Almanya'da Noel pazarına saldıran kişi Müslüman düşmanı ve siyonizm destekçisi çıktı

Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

Almanya'daki Noel pazarına aracıyla saldıran kişinin Suudi Arabistan doğumlu doktor Talib A. olduğu ortaya çıkmıştı. 2 kişinin öldüğü ve 2'si Türk 60 kişinin yaralandığı saldırıyı yapan Talib A.'nın, Müslüman karşıtı bir siyonizm destekçisi olduğu ortaya çıktı.

Almanya'nın Magdeburg kentinde Noel pazarına araçla yapılan saldırının şüphelisi olan ve 2 kişinin öldüğü, 15'i ağır 60 kadar kişinin yaralandığı saldırının hemen ardından gözaltına alınan Suudi Arabistan doğumlu doktor Talib A'nın İslam karşıtı, aşırı sağ ve siyonizm destekçisi olduğu anlaşıldı.


Almanya'da Noel pazarına saldıran kişi Müslüman düşmanı ve siyonizm destekçisi çıktı - 1. Resim

ALMANYA'DA İSLAMIN YÜKSELİŞİNDEN RAHATSIZ BİR ATEİSTMİŞ

Alman basınının saldırganla ilgili paylaştığı bilgilerde, 50 yaşındaki failin 2006'dan beri Almanya'da yaşadığı ve bu ülkede süresiz oturum izni bulunduğu, Bernburg kentinde hekim olarak çalıştığı ve sosyal medya hesaplarında, "Almanya'da İslam'ın yükselişinden endişe ettiğini gösteren" paylaşımlarda bulunduğu belirtildi.

Saldırganın Müslüman düşmanı ateist bir siyonizm destekçisi olduğu öğrenildi. 


Almanya'da Noel pazarına saldıran kişi Müslüman düşmanı ve siyonizm destekçisi çıktı - 2. Resim

Aşırı sağcı Almanya için Alternatif (AfD) partisine ve Avrupa'daki İslam karşıtı diğer aşırı sağ oluşumlara destek veren sosyal medya paylaşımlarında da bulunan şüphelinin, kısmen Türkiye topraklarını da kapsayan sözde büyük İsrail haritasını paylaşması da dikkati çekti.

Alman basınının, saldırının ardından X hesabı askıya alınmadan önce kayıt altına aldığı şüphelinin kapak fotoğrafında bir tüfek göründüğü ve profil bilgilerinde Almanya'yı ülke içinde ve dışında "Suudi sığınmacıları avlamakla" ve "Avrupa'yı İslamlaştırmak istemekle" suçladığı ve "Sokrates'in öldürülmesinden Alman ulusunu sorumlu tuttuğu" görülüyor.


Almanya'da Noel pazarına saldıran kişi Müslüman düşmanı ve siyonizm destekçisi çıktı - 2. Resim

"İNTİKAM YÜZDE 100 GELECEKTİR. HAYATIMA MAL OLSA BİLE"

Saldırganın Aralık 2023'te paylaştığı bir X mesajında ise Alman devletini, Suudi Arabistanlı mültecilere zulmetmekle suçladığı ve "Sizi temin ederim ki intikam yüzde 100 gelecektir. Hayatıma mal olsa bile" tehdidinde bulunduğu, devamında "Bunun bedelini Almanya ödemek zorunda kalacak. Çok büyük bir bedel." ifadelerine yer verdiği belirtiliyor.

Almanya'da Noel pazarına saldıran kişi Müslüman düşmanı ve siyonizm destekçisi çıktı - 4. Resim

Şüphelinin mayıstaki paylaşımında da "Cidden bu yıl ölmeyi bekliyorum. Sebep: Ne pahasına olursa olsun adaleti sağlayacağım. Alman yetkililer adalete giden tüm barışçıl yolları engelliyor." ifadesini kullandığı ve aynı dönemde bir Arapça paylaşımında da benzer şekilde "Sizi temin ederim ki Almanya savaş istiyorsa bunu yapacağız. Almanya bizi öldürmek isterse onları katlederiz, ölürüz ya da gururla hapse gireriz. Bütün barışçıl yolları tükettiğimiz için polisten, emniyetten, savcılıktan, yargıdan, İçişleri Bakanlığından yeni suçlarla karşılaştık. Barışın onlara hiçbir faydası yok." şeklinde tehditte bulunduğu aktarılıyor.

Almanya'da Noel pazarına saldıran kişi Müslüman düşmanı ve siyonizm destekçisi çıktı - 3. Resim

Alman basını ayrıca şüphelinin Hristiyanlara ve Müslümanlara hakaret içerikli sosyal medya paylaşımlarında bulunduğu, İsrail'in Gazze'deki soykırımını ve diğer saldırılarını övdüğü ve Suudi Arabistan tarafından iadesi talep edilmesine rağmen bu ülkeye geri gönderilmediği bilgilerine yer verdi.

Almanya'da Noel pazarına saldıran kişi Müslüman düşmanı ve siyonizm destekçisi çıktı - 4. Resim

Kaynak: Anadolu Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...