Art arda çığ düştü! Onlarca kişi otellerde mahsur kaldı, yollar kapandı

Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Art arda çığ düştü! Onlarca kişi otellerde mahsur kaldı, yollar kapandı
Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

Japonya'nın kuzeydoğusundaki Fukuşima'da meydana gelen iki çığ nedeniyle 100'ü aşkın kişi kaplıca otellerinde mahsur kaldı.

Resmi Kyodo ajansının haberine göre, Tsuçiyu Kaplıcası'nın yer aldığı beldede yoğun kar yağışı etkili oldu. Yerel saatle 04.00 ve 11.00 sularındaki iki çığın yolu kapatması nedeniyle beldedeki iki otelde 100'ü aşkın kişi mahsur kaldı.

OTELLERE GİDEN YOLLAR KAPANDI

İki çığ sonrası belde genelinde kar kalınlığı 1,5 metreye çıktı, kaplıca otellerine ulaşımı sağlayan yollar kapandı. Yerel yetkililer, kapanan yolların açılması için kar küreme faaliyetlerini yoğun şekilde sürdürüyor.

YOĞUN KAR YAĞIŞI SÜRÜYOR

Bu arada, kar küreme aracının raydan çıkması sonrası Yamagata tren hattındaki seferler geçici olarak aksadı. Kamu yayıncısı NHK, Fukuşima kenti dahil ülkenin kuzeydoğu bölgelerinde geçen haftadan bu yana yoğun kar yağışının sürdüğünü bildirdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...