ABD'den İran destekli güçlere misilleme saldırısı! Husilere ait kritik noktalar vuruldu

ABD Başkanı Donald Trump'ın talimatının ardından Yemen'deki İran destekli Husilere karşı başlatılan saldırılara bir yenisi daha eklendi. İsrail'e füze saldırısının ardından Husiler, ABD'nin, ülkenin batısındaki El-Hudeyde kentine 4 hava saldırısı düzenlediğini duyurdu.
İsrail'in Gazze'ye soykırım saldırının yeniden başlmasaıyla Kızıldeniz'de gerilim tavan yaptı. ABD Başkanı Donald Trump'ın talimatının ardından Yemen'deki İran destekli Husi güçleri ile ABD arasında karşılıklı saldırılar artarak devam ediyor.
Husilerin İsrail'e füze saldırısının ardından ABD Yemen'e hava saldırısı düzenledi. Hudeyde kentine yapılan saldırılarda kritik noktalar vuruldu.
ABD'DEN YEMEN'E 4 HAVA SALDIRISI
Saldırıya ait gelişmeleri Husilere ait el-Mesire televizyonu duyurdu. El-Mesire'ye göre ABD güçleri Hudeyde'nin El-Mina ilçesine bağlı El-Kesib bölgesine 4 hava saldırısı düzenledi.
Haberde, saldırının sonuçlarıyla ilgili bilgi verilmedi. ABD'den de konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı.
HUSİLER ABD'Yİ TEHDİT ETTİ
Öte yandan, sözde Husi hükümetinin sözcüsü Haşim Şerefüddin yaptığı yazılı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Husilere yönelik tehditlerinin kendilerini Gazze'ye destek vermekten alıkoyamayacağını belirtti.
Şerefüddin, "İsrail'in komple Filistin halkını hedef alıp sonra sadece Hamas'ı hedef aldığını iddia etmesi gibi Trump da Yemen'e yönelik saldırılarla sadece Husileri hedef aldıklarını iddia ediyor. Trump'ın Husileri ortadan kaldırmaya yönelik tehdidi, Yemen'e karşı gerçekleştirdikleri acımasız saldırıyı haklı çıkarmaya dönük umutsuz bir çabadır." ifadesini kullandı.
Şerefüddin, ABD'nin, Gazze'deki mazlum Filistin halkını savunduğu ve Arap ülkelerinin işgal edilmesini öngören Amerikan-Siyonist komplosunu reddettiği için Yemen halkına karşı nefret beslediğini tüm dünyanın bildiğini kaydetti.
NE OLMUŞTU?
Husiler, 7 Mart'ta yaptığı açıklamada, İsrail'e Gazze'ye yardımların girişine izin vermesi için 4 gün süre verdiğini aksi takdirde İsrail'e karşı deniz operasyonlarını yeniden başlatacağını belirtmişti.
ABD Başkanı Donald Trump, Truth Social platformu hesabından 15 Mart'ta yaptığı açıklamada, orduya Yemen'deki Husilere karşı "büyük bir saldırı" başlatma talimatı verdiğini duyurmuştu.
Husilerin lideri Abdulmelik el-Husi, yaptığı açıklamada, ABD'ye ait uçak ve savaş gemilerinin Husilerin hedefi olacağını belirterek saldırılarını sürdürdüğü sürece deniz seferlerindeki engellemelerin Washington'ı da kapsayacağını söylemişti.
Husiler, ABD ile İngiltere'nin başkent Sana'nın da arasında yer aldığı bazı kentlere düzenlediği hava saldırılarında 53 kişinin öldüğünü, 107 kişinin yaralandığını açıklamıştı.