AfD, göçmen karşıtı söylemine rağmen Türklerin oylarına talip oldu

Kaynak: Dış Haberler
- Güncelleme:
AfD, göçmen karşıtı söylemine rağmen Türklerin oylarına talip oldu
Dünya Haberleri  / Dış Haberler

Almanya’da 23 Şubat’ta yapılacak erken genel seçimler öncesinde aşırı sağcı Almanya için Alternatif (AfD) Partisi, göçmen karşıtı söylemlerine rağmen Türkiye kökenlilerin de içinde olduğu göçmen seçmenlerin oylarını hedefliyor.

Aşırı sağcı Almanya için Alternatif (AfD) Partisi, seçim kampanyalarında özellikle sosyal medyada Türkçe içeriklere ağırlık vermeye başladı. 

Parti, özellikle genç seçmenlere ulaşmak için kampanya süresince TikTok gibi platformları aktif olarak kullandı. Almanya Türk Toplumu (TGD) Eş Genel Başkanı Aslıhan Yeşilkaya Yurtbay, AfD’nin "insanların korku ve hayal kırıklıklarını kullanarak politika yaptığı" değerlendirmesinde bulundu.

AfD, göçmen karşıtı söylemine rağmen Türklerin oylarına talip oldu - 1. Resim

SEÇMENLERİN OY TERCİHLERİ DEĞİŞİYOR

Almanya’daki 7 milyon göçmen kökenli seçmenden yaklaşık 2,5 ila 3 milyonu Türkiye kökenli olarak kaydedildi. Önceki yıllarda ağırlıklı olarak Sosyal Demokrat Parti'ye (SPD) oy veren bu seçmen grubunun, son yıllarda farklı partilere yöneldiği gözlemlendi. Özellikle muhafazakâr ve geleneksel aile yapısını öne çıkaran partiler, Türk kökenli seçmenleri kazanmak için çalışmalar yaptı.

GÖÇMENLERİN EKONOMİK KAYGILARI ÖN PLANDA OLDU

Uzmanlar, göçmen kökenli seçmenlerin Almanya’daki ekonomik sıkıntılar ve sosyal güvenlik konularına daha fazla önem verdiğini belirtti. Emeklilik, barınma ve sosyal haklar gibi konuların, seçmen tercihlerinde etkili olduğu vurgulandı.

AfD, göçmen karşıtı söylemine rağmen Türklerin oylarına talip oldu - 2. Resim

53 TÜRK KÖKENLİ ADAY YARIŞA KATILDI

Almanya, 23 Şubat’ta erken genel seçimlere yeni bir seçim yasasıyla girdi. Yeni düzenlemeyle birlikte milletvekili sayısı 630’a düşürüldü ve bu seçimlerde 53 Türk kökenli aday Federal Meclis’e girmek için yarışıyor.

Seçimlerde SPD, CDU, Yeşiller, FDP, Sol Parti ve BSW gibi partilerin yanı sıra, AfD de Türk kökenli adaylar gösterdi. Ayrıca, Hristiyan Sosyal Birlik Partisi’nden (CSU) ilk kez bir Türk kökenli adayın seçilmesi beklendi.

Yeni seçim yasasıyla birlikte partilere verilen ikinci oy daha fazla önem kazanırken, doğrudan vekil seçme şansı azaldı. Uzmanlar, Türk kökenli seçmenlerin sandığa katılım oranının artmasının, adayların Federal Meclis’e girme ihtimalini güçlendireceğini ifade etti.

Kaynak: Dış Haberler

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...