ABD ekonomisi ilk çeyrekte beklentinin altında büyüdü

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
ABD ekonomisi ilk çeyrekte beklentinin altında büyüdü
Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

ABD ekonomisi birinci çeyrekte harcamalar ve enflasyonun düşmesiyle daha sınırlı bir hızda büyüdü. Buna göre, ABD ekonomisinin büyümesi yüzde 1,3 ile beklentilerin altında kaldı.

ABD Ticaret Bakanlığı, ekonomide 2024'ün ilk çeyreğine ait verileri açıkladı. ABD ekonomisi yüzde 1,3 ile beklentilerin altında büyüdü. Ekonomistlerin tahminleri yüzde 1,6 seviyesindeydi. 

BÜYÜME NEDEN SINIRLI KALDI?

ABD ekonomisinin yılın birinci çeyreğinde harcamalar ve enflasyonun düşmesiyle daha sınırlı bir hızda büyüdüğü aktarıldı.

KİŞİSEL HARCAMALAR YÜZDE 2 ARTTI

Ekonominin ana büyüme motoru olan kişisel harcamalar önceki tahmin olan yüzde 2,5'e kıyasla yüzde 2,0 arttı. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin medyan tahminine göre GSYİH’nin yüzde 1,3 büyümesi ve tüketici harcamalarının ise yüzde 2,2 artması bekleniyordu.

ÇEKİRDEK PCE GÖSTERGESİ YÜZDE 3,6 ARTTI 

Enflasyon cephesinde, Fed'in tercih ettiği ölçü olan kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi, ilk çeyrekte yıllık bazda yüzde 3,3 oranında artış göstererek ilk tahminin biraz altında kaldı. Gıda ve enerji hariç çekirdek PCE göstergesi önceki tahmindeki yüzde 3,7'ye kıyasla yüzde 3,6 arttı.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...