ABD'den Orta Doğu'da bombardıman! 2 bölgeye saldırdılar

Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
ABD'den Orta Doğu'da bombardıman! 2 bölgeye saldırdılar
Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

Orta Doğu'da sular durulmuyor. ABD'nin, Yemen'in başkenti Sana ile Sada kentlerine hava saldırıları düzenlediği belirtildi. ABD savaş uçaklarının 15 Mart'tan bu yana Yemen'e 1200'den fazla hava saldırısı düzenlediği, saldırılarda yüzlerce sivilin öldüğü ve yaralandığı bildirilmişti.

Yemen'de İran destekli Husilere ait El-Mesire televizyonuna göre, ABD savaş uçakları, Sana'nın Beni Matar ilçesini hedef aldı. ABD ayrıca Sada kentinin Mecz ilçesine 4 hava saldırısı düzenledi.

ABD'den Orta Doğu'da bombardıman! 2 bölgeye saldırdılar - 1. Resim


ORTA DOĞU'DA BOMBARDIMAN

Saldırılar sonrası can kaybı ya da yaralı sayısına ilişkin bilgi verilmedi.

Husilere bağlı Dışişleri Bakanlığı'ndan daha önce yapılan açıklamada, ABD savaş uçaklarının 15 Mart'tan bu yana Yemen'e 1200'den fazla hava saldırısı düzenlediği, saldırılarda yüzlerce sivilin öldüğü ve yaralandığı bildirilmişti.

ABD'den Orta Doğu'da bombardıman! 2 bölgeye saldırdılar - 2. Resim


YEMEN'E HAVA SALDIRILARI

Husiler, 7 Mart'ta yaptıkları açıklamada, İsrail'e Gazze'ye yardımların girişine izin vermesi için 4 gün süre tanıdıklarını, aksi takdirde İsrail'e karşı deniz operasyonlarını yeniden başlatacaklarını duyurmuştu.

ABD Başkanı Donald Trump ise Truth Social platformundan 15 Mart'ta yaptığı açıklamada, orduya Yemen'deki Husilere karşı "büyük bir saldırı" başlatma talimatı verdiğini belirtmişti.

Yemen'de 15 Mart sonrasında ABD'nin 1000'den fazla hava saldırısı düzenlediği, çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 217 kişinin hayatını kaybettiği ve 436 Yemenlinin yaralandığı kaydedildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...