Basra Körfezinde İran-BAE gerilimi! İsrail'e yakıt taşıyan tankere el konuldu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Dünya Haberleri

İran Devrim Muhafızları, İsrail'e yakıt taşıdığı belirtilen bir petrol tankerini ele geçirdi. Geminin Birleşik Arap Emirlikleri tarafından işletildiği ifade edildi. İran'ın petrol tankerine el koyduğu anlar, saniye saniye kameralara yansıdı. Öte yandan Gemide bulunan yabancı uyruklu 12 mürettebat gözaltına alındı.

Olası bir 3. Dünya Savaşı'na karşı ülkelerden peş peşe hamleler gelirken, bu kez de Basra Körfezi'nde İran-BAE gerilimi yaşandı.

İran Devrim Muhafızları Donanması tarafından Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) karşı yaptığı hamle ile Körfez'de adeta sular köpürdü.

PETROL TANKERİ ELE GEÇİRİLDİ

İran Devrim Muhafızları Ordusu, Basra Körfezi'nde akaryakıt kaçakçılığı yaptığı gerekçesiyle Togo bandıralı bir petrol tankerine el koyduğunu duyurdu.

Devrim Muhafızları Ordusu Deniz Kuvvetlerine bağlı İkinci Bölge Komutanlığından yapılan açıklamada, 1,5 milyon litreden fazla kaçak akaryakıt taşıdığı tespit edilen Togo bandıralı bir petrol tankerine Buşehr açıklarında el konulduğu belirtildi. 

12 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

BAE'ye ait petrol tankerinin İsrail'e gaz yağı taşıdığı bilgisine ulaşıldı. Gazze'de 7 Ekim'den bu yana sayısız katliam gerçekleştiren İsrail'e gönderilen yakıt, İslam dünyasında tepkiye yol açtı. Gemide bulunan yabancı uyruklu 12 mürettebat ise gözaltına alındı" ifadelerini kullandı.

Tankerin mahkeme kararıyla, Hindistan ve Sri Lanka uyruklu 12 mürettebatıyla birlikte Buşehr kıyılarına çekildiği kaydedildi. Öte yandan İsrail ve BAE yetkililerinden konuya ilişkin henüz bir açıklama gelmedi. Tankere el konulma anları ise, saniye saniye kameralara yansıdı.

Düzenleyen:  - Dünya
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...