ABD ile Ukrayna Riyad'da masaya oturacak

Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
ABD ile Ukrayna Riyad'da masaya oturacak
Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

Beyaz Saray'da ABD Başkanı Donald Trump ile Ukrayna Devlet Başkanı Vlodomir Zeleskiy arasındaki gerilim sonrası iki ülke arasındaki temaslar yeniden kuruluyor. ABD'li ve Ukraynalı yetkililerin Riyad'da müzakere masasına oturması bekleniyor.

ABD'li ve Ukraynalı yetkililerin, gelecek hafta Suudi Arabistan'da Rusya-Ukrayna Savaşı'nın çözümüne ilişkin görüşmeler yapmak üzere bir araya gelecekleri bildirildi.

ABD medyasına yansıyan haberlere göre, iki ülke yetkilileri, gelecek hafta çarşamba günü Riyad'da bir araya gelmeye hazırlanıyor.

Daha önce ABD ile Rusya arasında Riyad'da yapılan görüşmelerin ardından bu sefer de ABD ve Ukrayna heyetlerinin barış sürecine ilişkin müzakereler için masaya oturması bekleniyor.

ABD heyetinde Donald Trump'ın Özel Temsilcisi Steve Witkoff, Dışişleri Bakanı Marco Rubio ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Mike Waltz'un yer alacağı, Ukrayna heyetine ise Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin Özel Kalemi Andrei Yermak'ın liderlik edeceği bildirildi.

ABD ile Ukrayna Riyad'da masaya oturacak - 1. Resim

WİTKOFF GÖRÜŞME PLANINI TEYİT ETTİ

Konuyla ilgili olarak Beyaz Saray'ın bahçesinde basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Witkoff, Ukraynalılarla gerçekleştirilecek görüşmeleri doğruladı.

ABD ile Ukrayna Riyad'da masaya oturacak - 2. Resim

Witkoff, "Şu anda Ukraynalılarla Riyad'da ve hatta potansiyel olarak Cidde'de bir toplantıyı koordine etmek üzere görüşmelerimiz sürüyor. Bu görüşmeler Suudi Arabistan'da olacak. Amacımız, bir barış anlaşması ve ilk ateşkes için bir çerçeve oluşturmak." dedi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...