ABD'den Refah katliamı için skandal açıklama: "İsrail henüz sınırı aşmadı"

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
ABD'den Refah katliamı için skandal açıklama: "İsrail henüz sınırı aşmadı"

Dünya Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Gazze'de soykırım yapan İsrail'e en büyük desteği sunan ABD, Refah'ta çadırların bombalanması ve masum Filistinlilerin öldürülmesi sonrası skandal bir açıklamaya imza attı. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, "İsrail henüz sınırı aşmadı" dedi.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'de gerçekleştirdiği saldırılarda bugüne kadar çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere 36 binden fazla Filistinli hayatını kaybetti. Son 24 saat içinde Refah'ta çadırların bombalanması sonucu en az 72 Filistinli ölürken, yüzlerce Filistinli yaralandı.

Filistinlilerin yanarak ölmesi dünya kamuoyunun vicdanına dokunurken ABD'den skandal bir açıklamaya imza attı.

ABD'DEN SKANDAL REFAH AÇIKLAMASI

İsrail’in Refah’a düzenlediği saldırılara ilişkin açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, Tel Aviv yönetiminin henüz, "ABD'nin büyük bir saldırı olarak tanımladığı" sınırı aşmadığını söyledi.

ABD'den Refah katliamı için skandal açıklama:

Miller'ın skandal açıklaması şu şekilde:

İsrail'in Refah’taki çadır kampa düzenlediği saldırıdaki trajik can kayıplarından ABD derin üzüntü duyuyor.

İsrail’in Hamas’ın peşine düşmeye hakkı var. Ancak İsrail aynı zamanda operasyonlarını yürütürken sivillerin zarar görmesini en aza indirmek için mümkün olan her şeyi yapmakla da yükümlüdür.

İsrail'e uluslararası insancıl hukuka tam olarak uyma, operasyonlarının siviller üzerindeki etkisini en aza indirme ve ihtiyaç sahiplerine insani yardım akışını en üst düzeye çıkarma yükümlülükleri olduğunu hatırlatmaya devam edeceğiz

İSRAİL ABD'NİN TANIMLADIĞI SINIRI AŞMADI

İsrail'in Refah'taki operasyonlarının henüz ABD'nin büyük bir saldırı olarak tanımladığı sınırı aşmadı. Han Yunus ve Gazze Şehri'nde operasyonların nasıl gerçekleştiğini gördük. Bu noktada, önceki operasyonların ölçeğinde bir askeri operasyon görmedik. Sadece Gazze Şehri ve Han Yunus'ta bulunan tugayların sayısına bakarsanız, şu ana kadar Refah'ta farklı türde bir askeri operasyon var, ancak bu çok yakından izlediğimiz bir şey.

PENTAGON: OLANLARI CİDDİYE ALIYORUZ

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, İsrail'in güvenli bölge ilan ettiği Refah'ta onlarca yerinden edilmiş Filistinli sivilin hayatını kaybettiği saldırı için "Görüntüler korkunç ve yürek parçalayıcı, bunun durmaya ihtiyacı var." dedi.

Pentagon Sözcü Yardımcısı Singh, günlük basın toplantısında soruları cevapladı.

İsrail'in, Uluslararası Adalet Divanının (UAD) aldığı tedbir kararına rağmen 26 Mayıs'ta Refah'ta yerlerinden edilmiş Filistinlilerin çadırlarını bombalamısıyla ilgili Singh, "Hafta sonu olanları kesinlikle ciddiye alıyoruz. Sahadan gelen görüntüler korkunç, yürek parçalayıcı. Bunun durmaya ihtiyacı var." şeklinde konuştu.

Singh, İsraillilerle yaptıkları görüşmelerde sivillerin korunması konusunda her zaman çağrı yaptıklarını savunarak, "Özellikle bu saldırı konusunda size verebileceğim daha fazla bilgi yok." ifadesini kullandı.

ABD'nin Refah'ta "geniş çaplı" saldırıları desteklemediğini ve İsrail'in sahadaki saldırıları ile de hiçbir ilgisinin olmadığını belirten Singh, öte yandan İsrail'e "güvenlik yardımlarını" sağlamayı sürdürdüklerini kaydetti.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Oz28 Mayıs 2024 23:03

Lanet israilin amrikanin Bati devletlerin uzerine olsun haha ne diyelim musluman devletler elimiz kolumuz baglanmis yaziklar olsun bebeleri,cocuklari,katlederler,bizimle away ederler dalga gecerler Rabbimin Laneti bunlarin tumune ve isbirlikcilerinin uterine olsun ne diyelim daha

Sonraki Haber Yükleniyor...