Atina'da patlama! Yunan polisi terör alarmına geçti

Yunanistan'ın başkenti Atina'da patlama meydana geldi. Bir apartmanda gerçekleşen olayda 1 kişi öldü, 1 kişi de yaralandı. Güvenlik güçleri, terör soruşturması başlattı.
Atina'nın Ampelokipoi bölgesindeki bir apartman dairesinde büyük bir patlama yaşandı. Ardından bölgeye güvenlik güçleri, itfaiye ve sağlık görevlileri sevk edildi.
YARALININ DURUMU KRİTİK
Ağır hasarın olduğu daireye giren ekipler, enkaz altında 1 erkek cesediyle karşılaştı. Yaralı halde bulunan 1 kadın ise hastaneye kaldırıldı. Kadının durumunun kritik olduğu belirtildi.
PATLAYICI İNFİLAK ETTİ
Evde yapılan incelemede olayın patlayıcı bir cihazın infilak etmesi sonucu gerçekleştiği tespit edildi. Ayrıca bir de silah ele geçirildi. Yunanistan Terörle Mücadele Polisi, soruşturma başlattı.
YUNAN POLİSİ KADINI TANIYOR
Polis sözcüsü Constantina Dimoglidou, ölen kişinin kimliğinin bilinmediğini ve yaralı kadının yetkililere yardım edebilecek durumda olmadığını söyledi. Bu arada, polis raporlarına göre kadın güvenlik güçleri tarafından tanınıyor.
ŞÜPHELİLER 'OTORİTE DÜŞMANLARI' MI?
Yunanistan'ın küçük kentsel grupları da içeren onlarca yıllık bir aşırı sol aşırılık geçmişi var. 1970'lerin ortalarından 2000'lerin başına kadar bir dizi suikast gerçekleştiren büyük gruplar, ortadan kaldırıldı. Bunların yerini, çoğunlukla devlet otoritesinin ve zenginliğinin sembollerine bombalı saldırılar düzenleyen, ancak son yıllarda büyük ölçüde uykuda olan, daha küçük ve daha az etkili gruplar aldı.