ABD'nin lüks malikaneleri tutuştu! Alevler Hollywood'a ilerliyor

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Dünya Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

ABD'nin California eyaletinde ormanlık alanda başlayan yangın yerleşim yerlerine sıçradı. Yüzlerce ekip alevlere müdahale etmek için bölgeye giderken 30 bin kişiye tahliye emri verildi. Acil durumun ilan edildiği bölgede elektrikler kesildi, eğitime ara verildi. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada yangın söndürme çalışmaları için federal yardım sunmaya hazır olunduğu belirtildi.

ABD bugün felaketi yaşıyor. California eyaleti alevlere teslim oldu. Los Angeles yakınlarındaki Pacific Palisades bölgesinde başlayan orman yangını, şiddetli rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yerleşim yerlerine sıçradı.

Bölgeye gönderilen yüzlerce itfaiye ekibi alevlere müdahale etmeye çalışırken, Los Angeles İtfaiye Departmanı yaklaşık 10 bin hanede yaşayan 30 bin kişiye tahliye emri verildiğini açıkladı. Alevlerin yerleşim yerlerini sardığı anlara ait amatör kamera görüntüleri ise yaşanan paniği gözler önüne serdi.

ABD'nin lüks malikaneleri tutuştu! Alevler Hollywood'a ilerliyor - 1. Resim

ARABALARI YOLLARA TERK ETTİLER

BBC Türkçe'de yer alan habere göre ise bir televizyon kanalına konuşan  aktör Steve Guttenberg, "Eğer arabanızı terk edeceksiniz anahtarı da üstünde bırakın ki böylece bir başkası arabayı yoldan çekebilsin ve itfaiye araçları girebilsin. Bu cidden çok önemli" dedi.

İtfaiyeciler buldozerlerle terk edilen arabaları yoldan çekerek geçmeye çalışıyor.

ABD'nin lüks malikaneleri tutuştu! Alevler Hollywood'a ilerliyor - 2. Resim

MİLYON DOLARLIK MALİKANELER TUTUŞTU

Aralarında BMW ve Mercedes gibi lüks modellerin olduğu onlarca arabanın canlı yayında ezildiği görüldü. Bazı arabaların alarmlarının çaldığı duyuldu.

Bölgede çok sayıda milyon dolarlık malikane yer alıyor.

ABD'nin lüks malikaneleri tutuştu! Alevler Hollywood'a ilerliyor - 3. Resim

1984 yılında rol aldığı Polis Akademisi adındaki komedi filmiyle dünya çapında üne kavuşan aktör Steve Guttenberg, arkadaşlarını bölgeden çıkarmaya çalıştığını, ancak yolların kapalı olduğunu söyledi.

ABD'nin lüks malikaneleri tutuştu! Alevler Hollywood'a ilerliyor - 3. Resim

"TEHLİKE DEVAM EDİYOR"

California Valisi Gavin Newsom bölgede etkili olan şiddetli rüzgarların yangının hızla yayılmasına neden olduğunu belirterek, "Henüz tehlikeden kurtulmuş değiliz. Pacific Palisades'te başlayan ve kısa süre içinde hızla büyüyen bu yangının yıkıcı etkilerini şimdiden görüyoruz" ifadelerini kullandı.

ACİL DURUM İLAN EDİLDİ

Newsom, yaptığı açıklamada, yangına müdahale çalışmalarının devam ettiğini belirterek, Los Angeles'ta "acil durum" ilan etti.

ABD'nin lüks malikaneleri tutuştu! Alevler Hollywood'a ilerliyor - 4. Resim

Los Angeles İtfaiye Departmanı Şefi Anthony Marrone ise meteoroloji uzmanlarının rüzgar şiddetinin daha da artacağını öngördüğünü belirterek, "Tehlike sürüyor " açıklamasında bulundu.

ABD'nin lüks malikaneleri tutuştu! Alevler Hollywood'a ilerliyor - 6. Resim

İKİNCİ YANGIN BAŞLADI

Bu arada, Pacific Palisades bölgesine 40 kilometre uzaklıkta, Eaton Kanyonu yakınlarında hızla büyüyen ikinci bir yangın başladı.

ABD'nin lüks malikaneleri tutuştu! Alevler Hollywood'a ilerliyor - 7. Resim

250 BİN KİŞİ ELEKTRİKSİZ KALDI

Poweroutage.us internet sitesine göre, bölgede yaklaşık 250 bin kişi elektriksiz kalırken, yaklaşık 13 bin konut ve iş yeri yangın tehlikesi altında.

Los Angeles İtfaiye Departmanı, birkaç kişinin yangın sebebiyle yaralandığını, yangın söndürme çalışmaları sırasında bir itfaiyecinin ciddi kafa travması geçirdiğini bildirdi.

ABD'nin lüks malikaneleri tutuştu! Alevler Hollywood'a ilerliyor - 8. Resim

EĞİTİME ARA VERİLDİ

Bölgedeki birçok okul eğitime ara verme kararı aldı.

Elektrik kesintileri nedeniyle metro hatlarında da aksaklıklar yaşanıyor.

ABD'nin lüks malikaneleri tutuştu! Alevler Hollywood'a ilerliyor - 9. Resim

FEDERAL KAYNAK SAĞLANACAK

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden'ın yerel yetkililerle temasta olduğu bildirildi.

Açıklamada, yangın söndürme çalışmaları için federal yardım sunmaya hazır olunduğu belirtildi.

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris de maliyetleri karşılamak için federal kaynak sağlanacağını açıkladı.

TAHLİYE EDİLENLER ARASINDA ÜNLÜLER DE VAR

Tahliye emri verilen 30 bin kişi arasında oyuncu Eugene Levy ve James Woods da yer aldı. James Woods sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bize ulaşan tüm harika insanlara, bu kadar ilgili olduğunuz için teşekkür ederiz. Sadece tahliyeyi başarıyla gerçekleştirebildiğimizi bildirmek istedim. Şu anda evimizin ayakta olup olmadığını bilmiyorum ama ne yazık ki küçük sokağımızdaki evler ayakta değil" ifadelerini kullandı. Levy ise tahliye sırasında trafikte kaldığında yoğun duman gördüğünü söyledi.

Pacific Palisades yangınından kısa süre sonra Los Angeles County'de iki yangın daha çıktı. San Fernando'nun kuzeyindeki Hurst yangını 500 dönüme yayılırken, 44 binden fazla kişi için tahliye emri verildi, 40 bin yapının risk altında olduğu belirtildi. Pacific Palisades bölgesine 40 kilometre uzaklıkta, Altadena'daki Eaton yangını ise bin dönümlük alanı kapladı. 19 bin kişi tahliye edilirken, 8 bin 200 yapının risk altında olduğu aktarıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...