretime destek sağlayacağı, gençleri eğitim atölyelerinde geleceğe hazırlayacağı ve nerede bir afet olsa, nerede bir sel olsa, nerede bir yangın olsa, nerede bir heyelan olsa, milletin yanında olacağı, milletin zor anında hep yanında olacağını vaat olarak sunmakta.

Detaylı projelerini aktardı.

151 KÖY 151 KIRSAL KALKINMA PROJESİ

Doğal alanların korunması ve sürdürülebilir kalkınma için kırsal mahalleler 151 Köy 151 Kırsal Kalkınma Projesi ile kucaklanacak.

TEMATİK KÖYLER OLUŞTURULACAK
- Bölgede yüksek flora ve fauna çeşitliliği oluşturan doğal alanlar korunacak.
- Altyapı ve tasarım desteği verilecek.
- Yeni yapılaşmaya asla izin verilmeyecek.
- Kırsal mahallelerde kuş gözlem noktaları, kamp alanları ve yürüyüş rotaları oluşturulacak.
- Her mahalle kendi özgün duruşuyla birer turizm destinasyonu olarak kurgulanacak.
- Ziyaretçiler için doğal tarım ve hayvancılık atölyeleri kurulacak. Özgün kültür yaşatılacak, gelenekler tanıtılacak. 
- Yeni yapılaşmaya izin vermeden restorasyon ve renovasyon projeleri Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenecek.
- Köylerin enerji ihtiyacı rüzgar ve güneşten sağlanacak. İstanbullu çiftçiler artık enerji ödemesinden kurtulacak.

Murat Kurum kimdir, eski görevi neydi? AK Parti İBB Adayı Murat Kurum nereli, kaç yaşında? Hayatı ve biyografisi

TARIM EMEKÇİLERİNE ALIM GARANTİSİ VERİLECEK

İstanbul tarımın başkenti olacak. Tohum, fide, gübre, yakıt, büyükbaş / küçükbaş hayvan, makine, teçhizat ve benzeri girdiler için doğrudan destek sağlanacak.
Sözleşmeli tarım ile toprak emekçilerine alım garantisi verilecek.
Dijital Market uygulamasıyla tarımla uğraşan vatandaşların ürünleri taze taze mutfaklara ulaştırılacak.
Kentin merkezindeki semt pazarlarında tarım üreticilerine ücretsiz alanlar tahsis edilecek.

DİJİTAL İSTANBUL

Tüm yönetim süreçleri, bilişim, yönetim ve teknoloji merkezi yani byte-İstanbul çatısı altında hayata geçirilecek. Byte-İstanbul ile İstanbul’a ait her veri tek elden, gerçek zamanlı ölçülecek. Ulaşımdan afet yönetimine dek her süreç İstanbullunun yaşam kalitesini artırmak için buradan yönetilecek.

BYTE-İstanbul bünyesindeki;
• Akıllı Ulaşım Veri Entegrasyon Merkezi
• Afet İzleme ve Simülasyon Merkezi
• Temiz ve Yenilenebilir Enerji Yönetimi Merkezi
• Çevre İzleme ve Gözlem İstasyonu
• Su Kaynaklarının ve Teknolojilerinin yönetimi
• Atık Yönetimi ve Depozito Sistemi 
• Dijital Beyaz Masa, gibi hizmetler birlikte ve tam entegre olarak çalışacak. 
İstanbul girişimciliğin başkenti ve yenilikçi teknolojilerin merkezi haline getirilecek.

İSTANBUL İÇİN YENİ UYGULAMALAR

Dijital İkiz İstanbul projesi ile şehre ait her veri tek merkezden ölçüp yönetilecek. Böylece nitelikli bilgiye anında erişme imkanına sahip olunacak.
Dört Boyutlu Şehir Modeli üzerinde deprem, sel, yangın gibi afetler sanal olarak simüle edilecek, kentimiz en kötü şartlara hazırlıklı hâle getirilecek.
Bizistanbul Mobil Uygulaması bir yıl içinde hizmete alınacak. Bu uygulamayla; alışverişten ulaşıma, otopark yönetiminden sosyal hizmetlere kadar birçok alanda İstanbullulara pratik çözümler sunulacak.
Bizistanbul uygulaması ile; sinema veya tiyatro bileti alınabilecek, taksi çağırıp, en iyi toplu ulaşım rotası bulunacak, alışveriş yapılabilecek.
• @Parket ile İstanbul’un tüm otoparkları tek uygulamada elinizin altında olacak. 
• Yol-@çık ile ulaşım araçlarına cepten ulaşılacak. Bulunulan konumdan gidilmek istenen konuma kadar en verimli ulaşım araçları anlık olarak takip edilebilecek. 

KADIN VE ÇOCUKLAR İÇİN VAATLER

Haksız yere işten çıkarılan emekçiler geri alınacak.

KADINLARIN VE AİLELERİN İSTANBUL’U

Güvenli, çocuklarımızı okula hazırlayan kreşler öncelikli olacak. Bu yolda öncelikle kadınlarımız ve aileler için;

7/24 NÖBETÇİ KREŞLER AÇILACAK

Her mahalleye kreş hizmeti götürülecek; gece emekçileri ve acil durumlar için 7/24 nöbetçi kreş uygulaması başlatılacak. 

0-6 YAŞ ARASI ÇOCUĞU OLAN EBEVEYNLERE ÜCRETSİZ ULAŞIM

Aile kartla 0-6 yaş arası çocuğu olan annelere ulaşım ücretsiz olacak. Babalar da çocukları yanlarındayken ücretsiz ulaşım imkanından yararlanabilecek.

GİRİŞİMCİ KADINLARA 100 BİN TL HİBE

İstanbullu kadınlar artık işinin sahibi olacak. İlk işini kuran 100 bin girişimci kadına 100 bin TL hibe verilecek.

İLKOKUL ÇOCUKLARINA BESLENME DESTEĞİ VE ÜCRETSİZ ULAŞIM

İlkokul çağındaki çocuklar için okullara beslenme desteği verilecek. İlköğretim öğrencilerine ulaşım tamamen ücretsiz olacak.

OKULLARA GÜVENLİK VE TEMİZLİK DESTEĞİ

Tüm okullara güvenlik ve temizlik desteği verilecek. Her okulda çok iyi eğitimden geçirilmiş ve çocuk psikolojisini bilen ve yönetebilen güvenlik görevlileri olacak.

Düzenleyen:  - Biyografi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...