Almanya, Merih Demiral'ın 'bozkurt'lu sevinci nedeniyle Berlin Büyükelçisi'ni çağırdı

Düzenleyen: / Kaynak: AFP
- Güncelleme:
Almanya, Merih Demiral'ın 'bozkurt'lu sevinci nedeniyle Berlin Büyükelçisi'ni çağırdı
Ayrıntılar, Geliyor, Haber

Dünya Haberleri  / AFP

Almanya, Türkiye’nin izahat istediği konularda bilgi vermek için Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen, bakanlığa çağırıldı.

Milli Futbolcu Merih Demiral'ın Avusturya maçından sonra yaptığı 'bozkurt'lu gol sevincinin yankıları sürüyor.

Almanya İçişleri Bakanı Faeser'in 'bozkurt'lu sevinç nedeniyle UEFA'dan yaptırım istemesinin ardından Merih Demiral hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Türkiye de konuyla ilgili harekete geçmiş ve Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz Dışişleri Bakanlığı'na çağırmıştı.

ALMANYA'DAN DAVET

Yaşananlardan sonra Almnaya'dan da karşı adım geldi. Türkiye’nin izahat istediği konularda bilgi vermek için Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen, bakanlığa çağırıldı.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Türkiye ve Avusturya arasındaki 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) son 16 turu maçında Merih Demiral'ın gol sevincini hedef alarak UEFA'dan yaptırım istemişti.

UEFA, A Milli Futbol Takımı'nın 2024 Avrupa Şampiyonası son 16 turunda Avusturya'yı 2-1 yendiği maçta "uygunsuz davranışlarda bulunduğu iddiasıyla" Merih Demiral ile ilgili soruşturma açmıştı.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: AFP
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...